Ford Escape 2022: priser och egenskaper

Blue Ovals snyggaste SUV, Ford Escape, får ytterligare uppdateringar. Den nya Ford Escape 2022 -modellen är redo för det nya äventyret. Om du inte visste att den här modellen har funnits på marknaden sedan 2000, drog den stor uppmärksamhet då.

För 2022 borde Ford införa några förändringar och göra denna SUV mer attraktiv. Plus, naturligtvis görs de flesta ändringarna inuti, med en liten uppfräschning utanför. Precis som i den nuvarande modellen erbjuder den nya modellen fyra motoralternativ, inklusive hybrid och plug-in hybrid.

Ford Escape 2022: priser och egenskaper

Är Ford Escape en bra SUV?

Escape -modellerna är mycket hållbara. När det gäller yttre design bör nya Ford Escape 2022 behålla samma andel och form som den nuvarande. Det kommer att bli en stor redesign, förstås, men det kommer fortfarande att erkännas av sitt stora galler och identiskt formade strålkastare.

Framsidan av den kommande Escape efterliknar några europeiska modeller som nya Ford Focus och Mondeo. Designen är unik och förblir som den berömda Aston Martin -sportbilen. Det nya Escape -gallret sitter nu dock lite lägre, med de lite klämda strålkastarna som kommer från de övre hörnen. På baksidan kan vi förvänta oss samma sportiga hållning som den nuvarande modellen med en liten, uppdaterad design.

✓ Du kan också kontrollera:

Hyttförbättringar

Hytten på nya Ford Escape 2022 kan introducera några nya tekniker. Som du säkert vet erbjuder den nuvarande modellen en mycket rymlig och teknisk stuga med några materialbrister. Men för 2022 kommer tillverkaren att fixa detta och det borde finnas mer kvalitet. I allmänhet lider den sista modellen av flera billiga plastpaneler, inklusive de på dörrarna och den nedre mittkonsolen. Uppenbarligen finns det många bra saker kvar och Blue Oval erbjuder högkvalitativa tygstolar som standard. När man väljer högre klädsel kan köparna antingen njuta av övertygande säten av syntetläder eller äkta läder av titan i toppklass.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Vi förväntar oss samma teknikpaket som på det nuvarande. I princip är Entry S-modellerna standardutrustade med en 4,2-tums radiodisplay och en AM / FM-radio som enda underhållning. Men om du hoppar till SE-trimmen får du en större 8,0-tums pekskärm med Fords senaste Sync 3-gränssnitt och Apple CarPlay / Android Auto-funktioner. Den dyraste och bäst utrustade Titanium har ett 10 B&O Play-ljudsystem, navigering och 12,3-tums digital avläsning.

Ford Escape 2022: priser och egenskaper

Ford Escape 2022 drivlinesspecifikationer

Precis som nuvarande Escape erbjuder den nya ett brett utbud av drivlinor. Instegsmodellen använder en 1,5-liters trecylindrig turbomotor med 181 hästar. Denna modell finns med antingen fram- eller fyrhjulsdrift. Enligt de senaste resultaten lyckades den här modellen accelerera från 0 till 60 mph på 7,7 sekunder med hjälp av fyrhjulsdriften.

Uppgradering till en mer kraftfull 2.0-liters fyrcylindrig turboladdad effekt kommer att hoppa till 250 hästar. Tack vare denna kraftfulla motor accelererar modellen med denna motor på 5,7 sekunder från noll-till-60-mph-testet. Båda bensinmotorerna ovan är kopplade till en åttastegad automatlåda. Blue Oval erbjuder också en hybrid- och plug-in-hybridversion som består av en 2,5-liters fyrcylindrig och två elmotorer som ger 221 hk.

Ford Escape 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum och pris

Den Ford Escape 2022 kommer att bli bättre, och det kommer att leverera massor av uppgraderingar. Denna modell kan antagligen komma någon gång nästa år. Liksom den nuvarande modellen antar vi att priset inte kommer att förändras drastiskt.

Den nuvarande instegsmodellen kostar från 26 000 euro och erbjuder ett utmärkt paket med standardutrustning och mer säkerhet än tidigare.

Volvo Grupp A