Dodge Viper 2022: priser och egenskaper

Enligt de senaste ryktena kan återfödelsen av den berömda Dodge Viper ske nästa år. Den nya modellen skulle heta Dodge Viper 2022 och introducera mer aggressiv styling än någonsin tidigare. Sedan produktionen av den femte generationen Viper avslutades 2017 har vi hört många rykten om den nya modellen.

Dodge Viper 2022: priser och egenskaper

Men tack vare en ny uppsättning renderingar kan vi se hur denna modell kan se ut. Vi fick också lite information om dess motor, vilket tyder på att den lättare V8:an kommer att ersätta den mer kraftfulla V10. Oroa dig dock inte, V8:an kommer inte att tappa kraft. Den nuvarande V10-modellen producerar svindlande 550 hästkrafter, och V8-motorn kommer att behålla det.

Dodge Viper 2022 design

De nya renderingarna visar en mycket futuristisk stil av den kommande Dodge Viper 2022 . I allmänhet ser denna modell ut som ingen annan sportbil. Den har ett aggressivt utseende och linjer som liknar Ford GT. Som tidigare använder Viper samma utrymmesram med oberoende främre och bakre fjädringar. En lång motorhuv är också försedd med en stor U-öppning för ytterligare motorkylning.

Det finns dock i nuläget ingen information om huruvida Dodge även kommer att göra denna variant som cabriolet eller bara som coupé. Förresten kommer den med största sannolikhet att använda mer aluminium- och kolfibermaterial för att hålla massan så låg som möjligt.

Dodge Viper 2022: priser och egenskaper

Rykten inomhus

Det finns för närvarande ingen information om kabinen i nya Dodge Viper 2022 . Dessutom tror vi att sett från utsidan kommer Viper att få en komplett omdesign på insidan. Som ett resultat kan vi förvänta oss mer högkvalitativa material, bekväma säten och massor av ny teknik. Även planlösningen bibehålls och ger plats för två passagerare.

Dessutom kommer Dodge sannolikt att lägga till några av de nya skärmarna och ännu mer standardutrustning. Vi förväntar oss åtminstone en läderratt, konfigurerbart digitalt instrumentkluster, Uconnect 4, Apple CarPlay / Android Auto-smarttelefonintegration och en ljuduppsättning med 6 högtalare.

✓ Du kan också kontrollera:

Dodge Viper 2022 antar en ny V8-drivlina

Enligt uppgift kommer några drastiska förändringar att ske under huven på 2022 Dodge Viper . Först och främst kommer den mäktiga 8,4-liters V10-motorn att ersättas av en lättare V8-variant. Enligt många experters åsikt är dock den mindre motorn inte offras prestandamässigt. Det betyder att den ska fortsätta att ge samma prestation på 550 hästar som den större.

Denna motor är kopplad till en sexväxlad manuell växellåda som endast överför sin kraft via bakhjulsdrift. Det andra ryktet är att nästa Dodge Viper kan få samma motor som Charger SRT Hellcat. När det händer, förvänta dig åtminstone runt 800 hästar från en kompressormatad V8-motor.

Dodge Viper 2022: priser och egenskaper

Releasedatum, pris

I allmänhet förväntar vi oss inte att nya Dodge Viper 2022 kommer ut på gatorna förrän 2022. Många tror att denna sportiga bil kommer att lanseras senare i år, medan försäljningen kan börja under första kvartalet nästa.

Att utelämna V10-motorn och ersätta den med den nya V8:an kan ha en enorm inverkan på baspriset. Enligt vissa rykten kan den nya Viper starta för mindre än 120 000 euro 2022 .