Changan CS55 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

I vår recension av nya Changan CS55 2022 får du lära dig mer om bilens utrustning och priser, dess tekniska data och du hittar även bilder och filmer på provkörningar med crossovern, men först och främst en liten inblick i utseendet av modellen.

Premiären av Changan CS55 i sitt hemland ägde rum år 2000, men de första fordonen nådde Ryssland först på det nittonde året. Det är anmärkningsvärt att vid den tiden, i Mellanriket, hade bilen redan genomgått en liten uppgradering.

Changan CS55 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Tekniska specifikationer

Tabellen visar huvudparametrarna: yttre dimensioner, bränsleförbrukning (bensin), markfrigång, vikt, bagageutrymme och tankvolym, motorer, transmissioner, typ av drivning, dynamisk prestanda, etc.

Changan CS55 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Kropp

anatomicrossover
fordonsklasskompakt crossover
längd / bredd / höjd, mm4500 / 1855 / 1690
hjulbas, mm2650
Markfrigång (markfrigång), mm190
lastutrymmesvolym, l505/1415
Tomvikt kg1535 — 1565
Bränsletankens kapacitet, l58

motor och växlar

typ av motorbensinbensin
volym, l1.51.5
prestanda, HP143143
Vridmoment, Nm210210
Typ av växellådamekanikmaskin
antal växlar66
körfrämrefrämre
Acceleration 0-100 km/h, s10.310.3
Toppfart, km/h180180
bränsleförbrukning, l  
– Stad
– avståndet
– blandat
bränsletyp9292

Översikt

Om ursprungslandet är förvirrande, täck helt enkelt emblemet med handflatan. Utan ”fågeln” på grillen kan nya Changan CS55 2022 mycket väl misstas för en SsangYong eller till och med en Kia. Lutningen på den bakre pelaren gör att Changan ser ut som en fullblod Discovery Sport. Anklagelser om plagiat kommer inte att höja dig: omisskännliga lån har framgångsrikt infogats i bilden av den genomsnittliga moderna parktunnern. Inte originalet, men inte heller en fejk.

Byggkvaliteten skulle också kunna uppgraderas till världsklassnivåer. Jag kan blunda för springan mellan dörrarna och bakluckans lätta lutning. Den ojämna tjockleken på pärlemorglasyren på kroppen av CS 55 lyser dock igenom. Ja, och de omålade innerkanterna på kroppen är en direkt indikation på ekonomi. Avsaknaden av en premie för sådana ”metallics” är kall tröst.

Changan CS55 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

På nya Changan CS55 övervakar den enda sidokameran styrbords sida och aktiveras via en knapp bredvid växelväljaren. Men framsätena verkar trånga: klädseln är sammansatt av olika nyanser av dermatin och på vissa ställen sammankopplade med ojämna sömmar. Men fyllningen är tjockare, kudden är längre och ryggstödets profil är bättre – det är bekvämt att sitta på. Ratten kan dras ut mot dig.

Generellt sett är modellens ergonomi lovvärd. Tvärtemot förväntningarna bländar inte mediasystemets sneda display i solen. Styrningen av luftkonditioneringssystemet med två zoner är logiskt uppbyggt. Tyvärr är interiören uppvärmd under lång tid efter en natts parkering och vid körning överkyls den ibland av svalluftsladdningar. När man tittade noga på detaljerna gjorde testet klart varför CS55:s interiör uppdaterades bara ett och ett halvt år efter sin hemmadebut.

✓ Du kan också kontrollera:

Changan CS 55:s turboladdade motor ger 21 hk och 30 Nm mer än den konkurrerande Tiggo 4:s atmosfäriska motor.Detta kan kännas både vid dellast och vid full gas. Och de lyhörda svaren på extra dragkraft förstärker känslan av fördel. – Automaten kopplar motorn till drivhjulen ganska bra, växlingarna är snabba och knappast märkbara. Men om du begär kickdown under körning, förvänta dig ett par sekunders fördröjning medan transmissionen gör växelval.

Changan CS55 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Crossoverns fjädring klarar gropar i olika storlekar så bra att man någon gång bara slutar uppmärksamma vägytans kvalitet. Man måste bara undvika särskilt stora gropar, och det är bättre att vara förberedd på sådana manövrar i förväg. CS55 är inte stark i hastighetsslalom. Ratten är ändå informativ – de djupaste rullningsrörelserna, den obscenta tidiga driften och det panikinställda stabiliseringssystemet diskvalificerar fullständigt önskan om vårdslös körning.

Priser

Hur höga är kostnaderna? Enligt den officiella återförsäljarens webbplats varierar priset på nya Changan CS 55 2022 från 14 340 euro till 17 920 euro.