Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

Chevrolet har avslöjat den helt nya Colorado 2023, och det kommer många förändringar för Chevys tredje generationens mellanstora pickup. Den tidigare Colorado har haft en strålande körning sedan dess återkomst 2014, och Chevy har konsekvent uppdaterat sortimentet med uppdaterade modeller som ZR2 Bison. Chevy Colorado från 2023 måste dock konkurrera med industrijättar som Toyota Tacoma och Ford Ranger.

Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

”Den helt nya Colorado är förbättrad på alla sätt”, säger Scott Bell, Chevrolets globala vicepresident. ”Med sin robusta och sportiga design, förbättrade möjligheter, ny teknik och anpassningsmöjligheter är den designad för att göra mer för kräsna kunder samtidigt som den erbjuder dem stort värde.”

Chevy Colorado 2023: Vad är nytt?

Colorado 2023 är endast tillgänglig som en fyrdörrars besättningshytt med en 5,2-fots säng. Chevy släppte varianten med singelhytt långbädd för 2023, men nya Colorado har vuxit något och erbjuder nu mer utrymme och bättre terrängegenskaper.

Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

Nya Colorado har en 3,1 tum längre hjulbas och är 2,3 tum bredare än tidigare. Den har dock också ett kortare främre överhäng och en omplacerad framaxel för att förbättra frontstarten för seriös terrängkörning. Tack vare omdesignen erbjuder Colorado en 38,3-graders inflygningsvinkel, en 25,1-graders avgångsvinkel och en 24,6-graders avgångsvinkel, enligt Chevy. Dessutom har Colorado ZR2:s markfrigång ökat till 10,7 tum.

Utrustningsalternativ och drivlinor

Chevy Colorado 2023 är tillgänglig exklusivt med en 2,7-liters turboladdad fyrcylindrig bensinmotor som kommer från Silverado halvtonslastbilen. Det spännande är att 2,7-litersmotorn finns i tre grader beroende på trimnivå. Baslastbilen (WT) och LT kan göra 237 hk och 259 lb-ft med en åtta-växlad automatisk växellåda. skicka till bakhjulen eller alla fyra hjulen. Både Colorado WT och LT har en maximal dragkapacitet på 3 500 lbs. med lämplig utrustning.

Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

2,7 Turbo Plus-motorn är standard på Colorado Z71 och Trail Boss. Den ger 310 hk och ett vridmoment på 390 lb-ft. med åttastegad automat och fyrhjulsdrift som standard. Även tillgänglig som tillval på WT- och LT-trim, ökar Turbo Plus-motorn maximal dragkapacitet till 7 700 lbs.

Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

Colorado ZR2 har turbo-högeffektversionen med samma 310 hk men ett högre vridmoment på 430 lb-ft. Chevy hävdar att den grundläggande 2,7-liters turbokvarnen har 18 procent fler hästkrafter och 36 procent mer lb-ft. av vridmoment än den utgående modellens basmotor.

Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

Samtidigt erbjuder Turbo Plus och Turbo High-Output mer kraft än tidigare Colorados utgående 3,6-liters V6 och 2,8-liters turbodiesel.

Olika chassiinställningar

Chevy Colorado 2023 kommer att ha tre fjädringsinställningar beroende på trimnivå. WT, LT och Z71 får standardupphängningen, men den senare erbjuder upp till 9,5 tum markfrigång jämfört med 7,9 tum (WT) och 8,9 tum (LT) av de två föregående. WT och LT har 17″ hjul, medan Z71 och Trail Boss har 18″ hjul. De nya hjulen har ett liknande bultmönster som Silverado i full storlek.

Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

Colorado Trail Boss, å andra sidan, har en bredare bana, 2-tums lyftsats, Multimatic DSSV passiva dämpare, 18-tums fälgar med 32-tums Goodyear Territory A/T-däck och elektronisk låsning av främre och bakre differentialer med en Bakaxelförhållande på 3,42. Den får också gjutjärnsarm och underredespaneler för att skydda motorn, växellådan och vipppanelerna när det blir tufft.

Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

Slutligen kommer den förstklassiga ZR2 med ett kraftfullt tre-tums lyftset från fabrik. ZR2 Desert Boss Pack innehåller 17-tumshjul, 33-tumsdäck, en anpassad främre stötfångare, takmonterad ljusbalk, unika Desert Boss-dekaler och en sportbar med segel för att avsluta saker och ting.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiör uppgraderingar

Chevy-fans kommer att uppskatta Colorados uppdaterade kabindesign från 2023 och fantasifulla teknik. Fram och mitt är en standard 11,3-tums infotainmentpekskärm med Android OS, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth-anslutning, Google Maps och tillgång till Google Play. Displayen har ett off-road-prestandaläge som bland annat visar fordonets lutning, karossrullning, däcktryck, höjd över havet, G-krafter och hjulslirning.

Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

Andra specifikationer inkluderar trådlös laddning, en standarddragkrok (med en tillgänglig Hitch View-kamera), en underredeskamera (standard på Z71 och ZR2) och Chevrolet Trailering App, som erbjuder upp till 10 kameravyer runt fordonet. Dessutom har WT och Trail Boss kraftigare, arbetsklara interiörmaterial, medan LT har silverdetaljer och en lädertrimmad instrumentbräda. Z71 har en sportigare hytt med klädsel i tyg/läder och svarta/röda detaljer.

Chevy Colorado 2023: Specifikationer, pris, releasedatum

Chevrolets sofistikerade förvaringssystem för bakluckan är standard på ZR2 och finns tillgängligt i hela modellserien. Den har ett 45″ x 4,0″ låsbart bakluckaförvaringsfack för förvaring av verktyg eller din favorit isöl. Dessutom kan bakluckan låsas i mittläget, vilket är fallet med Ford Maverick.

Chevy Colorado 2023 Priser och tillgänglighet

Chevy Colorado 2023 kommer att nå amerikanska återförsäljare i mitten av 2023. Produktionen börjar nästa år vid GM:s Wentzville-fabrik i Missouri. Prissättningen har ännu inte meddelats, men vi förväntar oss att MSRP börjar på 26 000 € för basen Colorado WT och 48 000 € för ZR2.