Citroen CC21 2022: priser och egenskaper

Franska Stellantis-märket Citroen arbetar på tre lågprismodeller, inklusive en rival till Dacia Spring med kodnamnet ”Citroen eCC21”. Enligt en rapport från , kommer donatormodellen av eCC21, kallad ”Citroen CC21” internt, att debutera i september 2021.

Ursprungligen hade Citroen planerat att introducera CC21 den 20 maj 2021. Men med målmarknader fortfarande i greppet av coronavirus-pandemin (och halvledarbrist), är det inte förvånande att den kommande modellen står inför en försening. Företaget kommer nu att lansera den nya modellen samtidigt i Indien och Brasilien i september 2021. Enligt rapporten kan leveranser till kunder påbörjas inom en månad efter lanseringen.

Citroen CC21 2022: priser och egenskaper

C-Cubed-program

Citroen utvecklar ovanstående små bilar under programmet ”C Cubed” och planerar att tillverka dem på ovanstående tillväxtmarknader. De skulle ha ett detaljhandelspris på mindre än 10 000 euro, och deras elektriska varianter skulle också vara konkurrenskraftiga. Dessutom har ett av elfordonen från C Cubed, den Citroën eCC21 2022 , relevant för EU, där nästa generations Citroen C3 kommer att vara helelektrisk. Faktum är att Citroen nu testar prototyper i Europa och även om budgetbilen kanske inte lanseras i sin ursprungliga form, spelar dess plattform eller komponenter som används i konstruktionen av den nya e-C3 en stor roll.

förslag

Med input från spionmedia har en exklusiv rendering av den kommande Citroen-elbilen redan presenterats, som har tilldelats denna artikel som visningsbild. Du kan också se den som en förhandstitt på vad som kommer i maj Citroën CC21 2022 räknas som den elektriska versionen skulle skilja sig med en unik design.

Återgivningen visar den lilla halvkombi, som förkroppsligar en SUV med en hög, fyrkantig kaross, något högre markfrigång, tvåvåningsstrålkastare och takreling. Den delade strålkastaruppsättningen skulle inkludera LED DRL:er med blinkers inrymda i fyrkantiga moduler och placerade längst upp, och huvudlampor placerade under. Citroens designers har designat delade strålkastare i flera år innan det var en global trend.

Citroen CC21 2022: priser och egenskaper
Citroen CC21 2022: priser och egenskaper

Den tjocka underredspanelen framhäver mikro-SUV:s robusta design samtidigt som den gör den mer praktisk när du kämpar mot trasiga vägar och hastighetsbrytare. Kylargrillarna stängdes eftersom det inte finns någon förbränningsmotor bakom och den måste kylas intensivt.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Förra november publicerade en bild som avslöjar sidovinkeln på donatormodellen Citroen EV. Den hade avslöjat en fyrkantig bakruta som var tänkt att släppa in gott om ljus för att lysa upp kabinen. C-stolpen ser tjockare ut på grund av synvinkeln och kamouflaget. Toppvarianten förväntas komma med takreling och spoiler. Före denna iakttagelse hade vi spionbilder av CC21 från dess testning på motorvägen Chennai-Bengaluru, med tillstånd av Romit, som delade dem med . Vägtestning av Citroen CC21 började i början av 2020.

Citroen CC21 2022: priser och egenskaper

Elektrisk version

Groupe PSA (nu Stellantis) planerar att lansera budgetelbilen Citroen på sin första marknad (Indien) 2022, rapporterade The Economic Times i oktober förra året. Men när själva givarmodellen hamnar efter schemat, kommer den helelektriska varianten kanske inte heller att komma i tid, åtminstone inte förrän i mitten till slutet av 2022. Citroen kommer att försöka bryta sig in på nya marknader, eller marknader där dess närvaro minskar, t.ex. som Brasilien, med CC21, som verkar ha tilltal och mångsidighet att ta kunder till sina utställningslokaler. Fordonet kan bli Citroen C3-serien i dessa länder.

Citroen CC21 2022 – Plattform och tillverkning

Citroen kommer att tillverka CC21 och eCC21 i Indien i Thiruvallur i delstaten Tamil Nadu. Företaget kan senare lansera en separat modell i Europa med en annan design och högre kvalitet i Europa. ”Vi kan använda plattformen (CC21) i Europa, men med visuellt olika fordon”, säger Vincent Cobee, VD för Citroen. Den europeiska modellen, med största sannolikhet nästa generations C3, bör också komma med ett rent eldriftalternativ.

Citroen CC21 2022: priser och egenskaper

Citroen CC21 och Citroen Citroen eCC21 kommer att köras på CMP- respektive eCMP-plattformarna, men med en avsevärt reducerad specifikation och med en hög lokal andel. Medan den grundläggande Citroen C3 i Euro-version kostar 14 500 euro, skulle CC21 behöva börja på under 10 000 euro för att hålla jämna steg med etablerade konkurrenter.

Groupe PSA utvecklade CMP tillsammans med sin kinesiska partner Dongfeng Motor. eCMP-plattformen stöder för närvarande många europeiska elfordon, inklusive Peugeot e-208, Peugeot e-2008, DS 3 Crossback E-Tense och Opel Corsa -e. Dessa e-CMP-plattformsbilar delar ett 50kWh litiumjonbatteri och en 100kW elmotor. Deras WLTP-räckvidd är 340 km, 310 km, 320 km respektive 330 km. Förvänta dig ett mycket mindre batteri och ett mer konservativt utbud på Citroen eCC21 för att matcha prisförväntningarna på tillväxtmarknaderna.

Volvo Grupp A