Citroen Berlingo 2022: priser och egenskaper

Den  Citroen Berlingo 2022   är en av de riktmärken bland multi-purpose fordon. Det är ett fordon som kännetecknas av sin stora volymkapacitet, modularitet och funktionalitet. Den erbjuder praktiska lösningar i alla situationer, både för familjer i sin Berlingo Multispace-version och för proffs i sin tilläggsversion som Berlingo Van.

Citroen Berlingo tillverkas vid PSA Groups fabrik i Vigo (Spanien) och har varit ledande på bil- eller nyttofordonsmarknaden sedan den första generationen, som lanserades 1996.

Citroen Berlingo 2022: priser och egenskaper

Nya Citroen Berlingo 2022

Nya Citroen Berlingo kommer att uppdateras 2022 och kommer ut på marknaden med en förnyad lista med attribut. Den kännetecknas av uppgradering av utrustning när det gäller teknik, den senaste utvecklingen av dess motorer för att följa de strikta Euro 6-reglerna eller en omdesign av designen för att ge den en modern och samtida estetik. 

Externt har den en mer genomarbetad front, med en ny främre stötfångare utrustad med varselljus i LED-teknik och ett nytt galler för grillen. Nya färger integreras också i den befintliga paletten.

Den  nya Berlingo  kännetecknas av sin design, som kombinerar en robust utseende med färskhet och originalitet av den franska tillverkarens senaste produktlanseringar. Om vi ​​jämför den med sin föregångare, ger den nya modellen en förnyad siluett med en mer vertikal vindruta och en högre och kortare fronthuv; en detalj som minskar överhängets längd och ger mer beboelighet i interiören.

Citroen Berlingo 2022: priser och egenskaper

Den nya fronten tar upp de karakteristiska delarna av den nya varumärkesidentiteten. Märkbart är en ljussignatur i två höjder och dimljus med rundade kanter. Vi kommer att avslöja mer detaljer i den här recensionen av Citroën Berlingo 2022.

✓ Du kan också kontrollera:

Två storlekar för din kropp: Berlingo M och Berlingo XL

Nya Citroën Berlingo finns i två storlekar:   Berlingo M   och   Berlingo XL  . Dessa kroppar kan ha fem eller sju platser inuti. I sidovyn ger de så kallade airbumps, som finns i den nedre delen av dörrarna och linjen i bakdelen, detta mångsidiga fordon ett mer dynamiskt utseende.

Berlingo storlek M är standardkarossen. Den kombinerar kompakthet och modularitet; den är två tum högre än föregående generation. Dessa är dimensionerna på Citroen Berlingo M: Dess kaross är 4,40 meter lång med en hjulbas på 2,78 meter.

Nya Berlingo med förlängd kropp eller storlek XL vinner 35 centimeter. Citroen Berlingo XL är upp till 4,75 meter lång tack vare sin axelavstånd på 2,97 meter.

Citroen Berlingo 2022: priser och egenskaper

Nya Berlingo 2022 inuti

Interiören är mer mångsidig än någonsin och erbjuder möjligheten att ta emot fem eller sju passagerare (oavsett vilken kropp som väljs). På detta sätt ger nya Citroën Berlingo 2022 ett nytt svar för privat eller professionell användning, vilket tillåter valet mellan beboelighet eller bagageutrymme beroende på förarens preferenser.

Om det är en sak som definierar Citroën Berlingo 2022 så är det konceptet: praktiskt. Oavsett om den är inne eller ute är den nya generationen fullt tillgänglig. De två mycket breda och funktionella sidoskjutdörrarna, som kan utrustas med elektriska fönsterhissar som standard (beroende på version), är slående.

Nya Berlingo erbjuder också gott om plats för resväskor. En stor baklucka ger tillgång till en skrymmande bagageutrymme. Berlingo M har en lastvolym på 775 liter (hundra liter mer än sin föregångare i en femsitsig konfiguration). Bagageutrymmet på Citroën Berlingo kan rymma 1 050 liter i storlek XL (även med en femsitsig konfiguration).

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Tillgången till bagageutrymmet på Citroën Berlingo underlättas av en bakruta som kan öppnas oberoende och en ny, även infällbar bagagehylla med två lägen. Dessa är styrkorna och svagheterna hos Citroën Berlingo 2022.

