Dodge Hornet 2022: priser och egenskaper

Enligt de senaste nyheterna kommer Dodge att ta tillbaka Hornet-namnskylten från de döda. FCA registrerade varumärken för både ”Hornet” och ”Dodge Hornet” i USA förra året. Företaget gjorde samma sak i Mexiko och Kanada. Tyvärr avslöjades detta mini MPV-koncept 2006, men konceptet drogs från hyllorna efter finanskrisen 2009. Men enligt de senaste rapporterna kommer tillverkaren att ta tillbaka denna modell nästa år och den kommer att heta Dodge Hornet 2022 .

Dodge Hornet 2022: priser och egenskaper

Till skillnad från konceptmodellen kommer den nya att fortsätta som SUV. Dessutom, främst tack vare de första renderingarna, kan vi föreställa oss hur Dodge Hornet kan se ut.

Dodge Hornet 2022 exteriör

Först och främst är den kommande Dodge Hornet-designen 2022 helt annorlunda än konceptmodellen. I grund och botten kommer den i form av en SUV och kan dela en plattform med den kommande Alfa Tonale-modellen. Designmässigt liknar den dock den senaste  Dodge Durango- modellen.

Generellt sett kommer den kommande modellen att ta över statusen för nuvarande Dodge Durango. Den ser snyggare ut och är mycket sportigare tack vare ett förbättrat kylargrill, full LED-strålkastare / varselljus och inte mindre attraktiva svartlackerade hjul. Vi tvivlar också starkt på att Hornet kommer att ha samma arkitektur som den kommande Wagoneer, med tanke på att många tror att den kommer att göra det.

Dodge Hornet 2022: priser och egenskaper

Inre förväntningar

Med tanke på att nya Dodge Hornet 2022 kommer att vara starkt baserad på Dodge Durango, förväntar vi oss en identisk interiör. Men vid denna tidpunkt är vi inte säkra på om denna modell kommer att vara tillgänglig i form av en tvåradig eller treradig sits.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Vi ska för övrigt utgå ifrån att interiören är trevlig och av betydligt bättre kvalitet än många av sina konkurrenter. Vi kan förvänta oss minst en satellitradio, fyra USB-portar, Bluetooth, AUX-ingång, sex högtalare och en 10,1-tums pekskärm med navigering som standardutrustning. Förarhjälpmedel som dämpning av kollisioner framåt och övervakning av döda vinkeln kommer troligen att erbjudas som tillval.

Dodge Hornet 2022: priser och egenskaper

Specifikationer för drivlinan för Dodge Hornet 2022

Med sammanslagningen av FCA och PSA Group kommer 2022 Dodge Hornet att kunna använda några beprövade befintliga motorer. I allmänhet är nästa alternativ Dodge Durango-drivlinor på ingångsnivå. En 3,6 liters V6 driver denna berömda SUV och har en utmärkt effekt på 293 hk. Nästa alternativ är en annan agenda, en kraftfull V8-motor.

Denna enhet är tillval på Durango-modellen och består av en 5,7 liters V8 som producerar 360 hästkrafter, perfekt för dem som behöver mer kraft och bättre prestanda. Hybrid- och till och med PHEV-system ryktas också, men det finns fortfarande ingen feedback från Dodge.

Releasedatum, pris

Enligt många rykten kan 2022 års comeback av Dodge Hornet ske någon gång nästa år. Men eftersom tjänstemännen fortfarande är lugna måste vi vänta några månader för att få ytterligare svar.

Som sagt är några av renderingarna tillgängliga och den nya modellen kan göra comeback som SUV. Intressant nog tror många att det skulle använda några av Durangos motorer och samma arkitektur.

Volvo Grupp A