Cadillac XT5 2022: priser och egenskaper

Cadillac kom sent in i några stora SUV -segment, men märket har gjort enorma framsteg de senaste åren. Cadillac XT5 är märkets konkurrent i den högsäljande medelklassen och representerar ett alternativ till modeller som Jaguar F-Pace, Mercedes GLE, Audi Q5 och Lexus RX. Modellen debuterade för årsmodell 2017 och fick en halvcykeluppdatering för säsongen 2020. 2021 -versionen lade till trådlösa Apple CarPlay och Android Auto. Den 2022 Cadillac XT5 bör komma med minimala förändringar och förbättringar, medan den helt nya versionen väntas för 2023 års modell.

2022 -modellen kommer att göra några ändringar i enhetens tillgänglighet och lägga till flera nya alternativ. Utrustningsområdet ska förbli detsamma, men nya paketalternativ ska visas. Modellen fortsätter att använda samma drivalternativ. Varje version kommer att vara välutrustad med ett antal aktiva säkerhetssystem.

Nästa generation bör komma ut på marknaden år 2023. Den omdesignade XT5 får den helt elektriska versionen. Modellen bör ta över några stylingtips från Cadillac EV -konceptet. Den kommer att konverteras till den nya plattformen och bör ha liknande dimensioner. Det kan också finnas plug-in-hybridversionen.

Cadillac XT5 2022: priser och egenskaper

Cadillac XT5 2022: design

Efter den senaste midcykeluppdateringen för modellåret 2020, skulle Cadillac XT5 återvända 2022 utan en märkbar stylinguppdatering. 2022-modellen sägs vara den sista versionen av den första generationens XT5. Den nya generationens modell ska byta från den nuvarande C1XX -plattformen till den nya VSS -arkitekturen. Den omdesignade XT5 bör också komma med en snyggare exteriördesign inspirerad av Cadillac EV -konceptet.

Den medelstora Cadillac XT5 har ett affärsmässigt utseende. Framdelen lockar uppmärksamhet med det sköldformade kylargrillen, som flankeras av moderna strålkastare med karakteristiska belysningselement. Profilen har såväl konventionell design som baksida.

Modellen kommer att lanseras i grundversionen med 18-tums lättmetallfälgar, medan högre klasser och tillgängliga paket erbjuder större 20-tums enheter. Det nya modellåret ger nya hjul- och färgalternativ.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiör, utrustning:

Hytten på nästa Cadillac XT5 år 2022 kommer inte att få någon större uppgradering. Modellen är också planerad att återvända med samma utbud av funktioner, men nya paketalternativ och mer standardutrustning bör finnas tillgängliga.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Cadillac XT5 har en välbyggd hytt och använder material av hög kvalitet. Kontrollerna är tydligt arrangerade och lätta att använda och känna igen. Modellen erbjuder ett rikt halvanilinläder blandat med öppet trä. Accenter i svart och krom finns också. Modellen erbjuder upp till 63 kubikfot för last.

På utrustningsnivå kommer grundversionen att ha funktioner som simulerad läderklädsel, tvåzons automatisk klimatkontroll, nyckelfri ingång och tändning, uppvärmda framsäten etc. 

Mellanklassversionerna byter till läderinteriören och lägger också till automatiska vindrutetorkare, panoramasoltak, uppvärmd ratt, blindpunktsövervakning etc. Tillgängliga paketalternativ erbjuder ytterligare tekniska och bekvämlighetsfunktioner.

Sportversionen kommer också att innehålla specifik utformning och förbättringar i hytten, inklusive ett sportigt chassi med adaptiva dämpare, 20-tums hjul, etc.

Cadillac XT5 2022: priser och egenskaper

Cadillac XT5 2022: prestanda

Det bör inte finnas några överraskningar med drivlinsalternativen för nästa Cadillac XT5 år 2022 . Modellen kommer att erbjuda den helt elektriska versionen och slutligen plug-in hybrid-installationen med andra generationens version.

2022-modellen kommer att fortsätta att använda en turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig motor med 237 hästkrafter och 258 lb-ft vridmoment. Ett alternativ kommer att vara en 3,6-liters V-6 som kan producera 310 hästkrafter och 271 lb-ft vridmoment. Båda motorerna kommer att kopplas ihop med den 8-växlade automatlådan, medan köpare kan välja mellan fram- och fyrhjulsdrift.

På effektivitetsnivå får köparna cirka 28 mpg Autobahn, eller 24 i kombination med framhjulsdriven fyrcylindrig version. Samma konfiguration med V-6-motorn under huven bör återvända till 26 mpg Autobahn och 21 tillsammans.

Cadillac XT5 2022: släpp, pris

Utan en betydande uppgradering borde Cadillac XT5 vara tillgänglig igen år 2022 från cirka 43 995 euro. Modellen kommer att säljas i slutet av 2021.

Volvo Grupp A