Cadillac XT4 2022: priser och egenskaper

Nya Cadillac XT4 2022 går in i sitt fjärde modellår utan några större förändringar. Den kommande modellen kommer att behålla sitt premiumutseende som tidigare, men kommer att erbjuda en bekvämare hytt och bättre teknik för en instegsmodell. Denna lilla crossover är en av de sällsynta som är utrustad med ett semi-autonomt Super Cruise-körsystem och avancerade förarassistansfunktioner.

Den senaste Cadillac XT4 drivs av en 2,0-liters fyrcylindrig turbomotor som ger 237 hästar och 258 lb-ft vridmoment. Liksom den tidigare versionen har den nya samma nioväxlade automatlåda och framhjulsdrift. Men fyrhjulsdriften förblir valfri i alla utrustningsvarianter.

Cadillac XT4 2022 externa uppgraderingar

Den minsta och mest kompakta premium crossover i Cadillacs sortiment är definitivt den nya XT4 -modellen. Denna SUV ser attraktiv ut och är mycket lättare att köra än sin storebror, XT5.

Dessutom var körkvaliteten på nya Cadillac XT4 2022 förtrollad tack vare den utmärkta fjädringen. Dessutom, när de väljer sportutrustningsvarianten, får köparna en aktiv sportfjädring som kontinuerligt övervakar vägförhållandena. Designmässigt ser XT4 fortfarande snygg och distrikt ut, med samma massiva galler och signaturstrålkastare. Nybörjarversionen använder 18-tums lättmetallfälgar, medan de övre kåporna har mer massiva 20-tums lättmetallfälgar.

✓ Du kan också kontrollera:

Mer premiuminteriör

Trots externa förändringar kommer den kommande Cadillac XT4 2022 att vara av högre kvalitet inuti än någonsin. I allmänhet är denna modell Cadillacs billigaste crossover, så förvänta dig inte funktioner som en större XT5 har. Den senaste modellen har en rymlig hytt som rymmer fem passagerare i två rader. Intressant nog erbjuder den också upp till 48,9 kubikfot lastutrymme, vilket är ungefär detsamma som många kombi.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Denna lilla crossover levereras med en 8-tums HD-pekskärm, fyra USB-portar, framsäten, fjärrstart och Apple CarPlay och Android Auto. Premium Luxury-trim ger läder och trä-trimmad interiör, handsfree power liftport och mycket mer kvalitetsdetaljer. Tack vare det semi-autonoma körsystemet Super Cruise kan XT4 dessutom färdas en förutbestämd rutt utan förarinmatningar för styrning, bromsning eller acceleration. Utöver det inkluderar bas XT4 också varning för kollisioner framåt, automatisk nödbromsning, fotgängaravkänning och parkeringssensorer bak.

Cadillac XT4 2022 motorspecifikationer

Den Cadillac XT4 2022 kommer att finnas tillgänglig med samma motor som den tidigare modellen. Många rykten pekar dock på mer produktion än tidigare.

Dess 2,0-liters fyrcylindriga motor utvecklar 237 hk och 258 lb-ft vridmoment. Som redan nämnts är motorn kopplad till en nioväxlad automat och framhjulsdrift. Fyrhjulsdrift är fortfarande tillval för alla utrustningsvarianter.

Utgivningsdatum och pris

Den kommande Cadillac XT4 2022 går in i fjärde generationen utan några större förändringar. Enligt Cadillac kommer denna lilla crossover att komma ut på marknaden under sensommaren med attraktiv styling och en högre kvalitetsstuga. Vi antar att priserna sannolikt kommer att ligga kvar kring nuvarande nivåer.

Den nuvarande instegsmodellen börjar på 36 790 euro och kan gå upp till 40 990 euro med några alternativ.

Volvo Grupp A