Chevrolet Camaro 2022: priser och egenskaper

En av de mest populära sportbilarna, Chevrolet Camaro, är redo för ytterligare uppdateringar. Efter så mycket spekulationer om att den avvecklas kommer den nya Chevrolet Camaro att presenteras 2022 .

Enligt de senaste nyheterna kommer den kommande modellen att få en ny färg, mindre ändringar av utrustningsstrukturen och vissa drivlinaförbättringar för SS- och ZL1-modeller. Som du säkert vet kommer denna modell i två smaker. Det finns tvådörrars coupéer och tvådörrars cabrioletmodeller med mjuk topp. Båda versionerna ser attraktiva ut och båda kommer ut på marknaden som 2022-modeller nästa år.

Chevrolet Camaro 2022: priser och egenskaper

Kommer Chevy att sluta tillverka Camaro?

Vad vi har hört kommer den kommande Camaro att bli det sista årsmodellen. Detta är mycket tråkiga nyheter för ponnybilsentusiaster. Liksom föregående generation kommer dock nya Camaro fortsätta att köras på GM:s Alpha-plattform. Om du inte visste så delas den här plattformen också med fordon som Cadillac ATS, Cadillac CTS, Cadillac CT4 och Cadillac CT5. Förra årets Camaro fick en uppfräschning i mitten av cykeln som erbjuder en funkig look.

Denna modell kommer med de nya stötfångarna, uppfräschade fram och bak, samt coupéns LED-strålkastare. Som vi såg med de omdesignade strålkastarna på  Blazer- modellen kommer nya Camaro att ha ännu tunnare strålkastare. Detta kommer att få det att se mer aggressivt ut än tidigare. Som redan nämnts finns även tvådörrars cabrioletmodellen med sufflett i samma design.

Chevrolet Camaro 2022: priser och egenskaper

Rykten inomhus

Den kommande Chevrolet Camaro 2022 kommer att få en modern och sportig kabin. Layouten förblir densamma som med föregångaren. I grund och botten erbjuder den nya modellen plats för fyra passagerare. Överlag är interiören traditionell och en blandning av gammalt och nytt. Chevy lade till många kromramar på olika kontroller. Camaros eleganta exteriördesign ledde dock till vissa ergonomiska problem i kabinen. Det lilla fönstret har fortfarande en klaustrofobisk känsla, och Chevy använde billig svart plast inuti.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Basmodellen Chevy Camaro 2022 1LS är dock välutrustad. Standardutrustningen inkluderar farthållare, en 8-vägs förarstol, ett 7-tums pekskärmsljudsystem med Apple CarPlay och Android Auto och mycket mer.

Chevrolet Camaro 2022: priser och egenskaper

Tekniska data för 2022 Chevrolet Camaro drivlina

Fyra motorer finns tillgängliga för Chevrolet Camaro 2022 . Den första basmodellen består av en 2,0 liters turbo 4 cylinder med 275 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Alternativt kan du uppgradera och få en mer potent 3,6-liters V6. Den här enheten ger 335 hk mer kraft än basenheten.

Camaro SS finns också och drivs av en 6,2 liters V8 med 455 hästkrafter. Denna motor finns även under Corvette. Den mest kraftfulla motorn driver ZL1-modellen. Denna motor har en effekt på 650 hästar tack vare en 6,2 liters V8-kompressormotor. Beroende på modell erbjuder tillverkaren 6-, 8- och till och med 10-växlade transmissioner.

Chevrolet Camaro 2022: priser och egenskaper

Chevrolet Camaro släppdatum och pris

Den fräscha 2022 Chevrolet Camaro kommer, och den kommer att se mer aggressiv ut än tidigare. GM meddelar att nästa generations modell kommer att finnas tillgänglig under det tredje kvartalet av kalenderåret 2021. Prismässigt antar vi att den nya modellen kommer att kosta betydligt mer än sin föregångare. Den nuvarande modellen av LS Coupé börjar på cirka 26 000 euro, inklusive målavgifter. LT kostar dock 26 500 euro medan LT1 med manuell växellåda kostar knappt 35 000 euro.

Köpare måste betala 38 000 euro för SS-trimningarna. Den bäst utrustade modellen, ZL1, kan nå nästan 62 500 euro, medan den racerbaneorienterade modellen ZL1 1LE når 71 000 euro. Om du är intresserad av cabrioletmodeller kan du få den för 33 000 euro, vilket är 7 000 euro mer än instegscoupén.

Volvo Grupp A