Citroen e-Relay 2022: priser och egenskaper

Citroen har lanserat det nya elektriska LCV e-Relay, som kompletterar företagets omfattande e-LCV-sortiment. Citroen är exklusivt tillgänglig i en Enterprise-utformning med full specifikation, vilket möjliggör full funktionalitet i dess Relay van-sortiment.

Citroen e-Relay 2022: priser och egenskaper

förslag

Designen på Citroen e-Relay ligger till grund för skåpbilarnas utseende. En stor vindruta, smala strålkastare och en svart stötfångare i plast utgör fronten på skåpbilen. Annars kommer e-Relay att finnas i tre karossvarianter: skåpbil, kombi och chassi. Var och en av dessa får också sina egna längdkonfigurationer.

Medan skåpbilen kommer att finnas tillgänglig i L2 (5 413 mm), L3 (5 998 mm) och L4 (6 363 mm), kommer chassihytten att vara tillgänglig i L3-format och Window Van kommer endast att vara tillgänglig i L4-längd. e-Reläet har också 15 kubikmeter lastvolym med en nyttolast på 1 150 kg. Batteripaketet är placerat under golvet i skåpbilen, vilket tillåter full användning av utrymmet i skåpbilen.

Citroen e-Relay 2022: priser och egenskaper

drivlina

Alternativen här är begränsade till transportörens storlek. Skåpbilen kommer att vara den enda varianten som finns tillgänglig i L2-varianten och kommer som sådan att vara den enda karossvarianten som har 37 kWh-batteripaketet. Detta batteripaket uppnår en WLTP-certifierad räckvidd på 73 miles på full laddning. De andra karossmodellerna och längderna är tillgängliga, med ett alternativ mellan ett 37kWh-batteri och ett 70kWh-batteri. Den större har en WLTP-räckvidd på 139 miles på längderna L3 och L4.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

ladda

Citroen e-Relay levereras som standard med en typ 2-laddningskabel och stöder upp till 22kW. En 7kW wallbox tar 6 timmar att ladda 37kWh-batteriet från noll till fullt. Likaså behöver 70 kWh-batteriet 12 timmar för 0-100 procents laddning. Båda batteripaketen stöder även 50 kW snabbladdningsteknik.

funktioner

Som tidigare nämnt är e-Relay endast tillgänglig på Enterprise-trim och erbjuder ett 5-tums infotainmentsystem med pekskärm, satellitnavigering, DAB-radio och en ny backspegel med display för viktig fordonsinformation som räckvidd och batteriladdningsnivå .

Citroen e-Relay 2022: priser och egenskaper

pris

Citroen e-Relay kostar från 69 335 euro. Dessutom innebär den helt elektriska drivlinan att e-Reläet är befriat från trängsel och avgifter för ultralåga utsläppszoner, vilket möjliggör ytterligare besparingar för flottor och företag.

Volvo Grupp A