Chevy Trax 2024: Priser och funktioner

Vi misstänkte att Chevrolet Trax skulle göra comeback efter att ha fasats ut för 2023 års modell. Vi förväntade oss dock inte en vuxen kaross som påminner om den eleganta EV Blazer. 2024 Chevrolet Trax kommer under våren 2023, med en uppsjö av nya funktioner och stylinguppdateringar – tillräckligt för att tillfälligt ta bort första generationens Trax tråkiga fasad.

Chevy Trax 2024: Priser och funktioner

2024 Chevy Trax: Vad är nytt?

Trax 2024 är den andra generationen av märkets nybörjar-SUV med Bug. Termen “instegsnivå” gäller för nuvarande Chevrolet Trax, men inte för Chevrolets nya crossover. Nya Trax är elva centimeter längre, två centimeter bredare och fyra centimeter lägre för att efterlikna den progressiva, graciösa silhuetten av Blazer EV. Tillväxtspurten resulterar naturligtvis i en rymligare interiör med tre centimeter mer benutrymme bak och 12 procent mer lastutrymme bakom baksätena.

Chevy Trax 2024: Priser och funktioner

“Nya Trax’ djärva exteriör och tekniskt avancerade interiördesign omdefinierar vad ett instegsfordon kan vara”, säger Phil Zak, Executive Design Director, Global Chevrolet. ”Det bevisar att modern, snygg design inte behöver vara dyr.

Turboladdad drivlina

Vi är glada över att Chevrolet har städat upp nya Trax både invändigt och utvändigt, men vi är tveksamma till valet av motor. Arbetar under huven är en 1,2-liters turboladdad tre-cylindrig som Chevy säger levererar 137 hk och 162 lb-ft vridmoment. Vi har inga problem med de faktiska siffrorna, men det som stör oss är den gamla Trax:s kraftfullare fyrcylindriga turboladdade motor med 155 hk och 177 lb-ft vridmoment.

Chevy Trax 2024: Priser och funktioner

När andra generationens Trax blev större hade det varit trevligt med den extra kraften från den fyrcylindriga. Och som gamla Trax har 2024 en 6-växlad automatlåda och framhjulsdrift.

✓ Du kan också kontrollera:

Men tack vare den nya motorn förväntas Chevrolet Trax 2024 använda mindre bränsle än första generationens modeller.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Nydesignad interiör

Chevrolet gjorde ett bra jobb med inredningen av nya Trax. Chevrolet ville ge interiören en luftig och lätt känsla, och vi gillar de rena linjerna på instrumentbrädan, de allestädes närvarande runda luftventilerna och de fysiska klimatkontrollerna.

Chevy Trax 2024: Priser och funktioner

Chevrolet kommer att erbjuda nya Trax i fem utrustningsnivåer: LS, 1RS, LT, 2RS och Activ. LS och 1RS kommer som standard med 17-tumshjul, svarta säten med grå accenter och en 8-tums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay och Android Auto. RS har 18- eller 19-tums lättmetallfälgar, en ratt med platt botten och en röd interiör.

Chevy Trax 2024: Priser och funktioner

Den förstklassiga Trax Active har Evotex-säten med gula detaljer, skräddarsydda 18-tums svarta fälgar, detaljer i titanium och en kraftfull förarstol. Trax LT, 2RS och Active har också en 11-tums infotainmentpekskärm, 8-tums digitalt instrumentpanel, uppvärmda framsäten, startknapp, uppvärmd ratt och uppvärmda ytterbackspeglar, för att bara nämna några.

Chevy Trax säkerhetsfunktioner

Chevy Trax 2024 levereras som standard med det avancerade förarassistanssystemet Chevy Safety Assist. I paketet ingår automatisk nödbromsning, fotgängarbromsning fram, filbytesvarning (med filbytesassistent), kollisionsvarnare, automatiskt helljus och avståndsvarning. En backkamera ingår också i standardutrustningen på Chevrolet.

Chevy Trax 2024: Priser och funktioner

Chevy fabriksgaranti

Chevrolet-fordon kommer med en fabriksgaranti på tre år, 36 000 miles och en drivlinagaranti på fem år, 60 000 miles. Beroende på hur ofta du kör ditt fordon kan du dra nytta av en utökad garanti. Innan du fattar ditt beslut, se till att läsa denna omfattande Chevrolet Extended Warranty-guide.

Chevy Trax 2024 pris

Priserna för 2024 Chevrolet Trax börjar på 21 495 € för LS, 23 195 € för 1RS och 23 395 € för LT. Trax 2RS har ett grundpris på 24 995 € och Activ börjar på 24 995 €.

Foton och källa: Chevrolet.