Ford Bronco Sport 2024: utstrålar en somrig stämning

Precis som den moderna Ranger Splash är Ford Bronco Sport 2024 Free Wheeling Edition ett färgglatt fordon som kommer till liv. Ford hyllar det ursprungliga “Free Wheeling”-paketet som fanns tillgängligt på F-100, F-150, Bronco och Econoline van i slutet av 1970-talet och början av 80-talet. Många annonser på den tiden visade Fords “Free Wheeling”-lastbilar på stranden, på ranchen eller med cyklar i flaket. På samma sätt som Ford och många andra biltillverkare idag riktade sig Free Wheeling-lastbilarna till den yngre generationen på den tiden.

“Ford Free Wheeling-paketet utformades för att tilltala yngre kunder”, säger Ted Ryan, Archives and Heritage Brand Manager på Ford. “Free Wheeling Broncos var lika populära som de var distinkta.”

Ford Bronco Sport 2024: utstrålar en somrig stämning

Ford Bronco Sport Frihjulsutgåva

Precis som det fanns ett begränsat antal fordon för över 40 år sedan, kommer det att vara samma sak för modellåret 2024. Beställningar kommer att tas emot från och med den 25 juli 2023, men det finns en liten möjlighet att registrera sig om du vill ha en. Det som inte har förändrats är de solnedgångsinspirerade färggradienterna som utmärker Free Wheeling-paketet. Precis som originalen har 2024 års Ford Bronco Sport Free Wheeling Edition reflekterande grafik i rött, orange, gult och silver på sidorna, bakluckan och motorhuven. Interiören är klädd i Black Onyx och Dark Space Grey, med solfärgade sätesinlägg och dekorativa sömmar.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Ford Bronco Sport 2024: utstrålar en somrig stämning
Ford Bronco Sport 2024: utstrålar en somrig stämning

“Bronco-kunder uppskattar dess arv”, säger Jason Hyde, Bronco Sport Marketing Manager. “Efter den fantastiska responsen på det omdesignade projektfordonet Bronco Sport Freewheeler 2021 bestämde vi oss för att lansera denna specialutgåva som kopplar Bronco Sport till dess roliga rötter.”

✓ Du kan också kontrollera:

Svart utrustningspaket

Med återintroduktionen av Free Wheeling-paketet erbjuder Ford också ett Black Appearance-paket för Bronco Sport 2024. Paketet utrustar Bronco Sport med 17-tums mattsvarta hjul, en mattsvart motorhuvsgrafik, ett svart tak, svarta accentmärken och en Ford-oval i rökt krom. Föraren får Sport Contour-säten och en modifierad airbagkåpa med svart Bronco-text.

Ford Bronco Sport 2024: utstrålar en somrig stämning

“Bronco Sport-kunder har efterfrågat den eleganta svarta finishen från F-150, Maverick och Mustang, och med det nya Black Appearance Package uppfyller vi det önskemålet”, säger Hyde. “Det bygger också vidare på den natthimmelgrafik som Bronco Sport-kunderna ser i instrumentgruppen och har en stänkskärm med Vintergatan.

Ford Bronco Sport 2024: utstrålar en somrig stämning

Paketen Free Wheeling och Black Appearance är tillgängliga för utrustningsvarianten Big Bend. Bronco Mountain består av en vattenövergång, en testbana med kurvor, en körning genom djup sand och en 38-gradig lutning.

Foton och källa: Ford Motor Company.