Dacia Jogger 2022: priser och egenskaper

Logan / Sandero-familjen under varumärket Dacia gick in i den tredje generationen i höstas. Men då påverkade inte uppgraderingen Logan MCV kombi, och det visade sig, av goda skäl. Fransmännen utvecklade en efterföljare till denna modell, som ska kombinera egenskaperna hos en traditionell kombi och en kompakt minivan. Och nu ägde den fullfjädrade debuten av en sådan bil äntligen rum – den nya Dacia Jogger 2022 presenterades för allmänheten.

Dacia Jogger 2022: priser och egenskaper

Hyttens mått och layout

Jogger använder samma CMF-B-plattform som den “tredje” Logan. Endast hjulbasen förlängs här med hela 248 mm – upp till 2897 mm, och den totala karosslängden är 4547 mm. Detta är den längsta medlemmen av Dacia-linjen. Den nya kombibilen är 1 784 mm bred och 1 632 mm hög inklusive takrälsen. Markfrigången når 200 mm. Designen är baserad på stilen hos nuvarande Logan / Sandero, som kännetecknas av en look med ett Y-format mönster. En obligatorisk egenskap hos bilen är takräcke med en lastkapacitet på 80 kg.

Dacia Jogger 2022: priser och egenskaper
Dacia Jogger 2022: priser och egenskaper

Joggarsalongen är designad för fem eller sju sittplatser. Sätesraderna är installerade i en amfiteater: den andra är 55 mm högre än den första, den valfria tredje är 25 mm högre än den andra. Enligt tillverkaren kan två vuxna passagerare enkelt sitta på sista raden. Kombi erbjuder ett flexibelt sittsystem med upp till 64 olika kabinkonfigurationer.

Dacia Jogger 2022: priser och egenskaper
Dacia Jogger 2022: priser och egenskaper

Femsitsmodellen med standardlayout har ett lastutrymme på 708 liter, med den andra sätesraden nedfälld – 1819 liter. Bagageutrymmet på den sjusitsiga versionen har en kapacitet på 160 liter med alla bakluckor och 565 liter med den tredje raden sänkt. Precis som med en femsitsig är maxvolymen 1819 liter. Tillgång till salongen bakifrån öppnas av en elektriskt manövrerad hissdörr.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Dacia Jogger 2022: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Utrustning

Framtill påminner inredningen av joggern om Logans. Den grundläggande konfigurationen har inte ett integrerat multimediasystem, men det kan ersättas av en smartphone, du behöver bara installera speciell programvara på den och ansluta den till bilen. Motsvarande verktygslåda hjälper – en hållare för en gadget, en USB-port och en Bluetooth-modul. Stationcaren har även sex krockkuddar, automatiskt bromssystem och övervakning av “döda vinklar” som standard.

Dacia Jogger 2022: priser och egenskaper

I äldre utrustningsvarianter eller mot en extra kostnad har Dacia-nykomlingen tillgång till ett fullfjädrat mediacenter med fristående 8-tums display, automatisk luftkonditionering, motorstart med en knapptryckning, regnsensor, backkamera och en parkeringsassistent med fyra sensorer fram och bak.

Dacia Jogger 2022: priser och egenskaper

Teknik Dacia Jogger 2022

Ett stort antal kraftverk för joggaren tillhandahålls inte. Den enda enliters turbomotorn med tre cylindrar utvecklar 110 hk. och 200 Nm. Den kan endast kombineras med en 6-växlad manuell växellåda. Det finns också en bi-fuel version av denna enhet som körs på både bensin och gasol. Effekten är lägre här – 101 hk. och 170 Nm. Den största fördelen med tvåbränslekombin är kraftreserven på upp till 1100 km.

I framtiden kommer Dacia Jogger att köpa ett hybridsystem från Renaults containrar. Den kommer att innehålla en 1,6-liters naturlig aspirerad motor, en startgenerator, en elmotor, ett litet dragbatteri som inte kan laddas på nätet och en speciell växellåda utan koppling. Systemets effekt är 140 hk.

Dacia Jogger 2022 releasedatum och pris

Försäljningsstarten av kombibilen är planerad till februari 2022. De kommer att ta ut cirka 15 tusen euro för bilen.