Chevy Suburban 2023: priser och egenskaper

Namnet Chevy Suburban 2023 går tillbaka till 1935 och är lika känd som Coca-Cola efter 87 år. Även i den tolfte generationen erbjuder den enorma suven med chassi tre sätesrader, plats för upp till åtta passagerare och hög dragkapacitet. En förkortad version av Burban, den något kortare Tahoe, presenteras separat. En 355 hk V8-motor är standard, med en 277 hk inline-sex turbodiesel och en 420 hk V8-gasmotor tillgängliga som tillval.

Chevy Suburban 2023: priser och egenskaper

Alla motorer är kopplade till en 10-växlad automatlåda och kan specificeras med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift – med undantag för Z71, som endast har fyrhjulsdrift och är designad för terrängbruk. Suburbans lastutrymme är enormt och erbjuder 20 kubikfot mer än det med sätena på tredje raden hopfällda Jeep Wagoneer . Tack vare den valfria luftfjädringen rullar Suburban bekvämt över asfalten. Designen och materialen i interiören är inte särskilt tilltalande, men åtminstone klimat- och navigationsfunktionerna kan manövreras snabbt och tydligt via den 10,2-tums pekskärmen.

Vad är nytt för 2023?

Medan 2023 Chevrolet Suburban förblir i stort sett oförändrad i år, kommer det kraftfulla GM Super Cruise handsfree-systemet att finnas tillgängligt på Premier och High Country trimlinjer. Nya exteriörfärger som Silver Sage Metallic, Sterling Grey Metallic och Radiant Red Tintcoat är nu tillgängliga. Slutligen kan modellerna Suburban LS, LT, RST och Premier specificeras med ett mörklagt galler.

Chevy Suburban 2023: priser och egenskaper

Vi rekommenderar RST för dess sportiga utseende, som inkluderar mörkt karosseri och 22-tumshjul. Den har även önskvärda standardtillbehör som Bose-ljudsystem, lädersäten på första och andra raden, uppvärmda framsäten med minnesfunktion och elmanövrerad baklucka. Om vi ​​fick välja mellan de tre motorerna skulle vi välja diesel eftersom den är så ekonomisk och går så lätt.

motor, transmission och prestanda

Två V8-motorer och en sexcylindrig diesel kompletterar Suburbans motorprogram. Alla motorer är ihopkopplade med en 10-växlad automatlåda och antingen bakhjuls- eller fyrhjulsdrift. En 355 hk 5,3-liters V8:a är standardmotorn för alla modeller utom det förstklassiga High Country. High Country levereras som standard med en 6,2-liters V8-motor som utvecklar 420 hk, men kan även specificeras med den extra 3,0-liters sexcylindriga dieseln. Även om detta bara ger 277 hästkrafter, har den lika mycket vridmoment som den större V8-motorn på 460 pund.

Chevy Suburban 2023: priser och egenskaper
Chevy Suburban 2023: priser och egenskaper

Suburban kan även förses med adaptiva dämpare och justerbar luftfjädring. Det senare gör det möjligt att automatiskt eller manuellt sänka eller höja åkhöjden på Suburban. Detta möjliggör bättre åtkomst för passagerare, bättre aerodynamik och mer markfrigång. Den som letar efter sportig styling med svart ytterskal och 22-tumshjul bör ta en titt på RST-modellen. Den mer robusta Z71-utrustningen har 20-tumshjul med terrängdäck, glidplattor och en tvåväxlad växellåda för klassisk fyrhjulsdrift.

✓ Du kan också kontrollera:

dragkapacitet och nyttolast

Den bakhjulsdrivna, 355 hästkrafterna, 5,3-liters V8 Chevy Suburban har den högsta dragkapaciteten – 8 300 pund – när den är utrustad med det tillgängliga Max Trailering-paketet. Den fyrhjulsdrivna dieseln Suburban har den lättaste dragkapaciteten på 7 800 pund.

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Suburban är mest effektiv när den är utrustad med den tillgängliga dieselmotorn, med betyg på 21 mpg city och 27 mpg highway för den bakhjulsdrivna versionen. Den vanliga 5,3-liters V8:an är en mil per gallon mindre törstig vid stadskörning vid 15 mpg än den valfria 6,2-liters V8:an, men båda motorerna är klassade till 20 mpg på motorvägen. När vi har testat en Suburban på vår 47 mph motorväg, som är en del av vårt omfattande testprogram, kommer vi att kunna bedöma dess faktiska bränsleekonomi.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Chevy Suburban 2023: priser och egenskaper

Vi testade en Tahoe – Burbans lillebror – med den sexcylindriga dieselmotorn på vår motorväg och uppnådde 27 mpg, vilket bekräftar dess överlägsna effektivitet jämfört med bensinmotorer. Vi skulle inte förvänta oss att en Suburban skulle göra det betydligt sämre med den här motorn, eftersom EPA betygsätter Tahoe-dieseln bara en mil per gallon bättre på motorvägen.

Interiör, komfort och lastning

Jämfört med den tidigare modellen är både lastutrymmet och passagerarutrymmet i Suburban betydligt större. Det finns några centimeter mer benutrymme på andra och tredje raden, och stolarna på andra raden glider framåt och bakåt. Suburbans lastutrymme har också ökat med 23 cu ft (145 cu ft totalt); lastytan är plattare och lägre tack vare den oberoende fjädringen av bakhjulen. De flesta populära funktioner som trådlös telefonladdning eller uppvärmda och ventilerade säten fanns tidigare, men head-up-displayen är större än tidigare. En 12,3-tums digital mätare är standard från LT och framåt.

Chevy Suburban 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Om du vill transportera en modern familj måste du också kunna underhålla dem. Suburban erbjuder en mängd olika infotainment- och anslutningsfunktioner. Förutom ett valfritt underhållningssystem i baksätet med dubbla 12,6-tumsskärmar bakom framsätena, har varje modell flera laddningsportar i hela interiören och en Wi-Fi-hotspot. Medan basmodellen LS kommer med en 8,0-tums infotainmentskärm, har de andra Suburban-modellerna en lättanvänd 10,2-tums pekskärm som stöder Apple CarPlay och Android bil stödjer.

säkerhet och förarassistans

Suburban har ett antal förarassistanssystem som standard, samt innovativa assistanssystem för att dra släp. För mer information om krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Kollisionsvarnare fram och automatisk nödbromsning som standard
  • Lane Departure Warning och Lane Departure Warning som standard
  • Finns som tillval med varning för döda vinkeln och varning för tvärtrafik bak

garanti och underhåll

Chevrolet erbjuder en konkurrenskraftig begränsad garanti och drivlinagaranti, plus mer gratis underhåll än alla sina konkurrenter förutom Toyota .

  • Begränsad tre års eller 36 000 mils garanti.
  • Drivlinan garanti i fem år eller 60 000 miles
  • Gratis underhåll vid första besiktning