Buick Encore GX 2024: priser och egenskaper

Buick gjorde om 2024 Encore GX för att kompensera för dess enda nackdel: det höga priset. Den reviderade designen av nya Encore GX sätter två nya accenter i det trånga mini-SUV-segmentet. Den har nu eleganta stylingelement som får dig att glömma den skrymmande siluetten av sin föregångare.

Buick Encore GX 2024: priser och egenskaper

Dessutom får 2024 Buick Encore GX märkets högdigitaliserade Virtual Cockpit System med en 11-tums infotainmentpekskärm och en 8-tums instrumentdisplay.

Buick Encore GX 2024: Vad är nytt?

Den eleganta, futuristiska stilen på nya Encore GX lever upp till sitt höga rekommenderade pris. Den påminner om 2024 Chevy Trailblazer, men Buick är mer raffinerad och mindre robust. Stylingen kompletteras med omdesignade främre och bakre stötfångare, smalare strålkastare, en ny grill och en helt ny Buick-logotyp fram och mitt.

Buick Encore GX 2024: priser och egenskaper

”Nya Encore GX ser elegant, sportig och sofistikerad ut”, säger Bob Boniface, Buicks globala designchef. ”Det är i sig funktionellt, men den nya exteriördesignen skapar en stilfull och modern personlighet som är unik i dagens små SUV-segment.

Buick Encore GX 2024: priser och egenskaper

Den reviderade interiören är nästan identisk med den tidigare modellen, men med omplacerade luftventiler och en ny digital förardisplay och infotainmentskärm.

Samma drivlina alternativ

Det hade varit trevligt om 2024 Buick Encore GX hade mer kraft under huven, men vi misstänker att de flesta skulle köpa den för dess utseende och hantering snarare än dess prestanda. Standardmotorn är en 1,2-liters turboladdad trecylindrig som ger 137 hk och 162 lb-ft. Den är kopplad till en CVT-automatlåda och framhjulsdrift.

Buick Encore GX 2024: priser och egenskaper

När du behöver den säkra grunden för fyrhjulsdrift erbjuder Encore GX en kraftfullare 1,3-liters turboladdad fyrcylindrig motor med en nioväxlad automatlåda. Den har 155 hk och 174 lb-ft vridmoment. Det är bra siffror, men det finns ingen ersättning för kubikkapacitet.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Teknisk inredning

Buick Encore GX 2024 är det första fordonet med Buicks virtuella cockpit. Den består av en 11-tums infotainmentpekskärm och ett 8-tums digitalt instrumentkluster som konkurrerar med Mercedes-Benz MBUX-hyperskärm. Dessutom säger Buick att den erbjuder en snygg layout, en anpassningsbar hemskärm och en användarvänlig upplevelse för blivande förare, medan trådlös Apple CarPlay och Android Auto-funktioner avrundar det hela.

Buick Encore GX 2024: priser och egenskaper

”Sällan hittar man en så högkvalitativ och tekniskt sofistikerad interiör i ett fordon i den här prisklassen”, fortsätter Boniface. ”Vi ville uppgradera Encore GX på alla sätt och få hela segmentet för små SUV att sitta upp och lägga märke till det.

Dessutom säkerställer Buick mer körkomfort med märkets eget QuietTuning-system, som filtrerar bort oönskat omgivnings- och däckljud från interiören. Premium-temat fortsätter med mer mjuka material och coola sömmar.

Buick Encore GX 2024 Avenir

Buick tappade den bästa Essence och ersatte den med premium Avenir. Naturligtvis har Avenir klädsel i äkta nötskinn, en 10-vägs justerbar förarstol, broderade Avenir-logotyper, en luftjonisator, uppvärmt styre, en automatiskt avbländande backspegel och individuella tröskelpaneler.

Buick Encore GX 2024: priser och egenskaper

Externt har Encore Avenir GX en skräddarsydd grill, LED-bakljus med klara linser, modellspecifika 19-tumshjul, mer krom och svarta kolmetalliska sidolister. De mindre välutrustade modellerna av Encore GX är dock dyrare än de flesta japanska rivaler (t.ex. Subaru Crosstrek och Mazda CX-30) men underskrider tyska erbjudanden som Mercedes-Benz GLA och BMW X1.

Encore GX 2024 säkerhetsfunktioner

Buick Driver Confidence-paketet kommer som standard på Encore GX 2024 och inkluderar ett omfattande utbud av avancerade säkerhetsfunktioner som automatisk nödbromsning, körfältsassistent, filbytesassistent, automatisk helljus och mer.

Buick Encore GX 2024: priser och egenskaper

I skrivande stund finns det inga NHTSA-säkerhetsklassificeringar för Encore GX 2024, även om 2023-modellen fick ett 5-stjärnigt säkerhetsbetyg.

Buick Encore GX 2024 Priser och tillgänglighet

Buick öppnar orderböckerna för Encore GX 2024 i maj. Det rekommenderade försäljningspriset börjar på 26 895 euro för grundversionen Encore GX Preferred, 28 095 euro för Encore GX Sport Touring och 33 195 euro för toppmodellen Avenir.

Foton och källa: Buick.

Volvo Grupp A