Cadillac Lyriq 2024: Förbrukning, tekniska data, pris

Cadillac Lyriq har fått sin första uppdatering för modellåret 2024. Förändringarna för det nya modellåret innebär en mängd nya funktioner och färger, mer kraft och nya möjligheter. Det här är den Lyriq som många potentiella kunder har väntat ivrigt på i nästan ett år.

Här är allt vi vet om den uppdaterade Cadillac Lyriq 2024. Observera att bilderna och viss information i denna artikel är från föregående modellår och eventuella framtida uppdateringar kommer att läggas till i enlighet med detta.

Tekniska data

Cadillac Lyriq är en lågelektrisk SUV baserad på GM:s modulära BEV3-plattform. Den är 196,7 tum lång, 77,8 tum bred och 63,9 tum hög. Hjulbasen är 121,8 tum. Den nya elektriska SUV:en har en passagerarvolym på 105,1 kubikfot och en lastvolym på 28,0 kubikfot, som kan utökas till 60,8 kubikfot genom att fälla baksätet.

Till skillnad från den tidigare Lyriq finns Lyriq 2024 även tillgänglig med två motorer och fyrhjulsdrift. Den främre motorn som finns som tillval är märkt “E4” på bakluckan. Transmissionen i den fyrhjulsdrivna varianten levererar 500 hk och ett vridmoment på 450 lb-ft. Till skillnad från den bakhjulsdrivna varianten är den konstruerad för en dragkapacitet på upp till 3 500 lb-ft.

Modellerna 2024 Lyriq RWD och AWD är utrustade med ett 102 kWh NCMA litiumjonbatteripaket som kan laddas med AC upp till 19,2 kW eller DC upp till 190 kW. Kontrollerbar regenerativ bromsning och enpedalsdrift är standard.

2024 Lyriq RWD är något mer effektiv än sin föregångare. Med en EPA-certifierad räckvidd på 314 miles kan den köras 2 miles längre utan laddning. 2024 Lyriq AWD är EPA-certifierad. Räckvidden är 307 miles.

Lyriq 2024 kommer sannolikt att få en kraftfullare V-version. Lyriq-V 2024 förväntas ha två motorer, en för varje axel, med mer än 550 hk och ett vridmoment på minst 650 lb. ft.

AspektTekniska data för Cadillac Lyriq RWD 2024Tekniska specifikationer för Cadillac Lyriq AWD 2024
Längd196,7 tum.196,7 tum
Bredd77,8 tum77,8 tum
Höjd63,9 tum63,9 tum
Hjulbas121,8 tum.121,8 tum
Bas tomvikt5,577 kg.5789 kg.
Lastvolym28.0 cu. ft. (bakom baksätet)/60.8 cu. ft. (baksätet nedfällt).28,0 kubikfot (bakom baksätet)/60,8 kubikfot (baksätet nedfällt)
Transmission layoutBakhjulsdriftAllhjulsdrift
Antal motorerEnTvå
Motoreffekt340 HK.500 HK.
Motorns vridmoment325 lb-ft.450 lb-ft.
Maximal laddningseffekt (AC)19,2 kW19,2 kW
Batteripaket102 kWh Litium-jon NCMA102 kWh Litium-jon NCMA
Maximal laddningseffekt (AC/DC)19,2 kW/190 kW19,2 kW/190 kW
Räckvidd/timme med laddning7,7 kW AC-laddare: upp till 21 miles
11,5 kW AC-laddare: upp till 31 mil
19,2 kW AC-laddare: upp till 51 miles
DC-laddare: upp till 77 miles
7,7 kW AC-laddare: upp till 21 mil
11,5 kW AC-laddare: upp till 31 mil
19,2 kW AC-laddare: upp till 51 miles
DC-laddare: upp till 77 miles
EPA-uppskattning. Räckvidd314 mil.307 mil.
Kapacitet för bogseringEj lämplig för bogsering av3500 pund.
Vikt utan lastTeknisk: 5557 kg.
Lyx: 5572 kg.
Sport: 55,77 kg.
Teknisk: 5789 kg.
Lyx: 5804 kg.
Sport: 5810 kg.

Specifikationer för Cadillac Lyriq 2024 (Källa: GM)


Funktioner

På utsidan har GM gett Lyriq bland annat smala LED-strålkastare med koreograferade ljussekvenser, en svart kristallkylargrill och 22-tums lättmetallfälgar i en dubbelekerdesign (omvänd fälg).

Stylingpaket

Köpare av Lyriq-V kan göra den ännu mer unik med ett exteriörpaket eller ett kolfiberpaket. Exteriörpaketet består av en frontspoiler, sidokjolar och bakre lister i glansigt svart. Kolfiberpaketet består av frontsplitter, tröskelklädsel och bakklädsel i kolfiber.

Handtag för skjutdörrar

Uppdateringen MY2024 innebär en stor förändring för Lyriq, men den märks först vid en närmare titt. Istället för de fasta elektroniska dörrhandtagen med en knapp finns det nya infällbara elektroniska dörrhandtag. De nya dörrhandtagen är enklare att använda, men har samma design. Föraren och passageraren behöver bara trycka på handtagens framsida för att aktivera dem och sedan dra ut dem för att öppna dörrarna.

Nyckelkort för åtkomst

En annan ny exteriör funktion som Lyriq får med modellårsuppdateringen 2024 är nyckelkortsaccess. Kunderna kan låsa upp, låsa och manövrera Lyriq med ett nyckelkort i kreditkortsstorlek. För att göra detta skjuter de helt enkelt in kortet i det centrala facket på fordonets undersida. Elbilen har plats för upp till 8 nyckelkort, så att varje familjemedlem kan ha sitt eget nyckelkort.

