Ford Edge 2022: priser och egenskaper

Helt nya Ford Edge 2022 kommer att komma till återförsäljare senare i år. Det är en populär medelstor crossover som kommer fram i mitten av cykeln med förfriskningar. Anledningen till en så bra försäljning är att Edge -modellen är ett komplett paket. Det ser attraktivt ut, interiören är bekväm och modern och prestationerna är fantastiska. Den nya modellen kommer att introducera några uppdateringar, men inget väsentligt kommer att förändras.

Formspråket är lätt att känna igen och inga dramatiska förändringar krävs just nu. Å andra sidan får interiören en större display. Två drivalternativ finns igen tillgängliga under huven. New Edge kostar lite mer än den nuvarande modellen och försäljningen börjar under hösten.

Ford Edge 2022: priser och egenskaper

Edge 2022 ansiktslyftning

Den kommande Ford Edge 2022 kommer att se lika attraktiv ut som tidigare. Som sagt har Edge ett mycket igenkännligt formspråk med några premiumfinisher. Den nya modellen kommer att vara bredare, enligt vissa rapporter. Detta ger Edge bättre stabilitet och mer axelutrymme inuti. Det främre förklädet har samma layout som tidigare. Den nuvarande modellen har redan kommit med ett modifierat galler och strålkastare, så inget kommer att förändra det.

Sidoprofilen kommer att introducera större och nya 18-tums lättmetallfälgar som ser väldigt sportiga ut. På tal om sportig design, Edge ST är den verkliga affären. Denna högpresterande variant kommer att erbjuda många mörkade och blanka svarta dekorelement. Som standard erbjuds 20-tums legeringar tillsammans med dubbla avgasportar. Slutligen kommer Edge SUV att få två yttre lackeringar, kolsyrad grå och litiumgrå.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Förändringar i interiören

Interiören i Ford Edge 2022 kommer att få minst en stor uppdatering. Edge kommer inledningsvis att fortsätta erbjuda ett femsitsigt arrangemang med två sätesrader. Kabinen rymmer många mjuka material och ytor. Dessutom är en ny modell något bredare, så att utrymmet och lastytan ökas något.

Höjdpunkten i 2022MY är en ny 12-tums pekskärm för infotainment. Blue Oval presenterar också sitt nya SYNC4 -infotainmentsystem. Vi tror att den nya Edge SUV kommer att ha fler säkerhetshjälpmedel och mer standardutrustning.

Ford Edge 2022: priser och egenskaper

Ford Edge och Edge ST specifikationer

Precis som den nuvarande modellen kommer Ford Edge 2022 att ha samma drivlinje. En 2,0-liters fyrcylindrig med 250 hk kommer som standard i början. Denna motor använder ett standard framhjulsdrivsystem och prestandan är riktigt bra. Men om du vill ha ännu bättre prestanda är Ford Edge ST svaret.

Denna sportiga variant kommer med en större 2,7-liters V6-bensinmotor. Den kan utveckla 335 hästkrafter och ett fyrhjulsdriftssystem blir standard. Båda motorerna använder samma 8-växlade automatlåda, men ST-modellen har paddlar.

Ford Edge 2022: priser och egenskaper

Ford Edge 2022 pris, släppdatum

Priset på Ford Edge 2022 börjar nu på cirka 33 000 euro, vilket är en liten ökning. Tillverkaren av Blue Oval planerar att lansera sin nya SUV i höst. Men om pandemin fortsätter kan 2022 Edge komma fram under första kvartalet 2022.

Volvo Grupp A