Ford Bronco Raptor 2022: priser och egenskaper

Den kommande Ford Bronco Raptor 2022 är nästan här. Förra månaden såg vi spionband av den kamouflerade prototypen. Som ni vet introducerade Ford Bronco i två- och fyrdörrarsversioner. Utöver det är den mindre Bronco Sport -modellen också officiell. Blue Oval levererar nu terrängvarianten som heter ”Raptor”.

Vi vet inte ännu om den nya SUV som heter Raptor kommer, eftersom namnet Warthog också är ett alternativ. Självklart försöker tillverkaren att skapa en hel familj av terränggående Bronco, och Raptor är ett måste för den här sortimentet. Förhoppningsvis kommer Ford att introducera mer kraft och mycket terrängväxlar, vilket är vad Raptor handlar om. Här är vad vi vet hittills.

Ford Bronco Raptor 2022: priser och egenskaper

Bronco Raptor 2022 exteriördesign

De första spioninspelningarna av nya Ford Bronco Raptor 2022 visar mycket. Först kommer prototypen med den större FORD -bokstaven på frontgallret. Vi kan också enkelt se de C-formade strålkastarna under kamouflage. Framförklädet ser mer aggressivt ut och Bronco Raptor är atletisk.

Å andra sidan är vissa delar perfekt kamouflerade. Blue Oval erbjuder nya skidplattor och massor av terrängutrustning. Som med alla andra Raptor kommer den här att introducera många mekaniska uppgraderingar. Vi förväntar oss också unika yttre färger och Bronco Raptor har en högre körkänsla än den vanliga Bronco SUV.

Ford Bronco Raptor 2022: priser och egenskaper

Under huven

Bronco SUV kommer att ha en 2,7-liters turbo-sexmotor och producera 310 hästkrafter och 400 lb-ft vridmoment. Ford Bronco Raptor 2022 kommer dock att utvecklas ännu mer. Detta ger den kraftfulla terrängversionen en annan motor. Den mest troliga kandidaten är en 3,0-liters turbo sexcylindrig som finns i Explorer ST SUV.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom är det också möjligt att köra F-150-pickupen med en 3,5-litersmotor. Detta drivlinsalternativ ger 450 hästkrafter och upp till 510 lb-ft vridmoment. Den här enheten har också lägre effekt och är rankad till 375 hästkrafter och 470 lb-ft snurr.

Ford Bronco Raptor 2022: priser och egenskaper

Mekaniska uppdateringar

Detta är en av de viktigaste sakerna med Ford Bronco Raptor 2022 och varannan Raptor. 2022MY kommer med nya och större däck. Dessutom erbjuds 17-tums hjul som standard. Under huden kommer Bronco Raptor med kraftfullare fjädring och Bilstein -dämpare. 35-tums terrängdäck säljs, och spionbilderna visar orange stötfångare.

Vi tror att Ford arbetar med elektroniskt styrda bypass -stötdämpare. Detta är perfekt, eftersom F-150 Raptor-varianten är utrustad med samma 3.0 Fox-dämpare. Utan tvekan kommer den nya Bronco Raptor att erbjuda fantastiska terrängfunktioner och tävla med Jeep Wrangler och dess högsta trimnivåer.

Ford Bronco Raptor 2022: priser och egenskaper

Ford Bronco Raptor 2022 pris, släppdatum

Denna modell kommer inte att vara billig, och många experter förutspår ett pris som kommer att börja på cirka 60 000 dollar. Den 2022 Ford Bronco Raptor kommer att drabba återförsäljare senare under 2021, sannolikt runt november. Som sagt vet vi ännu inte om denna variant kommer att visas med namnet ”Raptor” eller ”Warthog”.

Volvo Grupp A