Buick Envision 2023: priser och egenskaper

Buick är inte ett märke som kommer att tänka på när det kommer till lyx, men deras Envision 2023 gör sitt bästa för att efterlikna dagens ledande kompakta lyxsuvar. Tyvärr är hans bästa inte tillräckligt bra, och den amerikanska motsvarigheten till Audi Q5 och bmw saknar sofistikering och lekfullhet för att verkligen tävla med dessa storheter. Istället sitter Envision någonstans mellan vanliga och lyxiga stadsjeepar.

Buick Envision 2023: priser och egenskaper

Buicks attraktiva exteriördesign omsluter en bekväm interiör fylld med kvalitetsdetaljer och material. Den fyrcylindriga turbomotorn som standard med 228 hk säkerställer lämplig acceleration av den kompakta SUV:n. Ändå avviker Envision inte från Buicks etos av komfort framför prestanda. Kort sagt, Envisions hantering är bekväm, men kördynamiken är ganska intetsägande. För den som bara förstår lyx som en tyst interiör och en bekväm åktur behöver du inte leta längre, men vi andra kommer att uppskatta mer i klassen kompakta lyx-SUV.

Vad är nytt för 2023?

Två nya färger ansluter till Envisions färgpalett för 2023: White Frost Tricoat och Moonstone Grey Metallic. Annars går Envision oförändrad in i det nya årsmodellen.

Buick Envision 2023: priser och egenskaper

Essence i mellanklassen kommer att tillfredsställa de flesta kunder. Uppgraderingen jämfört med basmodellen Preferred lägger till bekvämligheter som 18-tumshjul, en eldriven baklucka, uppvärmda framsäten och en 10,2-tums infotainmentskärm. Också värt att rekommendera är det valfria Sport Touring-paketet, som erbjuder 20-tumshjul och mörkt exteriör. Om du letar efter en lyxsedan med allt tillbehör bör du ta en titt på Avenir i lyxklassen.

motor, transmission och prestanda

Buick erbjuder bara en motor för Envision. Det är en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig med 228 hk. Den är kopplad till en niostegad automatlåda och levereras som standard med framhjulsdrift. Köpare kan dock välja fyrhjulsdrift som tillval för SUV:ns alla tre utrustningsnivåer. Envision känns pigg runt stan men är inte särskilt snabb, speciellt jämfört med lyxmodeller som denna Audi Q5 och BMW X3 . På vår testbana spurtade Buick från noll till 100 km/h på oinspirerande 7,3 sekunder, men den subjektiva prestandan kommer att vara helt okej för de flesta förare. Vi önskar att Buick hade byggt in lite mer sportighet när man designade om Envision, men istället är chassit trimmat för att maximera åkkomforten och minimera ansträngningen.

Buick Envision 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Enligt EPA får den framhjulsdrivna Envision 23 mpg stadskörning och 31 mpg på motorvägen. Med fyrhjulsdrift sjunker dessa siffror till 22 respektive 29 mpg. Så snart vi har en chans att testa nya Envision i 75 km/h på vår bränslesparbana kommer vi att uppdatera den här artikeln med resultaten.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiör, komfort och lastning

Envisions interiördesign är ganska snygg, och av de tre utrustningsnivåerna jämförs Avenir närmast med konkurrenter som Q5, X3 och Mercedes Benz Håll dig uppdaterad med GLC-klassen. Medan Preferred- och Essence-modellerna erbjuder omfattande standardutrustning, har Avenir lyxiga funktioner som quiltad läderklädsel, uppvärmda och ventilerade framsäten och en massagestol för föraren. Interiören erbjuder liknande passagerarutrymme som den tidigare modellen, men den något kortare längden på nuvarande Envision innebär att lastutrymmet är lite mindre än det brukade vara. Medan den gamla modellen kunde rymma max 26 stycken handbagage med nedfällt baksäte, har den nya modellen bara 21.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Buick Envision 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Den grundläggande Preferred-versionen har en 8,0-tums infotainmentpekskärm, medan Essence- och Avenir-modellerna har en 10,2-tums skärm. Integrationen av Apple CarPlay och Android bil – båda med trådlös anslutning – är standard på alla modeller. Buick erbjuder en 4G LTE Wi-Fi-hotspot, SiriusXM satellitradio, ett ljudsystem med sex högtalare och ett aktivt brusreduceringssystem som standard. Essence-köpare får ett ljudsystem med sju högtalare, men kan uppgradera till ett Bose-system med nio högtalare med integrerad navigering med Teknikpaketet; båda är standard på Avenir.

säkerhet och förarassistans

Buick erbjuder en mängd olika förarassistanssystem som standard, med ytterligare funktioner tillgängliga som tillval. För mer information om Envisions krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Automatisk nödbromsning med fotgängardetektering som standard
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Adaptiv farthållare tillgänglig
Buick Envision 2023: priser och egenskaper

garanti och underhåll

Buicks standardgarantipaket erbjuder mer generös täckning för drivlinan än många av Envisions huvudkonkurrenter, men SUV:s enda inkluderade servicebesök bleknar i jämförelse med planerna för BMW X3 och Jaguar F Pace , som båda erbjuder mycket längre perioder av gratis planerat underhåll.

  • Fyra års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är sex år eller 70 000 miles.
  • Gratis planerat underhåll tillhandahålls vid första besöket.

Det rekommenderade försäljningspriset för Buick Envision 2023 är 47 105 euro.

Volvo Grupp A