Dacia Sandero 2022: priser och egenskaper

Världspremiären av 2: a generationen Dacia Sandero ägde rum på Paris Motor Show den tolfte.

Dacia Sandero 2022: priser och egenskaper

Nya Dacia Sandero 2022 är inte bara mer modern och mogen på utsidan, utan också tekniskt avsevärt förbättrad.

exteriör

Designmässigt liknar nya Dacia Sandero 2022 på många sätt Renault Clio 4. Fransmännen ändrade radikalt formen på strålkastarna och baklyktorna och utbuktande backar uppstod på sidorna av karossen. Allt detta ledde till att utseendet blev mer strikt och till och med aggressivt till viss del.

Dacia Sandero 2022: priser och egenskaper

Sandero II finns i sju olika färger. Som standard erbjuds bilen i vitt (”White Ice”), men andra färgvarianter finns tillgängliga mot en extra kostnad. Bilen ser bäst ut i rött.

Privilege i toppklass har även dekorativa kromelement på främre stötfångaren och sidospegelhusen. När det gäller hjulen har den billigaste versionen 15-tums stålfälgar med däck storlek 185/65. På de dyrare versionerna är hjulen gjorda av lättmetall.

bil interiör

Jämfört med den första generationen har interiören i Dacia Sandero 2 blivit märkbart bekvämare. Till exempel ska förarsätet vara bekvämt för både en genomsnittlig bilförare och en tvåmeters basketspelare. Dessutom använde fransmännen bättre isoleringsmaterial, vilket gjorde att de kunde förbättra ljudisoleringen.

Dacia Sandero 2022: priser och egenskaper

Själva interiören ser ganska stram ut och gör det tydligt att detta fortfarande är en billig modell. Så ratten på halvkombin är gjord av plast, men i den översta trimnivån är den täckt med bekvämt läder. Ratten är inte justerbar.

Instrumentpanelen på nya Dacia Sandero 2 är ganska standard. Det finns rattar på sidorna och en liten omborddator i mitten som informerar föraren om total- och trippsträcka, genomsnittlig bränsleförbrukning och ungefärlig räckvidd.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Märket försökte dekorera den främre stötfångaren med krominsatser, men beslutet var mycket kontroversiellt. Frontend-designen är lite av en eftertanke, men det är en väldigt snygg design.

✓ Du kan också kontrollera:

Halvkombin är inte utrustad med ljudsystem i grundutförande, men i Privilege-utförande är bilen redan utrustad med multimediasystem MEDIANAV med navigering. Dess 7,0-tums pekskärm är placerad i den övre delen av mittkonsolen, medan föraren har många anslutningar för olika mobila enheter (AUS, USB och Bluetooth) till sitt förfogande.

Egenskaper

Den femsitsiga franska halvkombin Dacia Sandero 2022 är baserad på B0-plattformen på Dacia Logan och når längd, bredd och höjd på 4 080 mm, 1 733 mm respektive 1 523 mm. Hjulbasen på modellen är 2 589 mm. Vid trottoarkant väger fordonet mellan 1 078 och 1 151 kg.

Dacia Sandero 2022: priser och egenskaper

Det finns skivbromsar fram och trumbromsar bak. Fordonet har McPherson oberoende fjädring fram och semi-oberoende fjädring bak. Halvkombin har en markfrigång på 155 millimeter.

Nya Dacia Sandero 2022 har en rymlig bagagelucka. Standardkapaciteten är 320 liter, men fällning av den bakre sätesraden ökar arbetsutrymmet till 1 200 liter. Observera att avståndet mellan de bakre bågarna är nästan en hel meter, vilket gör det lättare att lasta och lossa stort och skrymmande gods.

Utbudet av kraftenheter för den ryska versionen av Dacia Sandero 2022 inkluderar tre bensinmotorer. Basmotorn är 1,6-liters åttaventil, som kan kopplas till både en femväxlad manuell växellåda och en liknande robot som kallas Easy-R. Effekten hos denna motor når 82 hk.

Dessutom kan femdörrarna beställas med en 1,6-liters sexkantsventilenhet. Denna motor ger 102 eller 113 hästkrafter, beroende på version, och fungerar tillsammans med en femväxlad manuell växellåda eller en fyrbandsautomat. Alla versioner är framhjulsdrivna.

Pris

Hur mycket kostar Dacia Sandero 2022? Priset på nya Dacia Sandero 2022 är 9 600 euro, enligt återförsäljarens officiella hemsida.

Volvo Grupp A