Dodge Challenger 2022: priser och egenskaper

Den kommande 2022 Dodge Challenger är sportbilen som kommer att fortsätta sin kamp med Ford Mustang  och Chevy Camaro modellerna  . Vad vi har hört kommer den kommande modellen att ha en mer aggressiv stil och ett nytt infotainmentsystem.

Enligt vår betrodda källa kommer en klassisk amerikansk muskelbil att komma ut på marknaden nästa år. Precis som den tidigare modellen erbjuds nya Challenger med bara ett fåtal motorer. 

Dodge Challenger 2022: priser och egenskaper

Den mest kraftfulla drivlinan finns under SRT Super Stock-modellen och består av en 6,2 liters kompressormatad V8 med enastående 807 hk.

Dodge Challenger 2022 kommer med små förändringar i exteriören

Nya Dodge Challenger 2022 har ett retroutseende och en muskulös design. Denna modell ser unik ut och är mycket känd. Den nya Challenger-serien kommer dock att få flera mindre uppdateringar för 2022. Till en början är kroppen och formen densamma, medan Dodge gör frontförklädet mer aggressivt.

De nydesignade LED-strålkastarna och den aggressiva motorhuven ger omedelbart denna bil en sportigare hållning. Som vi har hört kommer tillverkaren eventuellt att erbjuda en ny uppsättning 20-tumshjul för den fyrhjulsdrivna SXT. Samma hjul kommer dock att vara standard på de fyrhjulsdrivna GT-modellerna. Vi kan förvänta oss samma sportighet på baksidan med några små modifieringar.

Dodge Challenger 2022: priser och egenskaper

Interiör Stor pekskärm

Det finns inte mycket att säga om interiören i Dodge Challenger 2022 . Kabinen är sportig, modern och framför allt rymlig. Layouten är densamma och Challenger kan bekvämt ta emot fyra eller till och med fem mindre passagerare. En muskulös coupé erbjuder fortfarande 16,2 kubikmeter bagageutrymme. Som du kan se är bagageutrymmet enormt och allt du behöver kan enkelt stuvas undan.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Höjdpunkten med Challenger-modellen är dess standardutrustning. Den här modellen har många av dem. Den inkluderar det nya stora infotainmentsystemet, nyckelfri ingång/tändning, 6-vägs elektriskt justerbar förarstol, tvåzons automatisk luftkonditionering, 7-tums infotainmentpekskärm, Bluetooth, Apple CarPlay / Android Auto smartphone-integration, två USB-portar, extra ingång och ett ljudsystem med 6 högtalare.

Dodge Challenger 2022: priser och egenskaper

Dodge Challenger 2022 drivlina alternativ

Den nya generationen 2022 Dodge Challenger kommer att använda samma motorer som sin föregångare. Det finns exakt sex konfigurationer tillgängliga. Den första drivlinan som driver SXT- och GT-modellerna är en 3,6-liters V6:a som ger 303 hk. Den levereras med ett bakhjulsdriftssystem (RWD), medan fyrhjulsdrift (AWD) är ett alternativ för båda trimnivåerna. Nästa är under R/T-modellen 5,7 liters V8 med 375 hk. Denna utrustning erbjuds också med ett Scat Pack och en kraftfullare 6,4-liters V8-motor med en effekt på 485 hk.

En av de mest kraftfulla motorerna är under SRT Hellcat. Denna modell använder en kompressormatad 6,2 liters V8 med 717 hästkrafter. Prestandan höjs till 797 PS i SRT Hellcat Redeye Edition. Slutligen, den 6,2 liters V8-kompressorn driver SRT Super Stock-modellen och erbjuder en fantastisk effekt på 807 hk. Den normala Hellcat har en 6-växlad manuell växellåda, men tillvalet 8-växlad automat är också tillgänglig.

Dodge Challenger 2022: priser och egenskaper

Releasedatum och pris

Nya Dodge Challenger 2022 kommer igen att försöka slå de mest populära modellerna i sin klass, Ford Mustang och Chevy Camaro. Denna modell kommer att finnas tillgänglig utan prisändringar någon gång nästa år. Det betyder att den bakhjulsdrivna Challenger SXT fortfarande kostar mindre än 30 000 euro, medan den dyraste Challenger SRT Super Stock når 80 000 euro.

Volvo Grupp A