Cadillac XT4 2023: priser och egenskaper

Ett av de hetaste segmenten i bilvärlden just nu är den lilla lyxiga crossovern, och Cadillac XT4 2023 försöker dra nytta av det. Den har en elegant exteriördesign och en rymlig interiör. Många önskvärda funktioner kommer som standard, vilket skiljer XT4 från konkurrenter som Audi Q3 , till BMW X1 och den Mercedes Benz får GLA-klassen att framstå som billig. Caddy Crossover gör dock en del kompromisser. Det är inte lika hög kvalitet som de tyska märkenas stadsjeepar och materialkvaliteten i interiören påminner mer om en Chevy än en Cadillac.

Cadillac XT4 2023: priser och egenskaper

Med sin upprättstående sittposition känns XT4 mer som en SUV bakom ratten än vissa andra modeller i denna uppåtgående klass, men dess 235 hk turboladdade fyrcylindriga motor ger bara acceptabel prestanda. De som förväntar sig olympisk atleticism från XT4, med den glänsande CT4-V Blackwing sportsedan som sitter tvärs över Cadillac showroom, kommer att få en läxa. Även topputrustningen Sport erbjuder ingen körglädje. Sammanfattningsvis är XT4 en dyr kompakt crossover med massor av utrymme, mediokra funktioner och bara genomsnittlig prestanda.

Vad är nytt för 2023?

Cadillacs minsta crossover kommer nu som standard med Blind Spot Detect och Rear Cross-Traffic Detect. Två nya färger pryder utsidan av XT4 2023: Radiant Red Tintcoat och Argent Silver Metallic.

Cadillac XT4 2023: priser och egenskaper

Modellerna Premium Luxury och Sport kostar nästan lika mycket, men eftersom Premium Luxury inte lever upp till sitt namn och Sport är bättre att köra rekommenderar vi XT4 Sport. Den har unika fälgdesigner, svärtade exteriörlister och exklusiva interiöraccenter. Sportmodellen har även ett chassi med adaptiva dämpare och bättre vadderade framsäten. Vi skulle välja Comfort-paketet (läderinteriör, ventilerade och justerbara framsäten etc.) och Active Sport-fjädring (adaptiva dämpare) för att undvika de 20-tumshjul som krävs av Sport Dynamics-paketet och påverka körkvaliteten.

motor, transmission och prestanda

Under huven på alla XT4 finns en fyrcylindrig turbomotor på 235 hk. Den kombineras med en niostegad automatlåda och fram- eller fyrhjulsdrift. XT4 Sport vi testade sprintar till 100 km/h på lacklustiga 7,8 sekunder – 1,5 sekunder efter X1. Trots denna skillnad känns XT4 snabb i stan och på motorvägen. Ignorera Cadillacs påstående att XT4 är sportig. Det är mer en boulevardcruiser än en sportbil. Hanteringen går bra så länge vägen är någorlunda jämn. På grov asfalt överförs en hel del vibrationer och hårda stötar till interiören, speciellt när man åker på de valfria 20-tumshjulen. Lika nedslående är styrningen som varken är känslig eller direkt. Det enda som verkligen skiljer XT4:an åt är bromsarna som stoppade vår testbil från 172 fot på full stopp från 70 km/h med en av de hårdaste bromspedalerna vi någonsin sett.

Cadillac XT4 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Trots bränsleeffektiv cylinderavstängning uppnår XT4 endast genomsnittliga EPA-bränsleekonomibetyg, med framhjulsdrivna versioner som når 30 mpg på motorvägen. I vårt verkliga motorvägsbränsleekonomitest uppnådde vårt fyrhjulsdrivna testfordon bara 27 av EPA:s 29 mpg. Besök EPA:s webbplats för mer information om XT4 bränsleekonomi.

Cadillac XT4 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Även om XT4:ans interiör är bekväm och rymlig, är den inte så premium som man kan förvänta sig i detta premiumsegment. Instrumentbrädan och de övre dörrpanelerna är klädda i sytt konstläder, men de nedre dörrpanelerna och mittkonsolen är gjorda av billig, skarpkantad plast. Vreden och omkopplarna ser ut och känns som de billigare General Motors-modellerna. Utrymmet är generöst i framsätena och hyfsat i baksätena.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Cadillac XT4 2023: priser och egenskaper

Liksom passagerarutrymmet är XT4:ans lastutrymme rymligt. Bakom baksätet på XT4 fick vi plats med sex av våra handväskor och 18 med nedfällda baksäten – något fler än mindre konkurrenter som denna Mini Cooper Countryman . Om du letar efter en liten SUV som kan transportera last som en stor, bör du kolla in Volvo XC40 klocka, som passar 23 stycken handbagage.

✓ Du kan också kontrollera:

infotainment och uppkoppling

Alla XT4-modeller kommer med ett 8,0-tums infotainmentsystem som kör Cadillacs CUE-programvara. Pekskärmen ser knivskarp ut och integreras enkelt med instrumentbrädan. Gränssnittet är lätt att använda, och förutom att trycka på skärmen kan användaren också interagera med en vridknapp på konsolen. Apple CarPlay, Android bil , en integrerad Wi-Fi-hotspot och ett ljudsystem med sju högtalare är standard, medan navigering är tillval, liksom ett Bose-ljudsystem med 13 högtalare. Det valfria teknikpaketet (endast för Premium Luxury och Sport-modellerna) erbjuder också ett digitalt instrumentkluster, en head-up-display och en trådlös laddningsstation för smartphones.

Cadillac XT4 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Cadillac erbjuder XT4 med en mängd olika förarassistansfunktioner, men alla är inte standard. För mer information om XT4 krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Kollisionsvarnare och automatisk nödbromsning som standard
  • Dödavinkelövervakning som standard med korstrafikvarning bak
  • Adaptiv farthållare tillgänglig

garanti och underhåll

Cadillacs garanti överträffar den för vissa konkurrenter med sex års eller 70 000 mils täckning för drivlinan. Cadillac erbjuder en gratis inspektion vid köp av valfri modell fram till 2023.

  • Fyra års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är sex år eller 70 000 miles.
  • Gratis underhåll i ett år eller 12 000 mil

Det rekommenderade priset för Cadillac XT4 2023 är 56 835 euro.

Volvo Grupp A