Nya färger

Modellårsuppdateringen 2024 ger Lyriq fem nya karossfärger: Argent Silver Metallic, Radiant Red Tintcoat, Celestial Metallic, Nimbus Metallic och Emerald Lake Metallic. Nytt för modellåret 2024 är också alternativet med ett svart tak, vilket skapar en tvåtonad färgsättning.


Inomhus

Höjdpunkterna i interiören i 2024 Cadillac Lyriq inkluderar den böjda 33-tums LED-displayen, harmoniskt integrerade instrumentgruppen och infotainmentsystemet, 19-högtalars AKG Studio-ljudsystem inklusive högtalare i de främre nackstöden, Super Cruise digital nyckel, mittkonsol och träklädsel.

Till skillnad från den tidigare modellen har 2024 Cadillac Lyriq automatisk klimatanläggning med tre zoner, uppvärmda baksäten, ett elektriskt panoramasoltak med elektriska solskydd och en 5G Wi-Fi-hotspot. Nytt för 2024 Cadillac Lyriq är också en projektionsskärm som visar grundläggande funktioner samt varningar för olika avancerade förarassistanssystem. Dessutom har

Cadillacs nästa generations Active Noise Cancellation-system. Baserat på uppmätta vägvibrationer dämpar systemet aktivt vägbuller via en högtalare. Akustiskt laminerat glas försöker i möjligaste mån förhindra att oönskat vägbuller tränger in i kupén.


Beslag

Cadillac Lyriq 2024 finns tillgänglig i den tidigare utrustningsnivån Luxury, den nya basutrustningen Tech och den nya topputrustningen Sport.

Teknik för poesi

Teknikpaketet inkluderar en belyst Black Crystal Shield och Cadillac-logotyp på frontpanelen, 20-tums 6-ekrade lättmetallfälgar, Bright Silver-trim och Gloss Black aerodynamiska insatser, en 33-tums dubbelskärm, dekorativa lister i äkta aluminium, fällbara baksäten, ett fast glastak med elektrisk innergardin och Cadillac Smart ADAS-paketet. Adaptiv farthållare finns som tillval.

Tech-utrustningen har en integrerad 11,5 kW-laddare, men den stöder modellens maximala DC-snabbladdningseffekt på 190 kW.

Lyric Lux

Luxury-utförandet har 20-tums Diamond-Cut/Dark Android 6-ekrade delade lättmetallfälgar med högblanka svarta aerodynamiska insatser, LED-omgivningsbelysning, kurvljus, belysta dörrhandtag och en bakspoiler med LED-list i hela längden. Till detta kommer vindrutetorkare med regnsensor.

Invändigt erbjuder Luxury-utrustningen 26-färgad LED-omgivningsbelysning med dubbla zoner, uppvärmd ratt och framstolar, en nedre mittkonsol med centralt förvaringsfack, en infällbar avdelare i den främre mittkonsolens mugghållare, en eljusterbar rattstång, PaperWood-trim och en automatiskt avbländande backspegel. Adaptiv farthållare är standard i detta paket.

Lyriq Luxury Package har en lång lista med tillval och extrautrustning:

 • 22-tums dynamiska dubbelekrade omvända lättmetallfälgar med polerad/svart högglansfinish
 • Svart tak
 • Framstolar med ventilation och ländryggsmassage.
 • Uppvärmda bakre sidosäten
 • AKG studioljudsystem.
 • Elmanövrerat panoramasoltak med solskydd
 • Träfinish i mörk ask med öppna porer och belysta dörrpaneler
 • Nappa läder-paket
 • Teknikpaket
 • Komfort- och säkerhetspaket
 • Super Cruise
 • 19,2 kW laddare ombord

Lyrisk sport

Sportpaketet riktar sig till sportbilsentusiaster som vanligtvis föredrar mörk, “mörk” styling. Det inkluderar en sportgrill med mörka lister, unikt ljusmönster och mörka accenter; Obsidian Chrome-lister och mörka accenter fram, bak, på fönsterlister och karossidor; och 20-tums 12-ekrade lättmetallfälgar med Android Diamond Cut/Satin Dark-lister.

Andra egenskaper hos sportversionen är belysta dörrhandtag i karossfärg, kurvljus, LED-ytterbelysning med kurvljus, bakspoiler med LED-list i full längd, PaperWood-inredning, förvaringsfack i nedre delen av instrumentpanelen och fällbar bagagelucka, strålkastare med automatisk dimning och adaptiv farthållare.

 • 22-tums lättmetallfälgar med dynamiska dubbla ekrar, inverterad fälg och After Midnight-lack.
 • Ventilerade framsäten med ländryggsmassage.
 • Panoramasoltak med elektriskt solskydd
 • Nappa läder-paket
 • Teknikpaket
 • Komfort- och säkerhetspaket
 • Super Cruise
 • 19,2 kW inbyggd batteriladdare

Pris och publiceringsdatum

Cadillac Lyriq 2024 finns omedelbart tillgänglig hos återförsäljare till priser från 58 590 euro.


Volvogrupp-a.se säger

Cadillac Lyriq 2024 erbjuder något helt unikt i sitt segment och är ett bra köp för köpare av lyxiga elbilar som vill sticka ut från mängden av Tesla-bilar och tyska importbilar. Priset ligger 35 procent under Model X 2024 och långt under Audi Q8 e-tron 2024 och BMW iX 2024, och Lyriq bevisar att miljövänlighet inte behöver komma med orimliga kostnader och har potential att göra elbilar mer populära i sitt segment.

Och det blir ännu bättre: en kraftfullare tvåmotorig version och en ännu mer spännande tvåmotorig “V”-variant kommer att läggas till i utbudet inom en snar framtid, när erbjudandet förväntas bli ännu bättre.

Foton och källa: Cadillac.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar