Dodge Journey 2022: priser och egenskaper

Den kommande Dodge Journey 2022 är en mycket intressant modell. Det är inte precis en crossover, men vi kan inte kalla det en kombi heller. Med tanke på dess sju sits interiör måste vi dock säga att det här är en SUV. Många saker om den här modellen är fortfarande ett mysterium. För närvarande har vi några återgivningsbilder, men de flesta detaljerna är inte officiella ännu.

Journey SUV kommer att bli en riktig förfriskning när den väl kommer. Det är en annan äldre namnskylt som gör comeback. Vi vet inte om namnet “Reise” för Dodge finns på korten. Journey är dock det namn som de mest tillförlitliga rapporterna kallar. Här är allt vi vet om denna SUV som närmar sig.

Dodge Journey 2022: priser och egenskaper

Resedesign 2022

Den helt nya Dodge Journey 2022 kommer att skilja sig från sin ursprungliga design. FCA planerar att leverera en helt ny design följt av andra dimensioner. Såvitt vi vet kommer denna SUV att köra på en berömd Alpha Romeo Giorgio -arkitektur. Till exempel använder Alpha Romeo Stelvio samma plattform och är 184,5 tum lång.

Tack vare detta kan vi bekräfta att resan 2022 blir kortare än tidigare. Den tidigare Journey -modellen var 192,4 tum lång. Designmässigt förväntar vi oss många helt nya saker. Vissa delar överförs dock från laddarmodellen. Dessutom skriver det några rykten om den berömda Scat Pack -varianten som Chargers styling kommer att leverera.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Rymlig inredning

Interiören i Dodge Journey 2022 kommer att se några betydande förändringar. Den tidigare modellen var känd för sin treradiga interiör. Det ser dock ut som att den helt nya Journey kommer med två sätesrader. Det finns plats för fem passagerare. Det är vettigt om den nya modellen är kortare än sin föregångare.

Å andra sidan kommer FCA att introducera större komfort, fler högteknologiska funktioner och mer premiummaterial. Ny klädsel, större skärmar och ytterligare hjälpmedel för förare kommer att finnas tillgängliga. Dessutom rapporteras att nästa generations Uconnect5 -system är på gång.

Dodge Journey 2022: priser och egenskaper

Vad finns under huven?

Den helt nya Dodge Journey 2022 borde komma ut med många motoralternativ. Modeller på entrénivå erbjuder inledningsvis en 2,0-liters fyrcylindrig motor. Denna enhet kan producera 275 hästkrafter och 305 lb-ft vridmoment. Samma motor driver nuvarande Alpha Romeo Stelvio SUV.

En turbo V6 drivlina kommer att vara valfri och vissa spekulationer skriver om den turbo V8 -motor som finns med Alpha Romeo Quadrifoglio. Slutligen kommer den tidigare nämnda Scat Pack -varianten också att finnas tillgänglig. Journey kommer att erbjuda standard bakhjulsdrift och en åttastegad automatlåda.

Dodge Journey 2022 släppdatum, pris

Priset på nya Dodge Journey 2022 bör börja på cirka 30 000 euro. Denna SUV kommer att träffa återförsäljare någon gång i år. Produktionen i Italien är på väg att starta och vi väntar på att FCA ska avslöja de första detaljerna.