Chevy Trailblazer 2024: Inredning, priser, tekniska data

2024 Chevrolet Trailblazer har genomgått ett antal förbättringar för att hålla jämna steg med konkurrenter som Mazda CX-30, Kia Seltos och Hyundai Kona. Tyvärr är Trailblazers ganska höga grundpris en faktor som hindrade oss från att inkludera den i vår lista över de bästa små SUV:arna och crossoverna, trots att den har en rymlig kabin.

Chevrolet Trailblazer lanserades 2021, som en korsning mellan den kompakta Traxen och den större Blazer SUV:n. Tiden får utvisa om Trailblazer 2024:s kosmetiska förändringar och tekniska uppgraderingar räcker för att få potentiella köpare att skriva på den streckade linjen. Vi gillar det vi ser nu, men vi kan fortfarande inte komma över Trailblazers lacklustiga drivlinor.

Chevy Trailblazer 2024: Vad är nytt?

Chevrolet ger 2024 Trailblazer en fräsch framsida, nydesignade strålkastare och en ny grill för hela modellserien. Andra förändringar inkluderar nya hjul och en utökad Cacti Green och Copper Harbor Metallic färgpalett.

Chevrolet har också ersatt den gamla Trailblazers små infotainmentskärmar med en större 11-tums centerdisplay. Den större skärmen möjliggör trådlös anslutning till Apple CarPlay och Android Auto. Nytt är också ett 8-tums instrumentkluster för föraren.


Kraftfull trecylindrig

Det som inte har förändrats är vad som finns under huven på 2024 Chevrolet Trailblazer. Standarddrivlinan är en 1,2-liters turboladdad trecylindrig som levererar 137 hk och 162 lb-ft vridmoment. Den är kopplad till en steglös automatisk växellåda (CVT) som skickar kraft till framhjulen.

Siffrorna ser bra ut på pappret, men det bästa med den här lilla motorn är bränsleekonomin. Även om 2024-modellen ännu inte har fått sitt EPA-betyg när detta skrivs, ger 2023 Trailblazer med 1,2-liters 29 i staden, 31 på motorvägen och en sammanlagd 30 mpg.

När du behöver dragkraften från en fyrhjulsdrift (AWD), erbjuder Trailblazer en kraftfullare 1,3-liters, trecylindrig, turboladdad motor med 155 hk och 174 lb-ft vridmoment. De fyrhjulsdrivna Trailblazers har en elegant nio-växlad automatisk växellåda istället för en CVT. Bränsleekonomin för 2023 års modell anges av EPA till 26 l/100 km vid stadskörning, 30 l/100 km på landsväg och 28 l/100 km vid blandad körning, vilket är mycket bra för en liten turboladdad crossover med fyrhjulsdrift.


Mer standardutrustning

2024 Chevrolet Trailblazer erbjuds i fyra utrustningsnivåer: LS, LT, Activ och RS. Den högsta klädselnivån, Trailblazer RS, har ett skräddarsytt nätgaller, mörklagd exteriörklädsel, en tvåfärgad takdesign, dubbla kromslutrör och nya 19-tumshjul.

Trailblazer Activ är utrustad med speciella, robusta däck och terrängfjädring för att bättre hantera tuff terräng. Dessutom har alla Trailblazers nu farthållare, startknapp och HD-bakkamera.


Chevy Safety Assist

Alla 2024 Trailblazers kommer som standard med Chevrolet Safety Assist. I paketet ingår automatisk nödbromsning, fotgängarbromsning fram, filbytesvarning, kollisionsvarning framåt, automatiskt helljus och mycket mer.


Chevy fabriksgaranti

Chevrolet erbjuder en fabriksgaranti för stötfångare på tre år, 36 000 miles och en drivlinagaranti på fem år, 60 000 miles. Beroende på hur ofta du kör ditt fordon kan du dra nytta av en utökad garanti. Innan du fattar ditt beslut, se till att läsa denna omfattande Chevrolet Extended Warranty-guide.


2024 Chevrolet Trailblazer Priser och tillgänglighet

Enligt Chevrolet ska Trailblazer 2024 finnas i återförsäljare hösten 2023. Prissättningen för LS och LT förväntas börja på €24,395 respektive €25,595, medan Activ och RS kommer att kosta €28,395 (MSRP inkluderar en målavgift på €1,295).

Foton och källa: Chevrolet.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar