Dodge Barracuda 2022: priser och egenskaper

Comebacken för den mest muskulösa amerikanska bilen, Dodge Barracuda 2022 , kan trots allt hända. Om du inte visste det, tillverkade Chrysler först Barracuda-modellen mellan 1964 och 1974. Vid den tiden blev denna modell omedelbart populär och hade en speciell plats i hjärtat av klassiska bilentusiaster.

Dodge Barracuda 2022: priser och egenskaper

Generellt kan vi vara nyfikna på att se hur Dodge hanterar andra modeller i samma segment och vad som är nytt för att locka köpare. Många rapporter tyder dock på att den nya tvådörrars muskelbilen är på väg och vi kan förvänta oss bra styling. Vi har redan hört lite information, så här är allt vi vet om denna fantastiska bil.

Dodge Barracuda 2022 exteriör

Återgivningarna av Dodge Barracuda är tillgängliga och visar en ny design. Intressant nog ser den nya annorlunda ut jämfört med tidigare generationer. Måtten är dock desamma och erbjuder en mycket kompakt design. Dessutom är, precis som Challenge-modellen, aerodynamiken utmärkt, vilket innebär bra luftflöde vid högre hastigheter.

Fjädringen kommer sannolikt att likna bakaxeluppsättningen som vi såg på Challenger . Den byggda kvaliteten blir dock säkerligen mycket bättre om fler aluminiummaterial används, vilket resulterar i ett lättare chassi. Vi förväntar oss även ett brett utbud av färger och lacker som Red Vulcano, lila, vit, svart, gul och grön.

Dodge Barracuda 2022: priser och egenskaper

Kabinfunktioner

Inuti förväntar vi oss att nya Dodge Barracuda kommer att låna många referenser till den berömda Challenge-modellen 2022 . Det innebär massor av högkvalitativa material och samma sittarrangemang. Tekniskt sett förväntar vi oss dock inga nämnvärda skillnader från Challenger.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Enligt uppgift kommer Barracuda att använda samma 8,4-tums infotainmentsystem som stöder de senaste Android Auto- och Apple CarPlay-telefonintegreringarna. Andra funktioner som förväntas bli tillgängliga som standard är ny satellitnavigering, Bluetooth, Wi-Fi, elektronisk stabilitetskontroll, traction control, en dödvinkelmonitor och varning för korstrafik. Vi förväntar oss också att många valfria säkerhetspaket kommer att erbjudas.

Dodge Barracuda 2022: priser och egenskaper

Dodge Barracuda 2022 Motorrykten

Dodge Barracuda 2022 på ingångsnivå kommer med största sannolikhet att använda några av de befintliga motorerna. Den första kandidaten är en berömd 3,6 liters V6-motor som också driver Challenger-modellen. Denna enhet producerar 303 hästkrafter och 268 lb-ft vridmoment.

Utöver denna motor förväntar vi oss dock även en kompressormatad V8. Denna motor under huven på SRT Super Stock producerar en fantastisk effekt på 807 hästkrafter och 707 lb-ft vridmoment. Dessutom förväntar vi oss också minst en hybriddrivlina som bör erbjuda utmärkt effektivitet. Under de kommande månaderna kommer tillverkaren med största sannolikhet att publicera officiella siffror.

Dodge Barracuda 2022: priser och egenskaper

Releasedatum, pris

Vi väntar fortfarande på det officiella Dodges uttalande om Barracudas comeback. Många rapporter tyder på att vi kan förvänta oss denna fantastiska bil någon gång under nästa år. Ur vissa experters synvinkel kommer grundmodellen att börja på cirka 28 000 euro. Detta är mycket prisvärt med tanke på vad denna modell har att erbjuda.

Volvo Grupp A