Ford EcoSport 2022: priser och egenskaper

Den kommande Ford EcoSport 2022 kommer att släppas på marknaden i år. Den här gången kommer en liten crossover att införa mer drastiska förändringar. Det är andra generationens EcoSport som produceras i Indien och Rumänien. Denna modell finns i Indien, Europa, Brasilien och till och med USA. Ford EcoSport är en prisvärd crossover, men dess övre trimnivåer erbjuder en interiör av högre kvalitet och förbättrad yttre design.

Småbilsegmentet växer och Ford vill inte missa en sådan möjlighet. Istället för att bygga en helt ny crossover kommer EcoSport förmodligen att spela en viktigare roll framöver. EcoSport -modellen kommer att introducera någon form av ansiktslyftning, men den yttre omdesignen är ännu inte planerad.

Ford EcoSport 2022: priser och egenskaper

EcoSport 2022 designändringar

Den nya Ford Ecosport 2022 kommer att förbli en liten crossover SUV med charmig design och unika exteriörfärger. Påstås att den nya modellen kommer att få smalare strålkastare så att det främre förklädet ser bättre ut. Gallret kommer också att uppdateras och sidoprofilen kommer att ha mer uttalade linjer. Detta gör också designen skarpare och den förbättrade aerodynamiken lätt att se.

Det bakre området har blankare trim, en omdesignad nedre stötfångare och ny bakljusgrafik. Vissa delar är förvånansvärt muskulösa, medan trimmen förblir oförändrad som robust. Slutresultatet är EcoSport crossover med ett mer modernt utseende.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Interiör uppdateringar

 Även inuti kommer Ford EcoSport 2022 att vara värd för många uppdateringar. Vi förväntar oss inte heller någon inre ombyggnad här. Blue Oval kommer dock att förstärka lyxen genom att lägga till fler kromaccenter och ta bort billiga plastmaterial. Hyttens layout bibehålls tillsammans med säteskonfigurationen. Instrumentpanelen är något modifierad, liksom HVAC -kontrollerna. Vi kan inte bekräfta om Ford kommer att införa en större infotainment -pekskärm, men det är ett mycket troligt resultat.

EcoSport crossover fortsätter att erbjuda en enkel hytt med en renare mittbunt. Den nuvarande modellen har en 4,2-tums skärm och som behöver förbättras. Listan över standardfunktioner är längre än tidigare. Tack vare detta erbjuder EcoSport nu en standard WiFi -hotspot, ytterligare USB -portar, Apple CarPlay och Android Auto.

Ford EcoSport 2022: priser och egenskaper

Hur är det med motorns specifikationer?

Den kommande Ford EcoSport 2022 kommer att hålla fast vid sina nuvarande motoralternativ. Vi pratar om två drivlinor där en 2,0 liters trecylindrig motor är standard. Denna enhet kan producera 123 hästkrafter och erbjuder standard framhjulsdrift.

Alternativt utvecklar en 2,0-liters fyrcylindrig motor 166 hk. Den fyrcylindriga som tillval finns med fyrhjulsdrift och båda motorerna använder samma sexväxlade automatlåda.

Ford EcoSport 2022: priser och egenskaper

Ford EcoSport 2022 släppdatum, pris

För närvarande vet vi inte hur mycket Ford EcoSport 202 2 kommer att kosta. Vi räknar med ett litet prissteg så att den nya modellen kan börja på cirka 21 000 euro. Försäljningen startar i höst, men detta är inte officiellt. Ford kan avslöja sin subcompact crossover SUV i början av 2022 om pandemin fortsätter.

Volvo Grupp A