Cadillac Escalade 2022: priser och egenskaper

En av de mest sålda SUV: erna i USA, Cadillac Escalade, får några stora förbättringar. Den nuvarande modellen har gjorts om i år, men några uppdateringar saknas. Tänk dock på att tillverkaren har beslutat att släppa nya Cadillac Escalade 2022 och lappa den som den förtjänar.

I grund och botten kommer de flesta uppdateringarna att äga rum inuti. Faktum är att den kommande treradiga SUV: n kommer att få mer kvalitetsmaterial och vissa säkerhetsförbättringar. Dessutom är allt annat i stort sett oförändrat.

Cadillac Escalade 2022: priser och egenskaper

Cadillac Escalade 2022 ser massiv ut

Den yttre designen på Cadillac Escalade 2022 kommer i stort sett att vara densamma. Den här modellen ser massiv ut och vi gillar det nya utseendet. Sammantaget har tillverkaren gjort om den och lagt till ett vertikalt frontbelysningssystem, horisontella LED-strålkastare och höga tredimensionella bakljus.

En bakre spoiler har också lagts till, som döljer vindrutetorkaren bak och säkerställer bättre aerodynamik. Vissa saker återstår dock och Cadillac använde 22-tums lättmetallfälgar som ger denna SUV ett snyggt utseende. Escalade Sport finns också. Denna modell har svart galler och många andra svarta accenter.

Cadillac Escalade 2022: priser och egenskaper

Hyttförbättringar

Vad vi har hört kommer tillverkaren att uppdatera hytten med bättre material. Enligt olika rapporter från ägare, Cadillac Escalade är hem för billig plast som är sprucken. Med det i åtanke kommer Cadillac att släppa en uppdaterad modell. För det första blir hytten i nya Cadillac Escalade 2022 bättre med material av högre kvalitet och försämrar utmärkt komfort.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Bakre vuxna kan nu bekvämt passa i den tredje raden också, eftersom Cadillac lade till ytterligare tio tum benutrymme. Utrymmet bakom den tredje raden är nu 25,5 kubikfot och kan ökas med 63 kubikfot lastutrymme genom att vika den tredje raden. Cadillac Escalade ESV -modellen är ännu längre och erbjuder mer plats för passagerare och utrustning. Base Escalades har säten i syntetläder, 3-zons klimatkontroll, ett navigationssystem och en vacker ny OLED-skärm med knivskarp upplösning. Den största nyheten är Super Cruise -systemet, som är nästan helt autonomt. Tack vare detta system kan Escalade styra, accelerera och sakta ner sig själv som vägen och förhållandena kräver.

Cadillac Escalade 2022: priser och egenskaper

Två alternativ för drivlina

Som du säkert vet finns det två motorer tillgängliga i nuvarande Cadillac Escalade. Basmodellen är utrustad med en välkänd 6,2-liters V8-direktinsprutad aluminiummotor som utvecklar 420 hästkrafter och 460 lb-ft vridmoment. Denna motor har utmärkt bränsleekonomi tack vare automatisk cylinderdeaktivering vid låg belastning. Det är stad/motorväg 14/20 mpg (2WD), 14/19 mpg (4WD), 14/20 mpg (ESV 2WD) och 14/19 mpg (ESV 4WD).

Nästa tillvalsmotor är en 3,0-liters turbodiesel inline-6, som först introducerades i den nuvarande modellen. Denna motor levererar 277 hästkrafter och 460 lb-ft vridmoment. EPA: s bränsleekonomi för denna modell har ännu inte fått betyg, men vi tror att motorvägsantalet kan nå upp till 30 mpg. Båda modellerna kommer att använda en ny 10-växlad automatisk växellåda.

Cadillac Escalade 2022: priser och egenskaper

Hur mycket kommer en Cadillac Escalade 2022 att kosta?

Förvänta dig ett Cadillac Escalade -utgivningsdatum 2022 någon gång nästa år. Som nämnts tidigare kommer den kommande SUV: n att få några större uppdateringar. Priset kommer troligen att förbli densamma, från 76195 euro för 2WD Luxury -modellen. De bäst utrustade kåporna är Premium Luxury Platinum och Sport Platinum. Båda utrustade med fyrhjulsdrift kan bryta en barriär på 100 000 euro.

Volvo Grupp A