Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper

Alla som håller ett öga på Cadillac CT4-V Blackwing har kastat upp men har inte reservbytet, den vanliga 2023 Cadillac CT4 kan få en smak av en sportsedans förtjänster till ett mycket lägre pris. Hanteringen är lekfull, stilen distinkt om inte vacker, och det finns två turboladdade fyrcylindriga motorer att välja på, varav den största ger en kraft. Baskraftenheten är en 2,0 liters motor med 237 hk, den valfria 2,7 liters motorn ger upp till 325 hk och ökar CT4:s prestanda avsevärt.

Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper

Inuti försöker CT4 matcha standarden för de dyrare Cadillac-modellerna, med en mängd standardspecifikationer spridda över hela interiören. sådana konkurrenter Audi A3 och det bmw 2-serien Gran Coupéer överträffar Caddy, men deras framhjulsdrivna plattformar erbjuder inte samma bakhjulsdrivna väghållning som gör CT4 så trevlig att köra.

Vad är nytt för 2023?

Cadillacs nybörjarmodell ser inga större förändringar för 2023, men tre nya färger – Radiant Red Tintcoat, Argent Silver Metallic och Midnight Steel Metallic – piffar upp färgpaletten.

Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper

Mellannivån Premium Luxury-utförande är toppmodellen i CT4-serien. Övergången från basmodellen Luxury till Premium Luxury för med sig bekvämligheter som klädsel i äkta läder och 18-tumshjul. Vi skulle välja Boses premiumljudsystem, som inkluderar navigering och en stereo med 14 högtalare. Vilken trimnivå du än väljer, gör dig själv en tjänst och välj den kraftfullare 2,7-liters turboladdade fyrcylindriga motorn. Men vi måste erkänna att V, med sitt sportigare chassi och snyggare exteriör, lockade oss som en trovärdig sportsedan.

motor, transmission och prestanda

Köpare kan välja mellan två turboladdade fyrcylindriga motorer: en 2,0-liters med 237 hk som driver basmodellerna Luxury och de mellanstora Premium Luxury- och Sportmodellerna, en 2,7-liters är tillval i Premium Luxury och standard på CT4- V. 2,7-liters är tillval på Premium Luxury och standard på CT4-V. Den levererar 309 hk i Premium Luxury och 325 hk i Sport. Den minsta av de två motorerna är ihopkopplad med en åttastegad automatlåda, medan den större fyrcylindriga får en tioväxlad växellåda. Bakhjulsdrift är standard och en raritet i detta segment. Konkurrenter som A3 och 2-serien Gran Coupé använder båda framhjulsdrift.

Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper
Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper

CT4 erbjuder ett alternativ för fyrhjulsdrift för alla modeller. Vi har kört CT4-V och funnit den sportig, livlig och snabb, även om vi hade velat ha lite mer förfining med den 10-växlade växellådan. Även i denna sportiga version klarar Caddy’s fjädring igenom gropar utan att skada de åkande och erbjuder skarpa och tillfredsställande köregenskaper som alla bilentusiaster kommer att uppskatta.

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

De två fyrcylindriga turbomotorerna i CT4 är mycket sparsamma i förbrukning. De bakhjulsdrivna modellerna med 2,0-litersmotorn förbrukar 23 mpg city, 34 mpg highway och 27 mpg kombinerat. Den mer kraftfulla 2,7-litersmotorn är mindre effektiv, men inte mycket, med den bakhjulsdrivna modellen som kommer in på 21 mpg city, 31 mpg highway och 25 mpg kombinerat. CT4:ans främsta konkurrenter har liknande siffror för bränsleförbrukning. För mer information om CT4:s bränsleekonomi, besök EPA:s webbplats.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper
Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Inuti CT4 har Cadillac klokt nog gått över till ett mer användarvänligt styrsystem som skiljer sig från det till stor del beröringskänsliga gränssnittet hos föregångaren Cadillac ATS. Även om inredningen och kvaliteten på materialen ser tilltalande ut vid första anblicken, är de i slutändan omärkliga. Det inre utrymmet är snävt för vuxna, särskilt i baksätena, men Cadillac erbjuder en rad lyxiga funktioner även i basversionen, inklusive 12-vägs eldrivna framsäten och dubbelzons klimatkontroll. Ju högre klädselnivån är, desto mer önskvärda är funktioner som läderklädsel, växelreglage i magnesium, omgivande interiörbelysning och minnesinställningar för förarsätet och ytterbackspeglar.

Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper
Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Alla CT4:or kommer med en 8,0-tums infotainmentpekskärm med den senaste CUE-mjukvaran. Gränssnitten Apple CarPlay och Android bil är också en del av standardutrustningen, liksom en integrerad Wi-Fi-hotspot. Cadillac erbjuder ett navigationssystem för alla modeller. Den levereras med ett Bose-ljudsystem med 14 högtalare som ersätter standardsystemet med åtta högtalare.

Cadillac CT4 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Cadillac erbjuder en mängd olika förarassistansfunktioner som standard. Det halvautonoma högteknologiska körläget Super Cruise är dock endast tillgängligt som tillval för serierna Premium Luxury och Sport. För mer information om CT4:ans krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard automatisk nödbromsning med fotgängardetektering
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Tillgänglig adaptiv farthållare med semi-autonomt körläge

garanti och underhåll

Cadillac toppar sina konkurrenter med två år och 20 000 miles mer täckning på drivlinans del av sin garanti, men köpare av 2-serien Gran Coupe bjuds på tre års gratis underhåll, medan CT4 bara erbjuder ett gratis besök.

  • Begränsad fyra års eller 50 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är giltig i sex år eller 70 000 miles
  • Underhållet är gratis vid första besöket

Det rekommenderade försäljningspriset för 2023 års Cadillac CT4 är 46 515 €.