Dacia Sandero Stepway 2022: priser och egenskaper

På bilmässan i Paris presenterade Dacia flera nyheter, inklusive 2:a generationen av Sandero Stepway halvkombi. Bilen fick en omdesignad exteriör och större längdåkningsförmåga än standardmodellen.

Dacia Sandero Stepway 2022: priser och egenskaper

exteriör

Medan den första generationens modell i huvudsak bara var en modifiering av den traditionella Sandero, är den nya Dacia Sandero Stepway 2022 en vidareutveckling av originalet. Externt kan den kännas igen av en terrängkroppssats.

Främre stötfångaren, hjulhusen och trösklar är färdiga med snygga lister. Nya Dacia Sandero Spetway 2022 har också en distinkt stötfångare med en distinkt design. Dessutom har den nya Dacia Sandero Spetway 2022 fått en mer uttrycksfull främre stötfångare, i vars design det finns betydligt mindre krom, och i den nedre delen finns en plastplatta “under metallen”.

Dacia Sandero Stepway 2022: priser och egenskaper

Dessutom har fransmännen fäst takräcke i taket på den stora kombibilen. Alla dessa förändringar gör att nya Dacia Sandero Stepway 2022 ser ännu mer aggressiv och maskulin ut.

Femdörrars kommer redan med 16-tumshjul (standard Sandero har 15-tumshjul) med 205/55-däck. De femekrade lättmetallfälgarna täcks av de vanliga plastnavkapslarna, så de kan lätt förväxlas med lättmetallfälgar.

Färgpaletten på nya Sandero Stepway II har uppdaterats med ett exklusivt guld- och grönt färgschema, medan fransmännen har tappat de vita och blå nyanserna och bara erbjuder dem för den vanliga halvkombi.

bil interiör

Interiören i Dacia Sandero Stepway 2022 har mycket gemensamt med originalets interiör, men det finns också vissa skillnader. Den är utrustad med kvalitetsmaterial, till exempel ser framsätena ännu mer elegant ut, och namnet på modifieringen är skrivet på deras ryggstöd.

Dacia Sandero Stepway 2022: priser och egenskaper

Förarsätet är redan höj- och sänkbart som standard. Förarsätet är redan höj- och sänkbart i basen. Halvkombin är inte utrustad med ljudanläggning som standard, den finns endast som tillval.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Ägare av det förstklassiga Privilege kommer också att behöva betala extra för ett komplett multimediasystem med en 7,0-tums pekskärm. Multimediaenheten i sig erbjuder acceptabel grafik och snabba svarstider, men skärmen stirrar i solen.

Trots sin enkelhet är interiören i Dacia Sandero Stepway 2022 genomtänkt i termer av ergonomi. Det finns gott om plats framtill, men den bakre raden är inte särskilt bekväm för passagerare på långa resor, men det är en brist som de flesta kompaktbilar i den här klassen har.

Fransmännen har också förbättrat modellens ljudisolering något, så interiören är tillräckligt tyst även när man kör på grus- och grusvägar, vilket gör att passagerarna kan prata eller lyssna på musik i lugn och ro.

Egenskaper

Dacia Sandero Stepway II är baserad på B0-plattformen och har övergripande dimensioner på 4 080 mm, 1 757 mm och 1 618 mm i längd, bredd respektive höjd. Avståndet mellan axlarna på modellen är 2 589 mm. Beroende på utrustning väger den mellan 1 111 och 1 165 kg (tjänstevikt).

Dacia Sandero Stepway 2022: priser och egenskaper

Bagageutrymmet på halvkombin är 320 liter. Det är inte mycket, men föraren kan alltid fälla ner ryggstödet i förhållandet 1:3 eller 2:3, vilket skapar ett lastutrymme på 1 200 liter.

Sandero Stepway 2 har oberoende fjädring av McPherson-typ fram och semi-oberoende fjädring bak. Jämfört med sin föregångare är fjädringen styvare och bättre anpassad till ryska vägar.

Modellen är utrustad med 259 mm skivbromsar på framhjulen och standard 8-tums trumbromsar på bakaxeln. Markfrigången för nya Dacia Sandero Stepway har ökats till 195 mm (+40 mm jämfört med standard Sandero).

Fransmännen skyddade även undersidan av bilen med en anti-grusbeläggning och täckte motorns vevhus med en stålplåt.

✓ Du kan också kontrollera:

Terrängkombin är endast tillgänglig med två 1,6-litersmotorer på marknaden. Den första är en åttaventilsmotor med 82 hk. Den drivs av antingen en femväxlad manuell eller en fyrväxlad robot.

Den andra enheten är redan en 16-ventilsenhet. Den finns i två effektvarianter – 102 och 113 hk. En fyrväxlad automatlåda finns tillgänglig för den svagare motorn och toppenheten kombineras med en femväxlad manuell växellåda. Alla versioner är exklusivt framhjulsdrivna.

Pris

Dacia Sandero Stepway 2 finns tillgänglig i Ryssland i tre konfigurationer: Essential, Expression, Expression+.

Hur höga är kostnaderna? Enligt den officiella återförsäljarens webbplats är priset på den nya 2022 Dacia Sandero Stepway €13 850, €14 950, €16 850.