Ford Explorer 2022: priser och egenskaper

Den nya Ford Explorer SUV 2022 kommer att finnas tillgänglig i slutet av året. Det är en välkänd medelstor SUV med distinkt utseende och utmärkt prestanda. Som du kanske vet har 2020 Explorer blivit omdesignad. Explorer 2021 var i stort sett en överföring, så 2022 Explorer kommer att uppgraderas i mitten av cykeln.

Explorer SUV, å andra sidan, levereras med ett helt nytt terrängpaket samt flera andra unika uppdateringar. Ford kommer att hålla fast vid samma bakhjulsdrivna arkitektur och drivalternativ. Enligt de senaste rapporterna kommer Blue Oval -tillverkaren också att förbättra dragkraften och hanteringen.

Ford Explorer 2022: priser och egenskaper

Explorer och Explorer ST -specifikationer

Motorutbudet för Ford Explorer 2022 är en överföring. Basmotorn är en 2,3 liters turbo-fyrmotor med 300 hästkrafter och 310 lb-ft vridmoment. Förutom bakhjulsdrift finns också en 10-växlad automatlåda. Ford erbjuder också en hybridvariant som inkluderar en 3,3 liters V6 -motor med en elmotor.

Denna kraft utvecklar 320 hästkrafter och 322 lb-ft vridmoment. Platinum- och ST -modellerna är utrustade med en kraftfull dubbel turbomotor. Denna 3,0-liters V6-motor har 365 hästar i Platinum-versionen och 400 hk i Explorer ST-versionen.

Ford Explorer 2022: priser och egenskaper

Interiör uppdateringar

Interiören i Ford Explorer 2022 kommer att få ytterligare uppdateringar. Nästa Explorer SUV skulle bli smalare, och det verkar som om Ford vill förbättra hyttkomforten. Som tidigare finns det plats för sju passagerare, så interiören förblir oförändrad.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Hytten, särskilt ST -versionen, har en mer sportig stil. 2022MY kommer att ha de senaste säkerhetsfunktionerna och ett förbättrat infotainmentsystem. Tillverkaren vill dock inte ha större skärmar eller större uppgraderingar.

Ford Explorer 2022: priser och egenskaper

Timberland terrängpaket

Den kommande Ford Explorer 2022 kommer att finnas tillgänglig med ett nytt tillvalspaket. Det är ett off-road-paket från Timberline, och de första spionbilderna har redan dykt upp. Intressant nog har Ford ett varumärke som märket Timberline och vi förväntade oss att se det 2020 eller 2021. I vilket fall som helst har Blue Oval bestämt sig för att göra dem tillgängliga nu och Explorer SUV kommer att ha denna fantastiska valfria sats.

Vi vet inte mycket om den här versionen för tillfället. Men eftersom detta är ett terrängkit kommer det inte att finnas några överraskningar. Timberline har, precis som tremor-kitet, terrängdäck, underkörningsskydd och en liten fjäderhöjning. Dessutom kommer denna SUV att se mer aggressiv ut och erbjuda bättre start- och inflygningsvinklar.

Ford Explorer 2022 släppdatum, pris

Priset på helt nya Ford Explorer 2022 bör förbli oförändrat. Som ett resultat kommer denna berömda SUV att kosta 33 500 euro. Platinum -utrustningen kostar däremot cirka 55 000 euro. Prismässigt förblir det nya Timberline -paketet ett mysterium. Ford lanserar sin stora SUV senare år 2021.

Volvo Grupp A