Dodge Grand Caravan 2022: priser och egenskaper

Dodge Grand Caravan 2022  – Talet om bilar kommer utan tvekan att vara oändligt. Varje år finns det alltid den nyaste bilen med en mängd avancerade funktioner.

Å andra sidan finns det många innovationer från tillverkare som skapar bilar som skiljer sig från andra men ändå stödjer kundernas behov.

Dodge Grand Caravan 2022: priser och egenskaper

En av dem är Dodge Grand Caravan 2022 . Denna typ av bil är en minivan tillverkad av Crysler Group LLC och säljs under varumärket Dodge.

Husvagnen lanserades första gången 1984, och husvagnsmärket Dodge Grand lanserade en fullständig version 1987.

Men en dag stoppades produktionen av korta bilar eller minivans från Caravan från 2007 till 2008.

Då såldes bilen bara under märket eller namnet Grand Caravan.

Då måste du också veta att denna Dodge husvagn även säljs med flera andra märken runt om i världen. Så det är inte konstigt att detta bilmärke är väldigt känt.

Från år till år släppte märket några av sina senaste bilar med olika funktioner som är mycket sofistikerade och till och med efterfrågade av sina kunder.

Å andra sidan hade han gjort en Dodge Caravan terrängdesign. Men inte förrän det insågs eftersom det ses som ett hot av märket Jeep, även om designen är väldigt föredragen.

Som tidigare nämnt lanserade märket sin bil med de bästa funktionerna och nya Dodge Grand Caravan 2022 kommer att komma ut som ett av de bästa valen i sitt segment.

Visste du att utseendet på interiören imponerar på överklassen med fällbara baksäten med mera.

Därför kan denna husvagn vara det rätta valet för den som letar efter ett familjefordon med olika exklusiva funktioner och sofistikering.

Att bära en familjebil kommer utan tvekan att ha stor efterfrågan på marknaden, än mindre av ett världsberömt märke.

Observera att märkesbilen Dodge Grand Caravan kommer att lanseras 2022 som en av åttapassagerarbilarna.

Dodge Grand Caravan 2022 modeller

Dessutom förväntas den vara tillgänglig i 6 trimnivåer, nämligen det grundläggande amerikanska värdepaketet, SE Mid-Trims, SE Plus, SXT Plus, SXT och Upper Trim R/T.

Denna bilmodell har 17 tums hjul med en mängd olika standardfunktioner.

Den har även en hopfällbar bänk eller kan tas ut på andra raden; den är också utrustad med en samtalsspegel, luftkonditionering och en elektrisk framruta. Interiören är också utrustad med premium systemljud och det finns ett extra ljudjack.

✓ Du kan också kontrollera:

Den är då utrustad med en teleskopisk och tippbar ratt. Å andra sidan är bilen även utrustad med automatisk klimatanläggning och en främre golvkonsol samt en kaptensplats på andra raden.

Under tiden förväntas SE plus lägga till elfönsterhissar och speciella lädersäten. Även backspeglar är färgade med karossen.

SXT-trimmet är mitt i nuet och är utrustad med elektrisk baklucka, fälgar och backkamera. Det fanns redan BLUE-Ray DVD-skivor och stora golvkonsoler där.

SXT Plus, som skaparen av bilen, lade till en elektrisk 8-vägs förarstol och sedan en läderratt.

Inte bara det, backspegeln kan också dimmas automatiskt och kan inkludera röstkommandon, rattljudkontroller och satellitradio.

Däremot ska Dodge Grand Caravan R/T utrustas med 17-tumshjul och med ett kylargrill färgkoordinerat med karossen och automatiska framljus för den övre utrustningslinjen som standard.

Dodge Grand Caravan 2022: priser och egenskaper

Dodge Grand Caravan 2022 motor

Den naturligt aspirerade V-6:an på 283 hästkrafter är kopplad till en sexväxlad automatisk växellåda. Framför allt erbjuder den beprövade drivlinan förtrolighet och har inga hemligheter att avslöja.

Trots fotgängarträdet avger Grand Caravan-motorn ett skrämmande barytonsorl när föraren trampar intensivt på gaspedalen.

