Changan Uni-T 2022: priser och egenskaper

Det kinesiska bilmärket CAG har presenterat en ny modifiering av hybridcrossovern Changan Uni-T , som på allvar kan konkurrera med avancerade asiatiska och europeiska motsvarigheter, debuterade framgångsrikt på den europeiska marknaden.

Changan Uni-T 2022: priser och egenskaper

I tre tillgängliga trimnivåer visar den nya modellen en högkvalitativ karossdesign, en modifierad interiör, dynamisk acceleration och hastighetsegenskaper hos en bensin-elektrisk krafttandem.

Se

Designen av nyheten domineras av uttrycksfulla inslag av en futuristisk layout. Att döma av uttalanden från auktoritativa experter var den noggrant genomtänkta omstylingen av den uppgraderade premiumcrossovern minst 5-6 år före sin tid.

Med alla olika designlösningar av samma typ av utveckling har 2022 Changan-modellen en exklusiv exteriör som gör att du kan identifiera crossover i täta trafikflöden av megastäder och motorvägar.

Changan Uni-T 2022: priser och egenskaper

På bilden, från den mest gynnsamma vinkeln på fasaden, visar den chica, dynamiska och presentabla femdörrarsbilen från den kinesiska bilindustrin:

 • dubbelstegade sidoväggar, svagt lutande vinkel och avrundning av den massiva motorhuvens framkant;
 • kilformade konturer av dimljusen;
 • dekorativ kromplätering av logotypen och ett strukturellt rutnät av det X-formade kylargrillen.

En positiv visuell uppfattning bildas av blocklayouten av blocken av LED-optik och diffusorer för att kyla den främre bromskretsen, såväl som det stormaskiga trapetset i det främre luftintaget som är integrerat i karosssatsplasten.

Changan Uni-T 2022: priser och egenskaper

När fronten designas, signaleras crossoverns sportiga och aggressiva karaktär av dominansen av ribbade, funktionella och dekorativa karossreliefer. Listan över ljusa accenter inkluderar en mönstrad guldkroppsmontering. Nyhetens sidoprojektion ser lite extravagant ut. Uppmärksammar:

 • orange färg på den övre fönsterkanten med svart glänsande plastfönsterbar;
 • klassiskt elegant stil av ovala speglar;
 • längsgående stegprofiler av kroppens sidoväggar;
 • präglade konturer av hjulhusens fyrkantiga konturer.

Förekomsten av terrängförmåga bekräftas av plastskyddet av den nedre konturen av kroppen och den ökade storleken på 19-tumsfälgarna, gjorda i mörka färger.

Changan Uni-T 2022: priser och egenskaper

Att hålla sig till funktionerna i den klassiska crossover-stilen bekräftar designen på baksidan av kroppen. I lager:

 • skarp halvcirkelformad kant på spoilerpanelen;
 • lutningen av bakglaset och den vertikala bakluckan;
 • kantiga konturer av parkeringsljus med intressant design och grafik.

Den präglade strukturerade stötfångaren och karosspaketet i metall och plast med urtag för avgasrören ser bra ut i utformningen av karossens bakplan.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Dekorativa egenskaper tilldelas kroppens färgaccenter, kromade logotyper, samt en mängd olika steg- och vågreliefer. Den visuellt nya kroppen av 2022 Changang UT-modellen uppfattas som ett stycke och monolitisk, om än med en viss överdriven massivitet.

salong

Enligt tillgänglig information kommer den rymliga och bekväma interiören i den nya kinesiska femdörrars att behålla sin föregångares layout och ergonomiska lösningar. Fokus ligger på utvidgningen av förädlings- och dekorationsprogrammet samt funktionaliteten hos ombordteknologin och elektroniken.

Changan Uni-T 2022: priser och egenskaper

Framförallt har frontpanelen fått utökade format för virtuell digital ordning och en mediakommandodisplay, som finns på konsolen. Renoveringen av den centrala tunneln genomfördes med extra funktionalitet från arrangörer och en ökning av volymen av kylkammaren inbyggd i armstödet.

Användbara funktioner har lagts till i kommandoknapparna på sportratten. Den nya generationen av Changan Uni-T 2022 visar en premiumuppsättning elektroniska alternativ. Listan inkluderar navigationssystem och trezons klimatkontroll, övervakning av filmarkeringar, nödbromsning, videoverifiering av döda vinklar.

Changan Uni-T 2022: priser och egenskaper

Pilotsäten ingår:

 • fullt tvärgående ländstöd;
 • utökad lista över driftsinställningar;
 • Ventilations- och värmekretsar, tvåläges vibrationsmassage utlovas i toppversionen.

Den mindre än perfekta boarding- och vägservicen för den bakre soffan inkluderar ett justerbart ryggstöd, en panel med portar för anslutning av externa enheter och mikroklimatjustering. Genom att arrangera om den andra sätesraden kan du öka lastvolymen i 500-liters bagageutrymmet med tre gånger.

Tekniska egenskaper

Karosslängden på nya Changan är 4515 mm, bredd och höjd – 1870 och 1565 mm. Axelavstånd 2710, markfrigång 180 mm. Fördelarna med chassit:

 • pålitliga och effektiva fördelar med MacPherson tandem och fjäder-torsionsstångsupphängning;
 • stabilisatorstänger och skivbromsar;
 • elektroniska säkerhetssystem och andra användbara alternativ.
Changan Uni-T 2022: priser och egenskaper

Den post-style crossover är utrustad med en extremt ekonomisk 1,5-liters bensinmotor med en effekt på 180 hk / 300 Nm och en framhjulsdriven 7-bands robotväxellåda. Provkörningen visade tiden för att ställa in de första hundra 8 sekunderna, maxhastigheten – 205 km/h och den genomsnittliga bränsleförbrukningen på 6,3 liter per 100 kilometer.

alternativ och priser

På EU-marknaderna kommer nya Changan Uni-T årsmodell 2022 att levereras i fyra versioner. Med hänsyn till kvantiteten och egenskaperna hos den komforthöjande utrustningen kommer priset i rubel att variera från 15 000 till 18 000 euro.

konkurrenter

Enligt de senaste prognoserna kommer nyheten i det kinesiska varumärket CAG att vara på nivån med populära modeller av klasserna Volkswagen Tiguan , Kia Sportage , Mazda CX-5 och Hyundai Tucson bli tillfrågad.