Citroen C3 Aircross 2022: priser och egenskaper

Den karismatiska minicrossovern Citroen C3 Aircross 2022 debuterade för mer än tre år sedan men blev aldrig en stor aktör i B-SUV-segmentet på den europeiska marknaden. 2020 hittade den bara 75 281 köpare, medan konkurrenterna till Renault Captur och Volkswagen T-Roc sålde 178 724 respektive 158 638 exemplar. Restylingen är avsedd att förändra situationen, vilket gav SUV:n ett nytt ”ansikte”, ett förbättrat multimediasystem och fräsch inredning.

Citroen C3 Aircross 2022: priser och egenskaper

Modellkroppsdesign

Under omdesignen behöll crossovern sin siluett och designen på sidopanelerna och baksidan. Men näsan var helt omtänkt – ett annat utseende dök upp, olika konturer gavs märkesvaror, geometrin och mönstret på kylargrillen uppdaterades. Den nedre delen av stötfångaren har en original silvergrå kant med färgade inlägg. Med förnyelsen av ”frontend” ska enligt utvecklarnas plan mognad och soliditet ersätta den tidigare lekfullheten.

Citroen C3 Aircross 2022: priser och egenskaper

Traditionellt erbjuder Citroen C3 Aircross 2022 många anpassningsalternativ. Kroppsfärgpaletten innehåller nu sju nyanser, varav tre är nya – kakigrå, voltaisk blå och polarvit. Kontrasttaket, som tidigare bara målats svart, kan nu bli vitt. Antalet färgpaket har utökats till fyra med två nya texturer, Anodised Orange och Anodised Dark Blue. Dessutom är flera varianter av hjulskivor i 16:e och 17:e diametern förberedda för detta. Som ett resultat når det totala antalet personaliseringsscheman 70.

Citroen C3 Aircross 2022: priser och egenskaper

Måtten på SUV:n har knappt förändrats. Endast kroppslängden har ökat – med blygsamma 6 mm (upp till 4160 mm). De andra dimensionerna är desamma: bredd – 1760 mm, höjd – 1640 mm, hjulbas – 2600 mm.

✓ Du kan också kontrollera:

Insidan av nyheten

Listan över förbättringar i kabinen börjar med en förstorad skärm av standard Connect Nav Media Center – nu är dess diagonal nio tum snarare än sju. Tillgängliga funktioner inkluderar skärmspegling av smartphones (Android Auto / Apple CarPlay tillgängligt) och trådlös laddning av prylar.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Citroen C3 Aircross 2022: priser och egenskaper
Citroen C3 Aircross 2022: priser och egenskaper

En annan innovation är Citroen Advanced Comfort-säten med tjock skumvaddering och förstärkt stöd. De säkerställer inte bara en bekväm sittställning, utan skapar också ett behagligt visuellt intryck tack vare de speciella dekorativa sömmarna som användes för första gången på Citroen C4-modellerna.

Dessutom har den omgjorda C3 Aircross nya utrustningsalternativ. Köparen kan välja mellan följande scheman:

  • Standard – i nyanser av grått;
  • Urban Blue – blå färger dominerar;
  • Metropolitan Graphite – kombinerad klädsel gjord av strukturerade tyger (huvudton grå);
  • Hype Grey – En kombination av grågrönt läder och svart tyg används.

Som ett resultat av uppdateringen dök en genomtänkt mittbox upp mellan framsätena i crossover-kabinen. Den har ett stort bekvämt fack med skjutlås som är åtkomligt för både främre och bakre passagerare.

Citroen C3 Aircross 2022: priser och egenskaper
Citroen C3 Aircross 2022: priser och egenskaper

Efter moderniseringen förblir Citroen C3 Aircross lika praktisk och mångsidig som tidigare. Den rymliga andra sätesraden kan fällas ned i delar och flyttas på längden med 150 mm, vilket ändrar bagageutrymmets volym i intervallet från 410 till 520 liter. Med nedfällda baksätesryggarna ökar lastutrymmet till 1 289 liter. Tack vare det fällbara passagerarsätet får föremål upp till 2,4 meter i längd plats i kabinen.

Citroen C3 Aircross 2022: priser och egenskaper

Specifikationer Citroen C3 Aircross 2022

Det fanns ingen teknisk innovation. Crossovern drivs fortfarande av PureTech 1.2 bensinmotorer med 110 och 130 hk. (205 och 230 Nm) samt BlueHDi 1,5 Diesel med 110 och 120 PS. (250 och 300 Nm). Första enheter för 110 PS I samband med en 6-växlad manuell växellåda fungerar ”äldre” motorer – med en 6-växlad ”automat”. Alla versioner har endast framhjulsdrift. Grip Control-systemet med backe-sänkningshjälp är designat för terrängstöd – det reglerar dragkraften på hjulen genom att ändra inställningarna för dragkontrollelektroniken.

Citroen C3 Aircross 2022 releasedatum och pris

Den Citroen C3 Aircross 2022 kommer att börja säljas i sommar. Priserna kommer att meddelas senare, men de kommer förmodligen inte att skilja sig mycket från de nuvarande – nu, låt oss minnas, är minimipriset för en bil 18 500 euro.

Volvo Grupp A