Chevy Traverse 2024: priser och egenskaper

Den lastbilsliknande designen av Chevrolet Traverse 2024 är det första som fångar blickarna med den reviderade mellanstora SUV:n. Utrustningsvarianterna Z71 och RS, mer motorkraft och ett generöst utbud av den senaste säkerhetstekniken kompletterar designförändringarna. Varumärket med fluga tror att Traverse 2024 som paket kommer att tilltala fler potentiella köpare som letar efter en ny SUV i denna storlek och prisklass.

Chevy Traverse 2024: priser och egenskaper

“Vår nya Traverse är designad för att se ut och kännas mer som en SUV”, säger Chevrolets vicepresident Scott Bell och noterar att 2024 års Traverse kommer att finnas i fyra trimnivåer: LS, LT, RS och Z71. “Ledda av den helt nya Z71 bygger 2024 Traverse på framgången från sin föregångare och kommer utan tvekan att ta oss in på fler av våra kunders uppfarter.”

Ny motor och dragkapacitet

Under huven på 2024 Chevrolet Traverse finns en helt ny 2,5-liters turboladdad motor som av GM uppskattas till 315 hk och 317 lb-ft vridmoment. Motorn är kopplad till en åttastegad automatlåda, som även finns med fyrhjulsdrift. Z71 levereras som standard med ett mer terrängmässigt dubbelkopplingssystem för fyrhjulsdrift. Varje 2024 Chevy Traverse har ett äkta dubbla avgasrör med chrome quad slutrör.

Chevy Traverse 2024: priser och egenskaper

2,5-litersmotorn har cirka 20 procent mer vridmoment än 2023 Traverses 3,6-liters V6, enligt GM. Chevy Traverse 2024 har en maximal dragkapacitet på upp till 5 000 pund när den är lämplig utrustad med Trailer Pack, samma som 2023 års modell.

Chevy Traverse 2024: priser och egenskaper

Vid en första anblick verkar ökningen av vridmomentet motivera en ökning av dragkapaciteten också. Det faktum att Traverse är en unibody-konstruktion i motsats till en kropp-på-ram-konstruktion är förmodligen den främsta orsaken till detta faktum. Trots dess mer robusta, lastbilsliknande utseende är dess fordonsarkitektur mer crossover-orienterad (därav unibody-konstruktionen) för att förbättra lastutrymmet, bränsleekonomin och åkkvaliteten.

Chevy Traverse 2024: Trimnivåer och funktioner

Chevrolet-fans har känt och älskat Z71 i flera år, men Traverse har haft denna terränguppgradering för första gången. Z71-uppgraderingar för 2024 Chevrolet Traverse inkluderar högre åkhöjd, terrängdäck, 18-tumshjul, glidplattor i aluminium, röda dragkrokar, förarvalbara terränglägen, Hill Descent Control och Z71-specifika stötdämpare med hydraulisk returjustering.

Chevy Traverse 2024: priser och egenskaper

Utrustningsfunktioner för den sportigare RS-modellen inkluderar 22-tums blanksvarta hjul, svarta exteriöra detaljer, sportavstämd fjädringsjustering, omgivande belysning, jet-back lädersäten med röda accenter, elfällbara säten i andra raden för bättre åtkomst till tredje raden, och ett dubbelglasat och panoramasoltak på LT7).

Chevy Traverse 2024: priser och egenskaper

Midnight och Sport-utgåvorna finns tillgängliga för LS och LT, medan “AutoSense”-bakluckan är tillgänglig för alla modeller, liksom tre nya exteriörfärger: Lakeshore Blue, Stardust och Harvest Bronze.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inredning och sittplatser

Chevrolet-designerna valde en öppen och rymlig sittbrunn med den senaste tekniken. Den sänkta midjelinjen i interiören, vilket bland annat avspeglas i placeringen av instrumentbrädan och den vanliga 17,7-tums pekskärmen, är tänkt att förbättra förarens sikt utåt. Den elektroniska transmissionsomkopplaren som är monterad på rattstången skapar mer utrymme, till exempel för mugghållarna för förare och framsätespassagerare som är anordnade sida vid sida.

Högkvalitativa Evotex-sittytor finns tillgängliga för LT och Z71, och en uppvärmd ratt finns tillgänglig för hela serien. Sex USB-portar är standard, trådlösa smartphoneterminaler och en Wi-Fi-hotspot finns tillgängliga.

Chevy Traverse 2024: priser och egenskaper

Chevy Traverse LS 2024 erbjuder plats för upp till åtta personer i andra och tredje sätesraden. Sju-personerskonfigurationen är standard för LT, Z71 och RS, även om en 8-personerskonfiguration också finns tillgänglig för LT. Sju-personerskonfigurationerna har andra radens kaptenssäten med SmartSlide som underlättar åtkomst till den tredje raden, även när en barnstol är installerad. Som tillval finns uppvärmda säten i andra raden för Chevy Traverse 2024. Den maximala lastkapaciteten på 98 kubikmeter är klassledande.

OnStar, Teen Driver och Super Cruise

2024 Chevrolet Traverse har inbyggd OnStar-anslutning (med serviceplan) som ger 24/7 tillgång till OnStar-rådgivare, fordonsdiagnostik, HD-streaming och ombordapplikationer. Traverse 2024 är också kompatibel med Teen Driver via MyChevy-appen. Teen Driver är utformad för att hjälpa föräldrar att uppmuntra defensiva och säkra körbeteenden bland tonåringarna i deras hushåll.

Chevy Traverse 2024: priser och egenskaper

Super Cruise finns som tillval på Traverse 2024. Med en uppmärksam och engagerad förare, och under rätt förhållanden, kan Super Cruise tillhandahålla handsfree-körning av fordon på mer än 200 000 miles av jämförbara amerikanska och kanadensiska vägar. Besök Chevrolets webbplats för mer information om Super Cruise, inklusive sensorteknologier som används och hur du aktiverar funktionen.

Chevy Traverse 2024 säkerhetsfunktioner

2024 Traverse levereras som standard med Chevrolet Safety Assist, ett paket med avancerade förarassistanssystem. Chevy Safety Assist inkluderar automatisk nödbromsning, kollisionsvarning, avståndsindikator, körfältsassistent med filbytesvarning, främre fotgängar- och cykelbroms och helljusassistent.

Andra standardsäkerhetsfunktioner inkluderar filbyteshjälp med dödvinkellarm, tvärbroms bak, dödvinkelhjälp, automatisk nödbromsning i korsningar, larm för cyklist och fotgängare bak, automatisk backbromsning och adaptiv farthållare.

Chevy Traverse 2024: priser och egenskaper

Varje Traverse 2024 är som standard utrustad med en säkerhetsbältesvarningsfunktion som uppmanar föraren och framsätespassageraren att spänna fast sina säkerhetsbälten. En bältespåminnare varnar föraren när framsätespassageraren spänner upp säkerhetsbältet.

Chevy Traverse 2024 inträde MSRP

Den nya Traverse kommer att byggas på GM:s Lansing Delta Township, Michigan fabrik och kommer att finnas tillgänglig i början av 2024. Priserna för de olika trimnivåerna förväntas också vid denna tidpunkt. Priserna för Traverse börjar på 34 520 € och förväntas stiga något när 2024 års modell lanseras.

Foton & Källa: Chevrolet.