Chevy Equinox EV 2024: priser och egenskaper

Chevrolet Equinox EV 2024 är en viktig modell för märket med fluga. Trots att den bär det allestädes närvarande Equinox-namnet, är den elektriska versionen långt ifrån sin namne i släktträdet. Det upptar ett ständigt växande marknadssegment med en krigskassa med imponerande meriter, och vänder sig till stora och små familjer som bryr sig om värde och miljö.

Chevy Equinox EV 2024: priser och egenskaper

Nya Equinox EV är den omtalade $30 000 EV som Tesla inte har byggt ännu, med en nyligen konturerad kaross inspirerad av Chevrolet Blazer EV och Silverado EV.

”Vi är vid en tipppunkt där elfordon kommer att bli förstahandsvalet för nästa generations kunder, och Equinox EV kommer att leda oss på den resan”, säger Mary Barra, VD och koncernchef för General Motors. ”Flexibiliteten hos GM:s Ultium-plattform gör att vi kan ta ut fordon på marknaden till praktiskt taget alla prisklasser och för alla ändamål.

Chevrolet Equinox EV 2024: Vad är nytt?

Chevrolet Equinox EV är ett helt nytt batteri-elektriskt crossover-fordon baserat på moderbolaget GM:s elektriska Ultium-arkitektur. Den erbjuder plats för fem personer och upp till 57 kubikmeter lastutrymme bakom baksätena. Den kommer att finnas tillgänglig i Chevrolet-återförsäljare hösten 2023 som en 2024-modell och är tillgänglig som enmotor med fyrhjulsdrift eller som en dubbelmotor med fyrhjulsdrift. Det finns fem trimnivåer: 1LT, 2LT, 3LT, 2RS och 3RS.

Chevy Equinox EV 2024: priser och egenskaper

Grundversionen av Chevrolet Blazer EV 1LT med fyrhjulsdrift sägs ligga på runt 30 000 euro före skatt, vilket gör den till ett riktigt fynd jämfört med jämförbara elfordon som VW ID.4 eller Hyundai Ioniq 5.

Drivlina, räckvidd och laddning

2024 Chevrolet Equinox EV FWD har en enkel, frontmonterad elmotor som producerar 210 hk och 242 lb-ft vridmoment. Den har ett litet batteri med en beräknad räckvidd på 250 mil. Ett större batterialternativ ökar räckvidden till uppskattningsvis 300 miles.

Chevy Equinox EV 2024: priser och egenskaper

Hela trimlinjen är tillgänglig med två motorer som erbjuder fyrhjulsdrift, 290 hk och upp till 346 lb-ft vridmoment. Chevrolet uppger att den fyrhjulsdrivna Equinox EV har en räckvidd på upp till 280 mil i kombination med det större batteriet. Enpedal regenerativ bromsning är standard i hela sortimentet. Equinox EV kan ökas till en räckvidd på 70 miles på 10 minuter med en DC-snabbladdning på upp till 150 kW. Shoppare kan använda MyChevy-appen eller Ultium Charge 360 ​​för att hitta laddstationer eller planera rutter effektivt.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Chevy Equinox EV 2024: priser och egenskaper

Equinox EV 3RS eAWD med den längsta räckvidden har en 19,2 kW Stage 2-laddare som möjliggör en räckvidd på 81 miles per laddningstimme. Standardladdaren på 11,5 kWh Steg 2 erbjuder en räckvidd på 34 miles per laddningstimme. ”Equinox EV har räckvidden för att ta dig överallt, utrymmet för dina passagerare och utrustning, och tekniken för att göra det hela bekvämt och säkert”, säger Scott Bell, Chevrolets vicepresident.

✓ Du kan också kontrollera:

Spännande standardfunktioner

Basversionen Chevrolet Equinox EV 1LT har manuella framsäten, 19-tums lättmetallfälgar, ett 11-tums instrumentkluster och en 11-tums infotainmentskärm med pekskärm. Vi föredrar 2LT-klädseln, som har en 8-vägs elförarstol, uppvärmda framsäten, uppvärmd ratt, takreling, främre LED-ljusbar och 17,7-tums infotainmentpekskärm.

Chevy Equinox EV 2024: priser och egenskaper

Equinox EV 3LT erbjuder klimatkontroll med dubbla zoner, 21-tumshjul, uppvärmda ytterbackspeglar och en eldriven baklucka. Equinox EV 3RS kommer som standard med en svart eller röd interiör, uppvärmda torkare, en uppvärmd ratt med platt botten och adaptiv farthållare, för att nämna några.

Chevrolet Equinox EV 2024 säkerhetsfunktioner

Equinox EV är packad med förstklassiga säkerhetsfunktioner som du kan förvänta dig av en modern elbil. Chevrolet Safety Assist-paketet är standard över hela modellserien. Den erbjuder automatisk nödbromsning, kollisionsvarning, körfältsassistent, automatisk helljus, körfältsassistent, dödvinkelassistent, automatisk bromsning bakåt och mer. GM:s semiautonoma körteknik Super Cruise är också tillgänglig för 2024 års Chevrolet Equinox EV.

Chevy Equinox EV 2024: priser och egenskaper

Chevrolet Equinox EV 2024 priser

Priser och annan relevant information om Equinox EV kommer att tillkännages inom kort. Om Chevrolet håller sitt löfte, förvänta dig att basen Equinox EV startar runt 30 000 €, medan 3RS-varianten kommer att finnas tillgänglig för under 45 000 €. De begränsade modellerna av Equinox EV 2RS kommer endast att finnas tillgängliga i återförsäljare under hösten 2023.

Foton och källa: Chevrolet.

Volvo Grupp A