Dodge Durango 2023: priser och egenskaper

The Brotherhood of Muscle kommer att ha mycket att hurra för med Dodge Durango 2023 SRT Hellcat. Här är en sjusitsiga familje-SUV som ståtar med en 710 hk kompressormatad V8 – mer kraft än branschstorheter som Jeep Grand Cherokee Trackhawk och Lamborghini Urus, för guds skull. Durango SRT Hellcat är det perfekta fordonet i en idealisk värld, och dess återkomst är svanesången för Hellcat-serien, som även inkluderar Charger och Challenger.

Dodge Durango 2023: priser och egenskaper

”Muskelentusiaster har familjer också, och Dodge Durango 2023 SRT Hellcat kan ta de familjerna dit de vill och den kan dra 8 700 pund”, säger Tim Kuniskis, VD för varumärket Dodge – Stellantis.

Dodge Durango 2023 SRT Hellcat: Under huven

Den första punkten av intresse när man pratar om en muskelbil är den faktiska kraften under huven, och Durango SRT Hellcat har gott om det. Den har samma kompressormatade 6,2-liters Hellcat V8-motor som förra årets första utgåva, och producerar 710 hk och 645 lb-ft. ger vridmoment. Denna ”Harry Heck” av en motor har dubbelskruvsöverladdning (snurrar upp till enastående 14 600 rpm), smidda legeringskolvar, kolvkylande oljestrålar, aluminiumcylinderhuvuden och speciella kylkretsar för laddluftkylarna för att minska däckätande effekt. optimera.

Dodge Durango 2023: priser och egenskaper

All denna motorkraft skickas till det vanliga fyrhjulsdriftsystemet via en TorqueFlite 8HP95 åttaväxlad automat. Drivenheten har paddelväxlare på ratten och upp till sju körlägen. Standard launch control och launch assist säkerställer ännu mer körglädje, två högteknologiska funktioner som får dig att se felfri ut på draglisten.

Svindlande prestationsrekord

Vi kan inte minnas när NHRA (National Hot Rod Association) senast certifierade en produktions-SUV. Ändå har den nya Durango SRT Hellcat förtjänat respekt från professionella förare och entusiaster med sina fantastiska prestationssiffror.

Dodge Durango 2023: priser och egenskaper

NHRA specificerar sprinten från noll till 100 km/h på 3,5 sekunder och kvartsmilen på 11,5 sekunder – siffror som avvisar tyskar, italienare och andra amerikanska SUV-tillverkare. Dessutom är Durango SRT Hellcats topphastighet på 180 mph ganska imponerande.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Dodge Durango 2023 SRT Hellcat styling

Dodge har ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt när det kommer till den muskulösa stilen på nya Durango SRT Hellcat. Den ser ut som den första Durango Hellcat som presenterades 2021, med samma luftintag, LED-strålkastare, ett anpassat galler och skulpterad huva. Naturligtvis är SRT Hellcat stänkskärmsmärken och karossränder svåra att missa. Den har också en bakspoiler som ger 140 lbs nedåtkraft vid 180 mph. tillåter. Unika 20-tums fälgar och Brembo sexkolvsok fram och fyrkolvsok bak säkerställer ordning.

Dodge Durango 2023: priser och egenskaper
Dodge Durango 2023: priser och egenskaper

Inuti har Durango SRT Hellcat en 10,1-tums Uconnect infotainmentpekskärm, röda mätare och framsäten i nappaläder och mocka med värme och ventilation. Det tillgängliga Plus-paketet lägger till Laguna-läderstolar, ett elstyrt taklucka, dragkroken och andra avancerade körhjälpmedel. Premiumpaketet lägger till röda säkerhetsbälten, en lädertrimmad instrumentpanel, ett Harman Kardon-ljudsystem med 19 högtalare och äkta kolfiberdetaljer.

Dodge Durango 2023 garanti

Alla Dodge Durangos lämnar fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti och en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti. Beroende på hur mycket du kör kan du dra nytta av en utökad garanti.

Dodge Durango 2023: priser och egenskaper
Dodge Durango 2023: priser och egenskaper

Dodge Durango 2023 SRT Hellcat Priser och tillgänglighet

Dodge kommer att öppna orderböckerna för sin senaste Durango SRT Hellcat i september 2022. De första leveranserna kommer till Dodge-återförsäljarna i början av 2023. Priser och annan information har ännu inte meddelats, men vi förväntar oss att detta monster kommer att börja på cirka 84 000 €.

Volvo Grupp A