Dacia Logan MCV 2022: priser och egenskaper

Nu har SpyShot av nya Dacia Logan MCV 2022 äntligen dykt upp, eftersom kombibilen inte har byggts sedan oktober 2020 och redan saknas bland sina fans. Nu får den en ny upplaga, som sägs ha förändrats rejält, eftersom Lada nu också är involverad i Dacia. Vi har bilder och information till dig.

Den nuvarande modellen av Dacia Logan har varit i produktion sedan 2012, med en uppdatering 2016. Det är dags att den tredje generationen kör sina varv här på provkörningar. Stationcaren är fortfarande hårt limmad, men man kan ändå se att Logan 3.0 inte längre kommer att vara sig lik.

Dacia Logan MCV 2022: priser och egenskaper

Dacia Logan MCV 2022 priser

Den nya Dacia Logan är planerad att komma ut på marknaden i slutet av 2021 eller början av 2022.

Den nya generationen blir troligen inte lika billig som den tidigare modellen, men vi får vänta lite till på tillverkarens prisuppgifter. Vi antar dock att Dacia kommer att fortsätta erbjuda Logan som en instegsversion för knappt 10 000 euro. Några tusen euro mer borde då vara möjligt för Stepway-versionen.

Motorer

Motorerna ska vara trecylindriga, två bensinmotorer med 65 och 90 hk, samt en 100 hk gasolversion verkar möjliga. Manuell växellåda är standard, men det kan finnas en automat för 90 hk versionen också.

Dacia Logan MCV 2022: priser och egenskaper

Tekniska data och exteriördesign

Det är ännu inte klart vilken plattform som kommer att ligga till grund för den nya Logan-generationen. Den nuvarande versionen byggdes på en föråldrad plattform av Renault-Nissan-alliansen som har funnits sedan 2002. Renault planerar dock att bygga 80 procent av sina gruppmodeller på den nya modulära CMF-plattformen, som även nya Renault Clio är baserad på , senast 2022 . Det återstår att se om denna plattform även kommer att finnas i en billigare version för Dacia-modellerna och speciellt för Logan.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Men det finns några indikationer för det: Logan sedan som presenterades hösten 2020, men som inte erbjuds av oss, är baserad på en slimmad version av CMF-plattformen. Detta skulle göra Logan några centimeter längre än sin föregångare, vilket borde leda till en större bål.

Bilderna skulle kunna visa den robusta och åtminstone delvis terränggående Logan Stepway. Kamouflaget är fortfarande mycket starkt, men du kan se ett urtag på grillen, som även finns på nya Sandero Stepway. Det kommer även att ske förändringar baktill som troligen även kommer att gälla den vanliga Logan-modellen. Bakljusen sticker ut från sidan av bakrutan, vilket är en innovation.

Dacia Logan MCV 2022: priser och egenskaper

Dacia Logan MCV 2022 interiör

Interiören i nya Logan och Stepway-versionen har ännu inte fotograferats. Det bör dock noteras att Dacia förblir trogen sitt koncept och har designat interiören mycket spartansk. Instegsversionen bör därför bara innehålla det mest nödvändiga, med högre utrustning skulle vissa komfortelement från Duster också kunna användas i Logan.

Förutsatt att elementen från Logan limousinen också används i interiören kan vi se fram emot en interiör av högre kvalitet. En informationsskärm på upp till 8 tum skulle kunna installeras.

Volvo Grupp A