Tyvärr gav avgasrekordet inte en överraskande prestanda eftersom Grand Caravan tog den långsammaste tiden av alla nyare minibussar tillbaka från noll till 60 mph.

Som sagt, det räcker mer än väl för en befintlig uppgift. Medan den sexväxlade växellådan är lite avundsjuk på de åtta-, nio- och 10-växlade automatväxellådan som konkurrenterna erbjuder, gör den mjuka och sällsynta växlingen en hel del väsen, ett undantag från oviljan att växla ned vid omkörning.

Bränsleförbrukning

Med tanke på antalet grå morrhår på den inbyggda drivlinan är det ingen överraskning att EPA Grand Caravans bränsleekonomisprognos ligger efter de flesta av sina mer moderna konkurrenter.

Det var särskilt dåligt i bränsleekonomistester och registrerade endast 22 mpg – mindre än EPA:s 25 mpg-betyg – vid konstanta 75 mph under 200 miles.

Säkerhetsanordningar

Du bör veta att denna Dodge Grand Caravan är utrustad med ett stort antal standardsäkerhetsfunktioner.

Dessa inkluderar låsningsfria skivbromsar, traction controls och sidokrockkuddar. Bilen förväntas vara utrustad med huvudkrockkuddar, stabilitetskontroll, förarknäkrockkudde, nackskydd och automatisk helljuskontroll.

Design: Dodge Grand Caravan

2020 Dodge Grand Caravan har burit samma utseende sedan 2008, och andra minivans – inklusive FCA:s Pacifica – bevisar att minivans inte behöver vara boxiga. Vi hoppas på 2022. Det kommer att förändras markant.

Chrysler Pacifica , Kia Sedona och till och med Honda Odyssey har bevisat att minibussar inte behöver vara stela och oattraktiva i vissa människors ögon. Alla tre skåpbilarna har introducerats eller helt omgjorda sedan Grand Caravan såldes, vilket gör att Dodge ser gammaldags ut jämfört med dess halogenstrålkastare och boxningsstil.

Föreställningar

Alla husvagnsmodeller är utrustade med en 3,6 liters V-6-motor med framhjulsdrift och en 6-växlad automatlåda.

Denna kraftfulla drivlina producerar 283 hästkrafter, vilket är en stor bedrift för att nå motorvägshastigheter med självförtroende, och växellådan växlar smidigt med ett mindre klagomål.

Medan motorn fortfarande är tillräcklig bearbetar inte fjädring och styrning kraften så bra som möjligt.

Turen var någorlunda bekväm, men Grand Caravan lutade sig framåt, passerade kurvan och passerade backen, som den nyare skåpbilen tog sig fram med balanserat lugn.

Vid direktstyrning ger den för mycket feedback utan rätt vikt.

Dodge Grand Caravan komfort

Med de fällbara baksätena fungerar Grand Caravan som en transportör bakom framsätet med 140,3 kubikfot förvaringsutrymme.

Efter den andra raden finns det fortfarande 78,9 kubikfot och 31,3 kuber när alla tre raderna är på plats. Siffrorna gör minivanen till det mest mångsidiga fordonet på vägen och representerar huvudattraktionen för den stora husvagnen. Tyvärr klarar sig andra skåpbilar bra och erbjuder mer stil, komfort och säkerhet.

På tal om komfort: den stora husvagnens sju sittplatser erbjuder tillräckligt med utrymme för varje passagerare. Trots det ser kvaliteten på materialet bra ut, även med avancerade modeller, och grundklädseln känns tunn och tunn. Om du köper en ny minivan för att transportera förnödenheter eller vilda djur, är det här skåpbilen för dig.

Priset på Dodge Grand Caravan 2022

Så mycket information kan förmedlas om denna Dodge Grand Caravan 2022 . Förhoppningsvis kan detta vara en referens för dig som gillar bilar.

Vi hoppas att priset på Dodge Grand Caravan 2022 inte kommer att skilja sig mycket från den tidigare versionen, som börjar på 27 530 euro.