Utan tvekan mycket användbara element vid lastning eller lossning och gynnar komfort. Det gör att bagageutrymmet lätt kan lastas om det inte finns tillräckligt med utrymme för att öppna hela bakluckan.

En annan viktig nyhet i nya Citroën Berlingo är en lättare kabin tack vare den stora glasytan på 6,4 m2 . Denna glasyta bildas av din stora vindruta, sidorutorna (nu nedåtvända på skjutdörrarna) och bakluckan.

Ett annat nyckelelement i denna aspekt är den så kallade Modutop (även tillgänglig beroende på version). Det är ett stort panoramaglastak som erbjuder föraren och framsätespassageraren ett komplett ljusbad.

Citroen Berlingo 2022: priser och egenskaper

En komplett uppsättning utrustning

Citroën Berlingo 2022 kommer att uppdateras med betydande utrustning som kommer att göra körningen enklare. Den kan utrusta element som parkeringshjälp bak, hastighetsregulatorer och begränsare, automatisk tändning av ljusen, hjälp i sluttningar eller till och med “Grip Control”.

Detta är ett antisladdsystem som optimerar framhjulens drivning beroende på vilken typ av terräng den kör i. Nya Citroën Berlingo 2022 har också nya teknologier som “Active City Brake”, ett automatiskt bromssystem som undviker stötar i låg hastighet.

Den främre parkeringshjälpen kompletterar den bakre parkeringshjälpen som nu finns tillgänglig. Dessa är två kompletterande utrustningar som gör manövrering lättare i alla situationer. Som tillval kan den även utrustas med en backkamera för att göra parkeringsmanövrar enklare. Den innehåller också den senaste märkestekniken inuti.

Den nya 7-tums pekskärmen förenklar instrumentpanelen samtidigt som den erbjuder fler funktioner, inklusive navigationssystemet, Bluetooth-anslutning med ljudströmning eller anslutning av bärbara enheter.

Citroen Berlingo 2022: priser och egenskaper

Citroen Berlingo 2022 motorer

Uppdateringen av Citroën Berlingo utökar också utbudet av tillgängliga motorer, mycket tack vare BlueHDi-motorfamiljen när det gäller dieselmekanik. Utbudet inkluderar BlueHDi-motorer som utvecklar 75 hk, 100 hk och 130 hk.

Vi får inte glömma utbudet av PureTech bensinmotorer. I det här avsnittet sticker de två 1.2 PureTech-motorerna ut, tillgängliga med 100 hk eller 130 hk. Den kraftfullaste motorn i båda kategorierna kan välja den åttaväxlade automatlådan EAT8.

Citroen Berlingo 2022: priser och egenskaper

Åsikter om nya Berlingo 2022

Nya Berlingo anpassar sig perfekt till alla typer av användning. Den nya generationen bygger på en arkitektur som erbjuder dig ännu mer funktionalitet. Denna nya modulära plattform är baserad på EMP2-plattformen på framaxeln.

Denna nya konfiguration ger dig förbättrad manövrerbarhet (kompletterat med servostyrning och en mindre svängdiameter), optimerad vikt och tillgång till de senaste körhjälpmedlen. Element som fångade våra ögon i vårt test av Citroën Berlingo.

Bakaxeln är en vidareutveckling av plattformen som dess föregångare redan utrustat. Som ett resultat ger den en högre nyttolast och behåller sin karakteristiska bredd mellan styrhytten. Man kan säga att Citroëns ingenjörer skapade denna nya modell till förmån för prestanda och dess användare.

Trogen märkets typiska DNA och vad det franska företaget kallar Advanced Comfort, drar nya Citroën Berlingo 2022 nytta   av all “know-how” som har förvärvats under loppet av dess historia.

När det gäller kördynamik försöker nya Berlingo filtrera bort eller eliminera alla dessa fläckar på asfalten. Alltid med maximal komfort för förare och passagerare, oavsett väderförhållanden.

Funderar du på att köpa en Citroën Berlingo? Missa inte vår artikel där vi berättar allt om hur du servar din Citroën Berlingo.