Chevy Tahoe 2023: priser och egenskaper

Med Tahoe 2023 RST Performance Edition har Chevrolet presenterat varumärkets snabbaste och sportigaste SUV hittills. Tahoe RST har sin förnyade förkärlek för hastighet att tacka vissa motorjusteringar och flera chassi- och fjädringsuppgraderingar härledda från Tahoe PPV (Police Pursuit Vehicle). Trots att den är den snabbaste Tahoe där ute, erbjuder 2023 Chevy Tahoe RST Performance Edition en rymlig och elegant interiör och kan dra upp till 7 600 pund.

Chevy Tahoe 2023: priser och egenskaper

“2023 års Tahoe RST Performance Edition är för dem som vill ha det bästa av två världar – vardagskomforten och kapaciteten hos en fullstor SUV med körglädje som ett riktigt prestandafordon”, säger Scot Bell, Chevrolets vicepresident. “Den utnyttjar de beprövade egenskaperna hos Chevy-polisens spårning av fordonspaket och motorsportprestationer för att leverera en säker, engagerande körupplevelse.”

Fler hästar, mer fart!

En standard Chevy Tahoe RST har en 5,3-liters V8 med 355 hästkrafter. Naturligtvis kan du också få den valfria 6,2-liters V8:an med 420 hk och 460 lb-ft. har vridmoment. Med RST Performance Edition pysslade Chevy med 6.2 V8 och gav den ett anpassat insugs- och avgassystem. Sammantaget har 2023 Chevy Tahoe RST Performance Edition 433 hästkrafter och 467 lb-ft vridmoment, skickat till bakhjulen eller alla fyra hjulen via en reviderad 10-växlad automatisk växellåda.

Hur snabb är Tahoe RST Performance Edition?

Vi lever i en värld där det är helt acceptabelt att beundra prestandaspecifikationerna för en enorm SUV (som Escalade-V eller Durango SRT Hellcat). Det är en liknande historia här, med Chevy som lovar en sprint på 0-100 km/h på 5,78 sekunder och en kvartsmilstid på 14,2 sekunder (97 mph) – bättre statistik än den vanliga Tahoe RST, som klockar in på 5,95 sekunder accelererar till 100 mph och gör en kvartsmil på 14,4 sekunder. 2023 Chevy Tahoe RST Performance Edition har en topphastighet på 124 mph.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Chevy Tahoe 2023: priser och egenskaper

Pursuit klassad hantering

Att gå fort i en rak linje är en sak, men att köra en stor och törstig SUV i kurvor kräver nerver av stål. Chevy kollade deras Tahoe PPV reservdelsbutik och instruerade deras ingenjörsteam att förbättra Tahoe RST:s körbarhet precis som deras polisfordon. “Vi är stolta över att ha uppnått denna nivå av körning och hantering i en fullstor SUV, främst genom prestandakalibrering och trimning”, säger Dominique Lester, chefsingenjör för Tahoe RST.

✓ Du kan också kontrollera:

För att göra detta sänktes fordonshöjden med 10 mm fram och 20 mm bak, med hjälp av spiralfjädrar, dämpare och chassikalibreringar från polisserien. Chevy gav också bilen Brembo-bromsar fram och bak och installerade Firestone Firehawk Pursuit polisspecifika däck på 20-tums skräddarsydda svarta hjul. Resultatet är en renare åktur och 60 mph acceleration till stillastående på 133 fot – en betydande förbättring jämfört med standard Tahoe RST:s 139,4 fot. “Vi trimmade det här fordonet för att hantera hastighet med tillförsikt”, fortsatte Lester.

Standard lyxpaket

Chevy Tahoe 2023 RST Performance Edition kommer som standard med Luxury Package. Paketet innehåller komfortfunktioner som uppvärmda och eldrivna ytterbackspeglar, en uppvärmd ratt, uppvärmda och eljusterbara säten i andra raden, elektriskt delade fällbara säten på tredje raden och minnesinställningar för sätena, ratten och sidospeglar.

Lyxpaketet innehåller även avancerade säkerhetsfunktioner som Lane Departure Warning, Lane Departure Warning, Cross Traffic Alert, Front and Rear Parking Assist och en HD Surround View-kamera för att nämna några.

Prissättning & tillgänglighet

2023 års Chevy Tahoe RST Performance Edition-uppgradering för 2023 års Tahoe börjar på 8 525 € och är tillgänglig för Tahoe RST-varianterna med den valfria 6,2-liters V8:an. Priserna för Chevy Tahoe RST börjar på cirka 65 000 euro. Produktionen kommer att påbörjas i slutet av 2022 vid GM:s fabrik i Arlington i Texas.