Citroen e-C4 L 2022: priser och egenskaper

Den nya Citroën e-C4 L 2022 inte är en kompakt bil: även om det passar in i C-segmentet, använder den en plattform från B-segmentet, det modulära CMP från Stellaris. Dessutom motsvarar dess kaross inte den hos en bil eller en SUV, utan är mer av en slags fastback crossover-linje som sträcker sig över båda konfigurationerna.

Citroen e-C4 L 2022: priser och egenskaper

Det franska företaget är dock medvetet om att det i vissa regioner som Turkiet eller Maghreb behövs en traditionell salong. Därför kommer C4-familjen nästa år att berikas med en sedanvariant som kommer att överge sin brors crossover-format till förmån för en mer traditionell konfiguration.

Den nya modellen heter e-C4 L 2022 och tillverkas   tillsammans med standardvarianten på Villaverde-fabriken i Madrid. Inom Citroën-sortimentet ersätter denna kompakta fyrdörrars nuvarande C-Elysée, en liten   lågprissedan   som tillverkas på Stellantis- fabriken i Vigo tillsammans med sin tvillingbror Peugeot 301.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Citroen e-C4 L 2022: priser och egenskaper

Citroën C4 L, känd internt under C43-koden, har varit en del av Citroëns produktionsplaner sedan utvecklingen av tredje generationens C4 började. Från början var det tänkt att tillsammans med crossover- och sedanvarianterna skulle en SUV (C44) lanseras som skulle få handelsnamnet  C4 Aircross  ; kommersialiseringen övergavs dock till slut eftersom den skulle överlappa den framtida C3 Aircross, som kommer att växa till en längd av 4,30 meter.

✓ Du kan också kontrollera:

Citroen e-C4 L 2022: priser och egenskaper

Medan C4 L förväntas säljas i Europa, kommer dess huvudmarknad att vara Kina. Enligt intern information från fransk press, liksom crossover, kommer sedanen att ha en 100% elektrisk variant. Det återstår att se om denna modell, från början kallad ë-C4 L, kommer att nå den gamla kontinenten eller tvärtom kommer att fokusera uteslutande på den kinesiska marknaden.

Citroen e-C4 L 2022: priser och egenskaper

Även om Citroën sannolikt föredrar att centrera den europeiska försäljningen av ë-C4 kring crossover-varianten, bör vi inte utesluta dess hypotetiska landning på vår marknad, där dess relativt prisvärda elektriska sedan skulle göra den till ett idealiskt val för transportproffs. (Taxi, VTC, etc.).

Volvo Grupp A