Bugatti Chiron 2022: priser och egenskaper

Bugatti Chiron är den nyaste, snabbaste och dyraste bilen i världen. Bugatti Chiron-priset är tillgängligt i USA för bara 2,4 miljoner euro (2,7 miljoner dollar). Den här nya superbilen kommer att vara hemma på alla banor med sin 1 500 hk motor och en topphastighet på 407 km/h (~253 mph) – vilket gör den till den snabbaste bilen i världen. 

Den här artikeln är en introduktion till Bugatti Chiron. Den ger information om den här nya modellen inklusive specifikationer, funktioner, prestanda, pris, tillgänglighet, interiördesign, exteriördesign och mer. Chiron ses som efterföljaren och vidareutvecklingen av sin föregångare. 

Bugatti Chiron 2022: priser och egenskaper

Den är konstruerad lättare än Veyron, även om den har en kraftfull W16-motor med fyra turboladdare och 1 500 Bugatti Chiron hk.

specifikationer

  • Bugatti Chiron Top Speed ​​​​har många unika egenskaper som skiljer den från andra bilar. Dessa inkluderar:
  • En kolfiberkropp som är 3D-printad för hand.
  • Ett chassi i aluminium ger större styrka än traditionella stålramar.
  • Kolkeramiska bromsar (första användningen av dessa material i produktionsfordon. Användningen av kolkeramik minskar vikten samtidigt som bromsverkan ökar).
  • Fyrhjulsdrift med en bakmonterad elmotor som driver varje hjul oberoende av varandra. Detta system är speciellt utvecklat för Chiron.
  • Två kompressormatade V12-motorer på totalt 810 hk. En motor är fram och en bak, så båda kan köras samtidigt.
  • Elmotorer på alla fyra hjulen. En ny generation litiumjonbatterier kan lagra mer energi per volymenhet än tidigare generationer.
  • En avancerad aerodynamisk design inkluderar ett aktivt luftbromssystem, justerbara sidokjolar och stora luftventiler bakom dörrarna. Karossen på Bugatti Chiron designades av Pininfarina i samarbete med Dallara Automobili SpA.
Bugatti Chiron 2022: priser och egenskaper

motor

Bugatti Chiron 0-100 är en bil designad med ett mål: att vara den snabbaste produktionsbilen någonsin. Denna bils motor har precis presenterats och det är en 16-cylindrig fyrturbo W16-motor. Denna motor är så kraftfull att inte bara kan Bugatti Chiron till salu Copart nå hastigheter på upp till 261 mph, utan den kan också nå 60 mph på bara 2,4 sekunder. 

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Bugatti hävdar att de har lyckats göra sin nya superbil så lätt som möjligt genom att använda kolfiber för de flesta delar av karossen, vilket gör att bilen väger mindre än 3 000 pund. De hoppas kunna sälja cirka 1 200 bilar under de närmaste åren.

✓ Du kan också kontrollera:

design

Som världens snabbaste och mest kraftfulla produktionsbil är Bugatti Chiron designad för att vara ett elegant, lyxigt fordon med oöverträffad prestanda. Med en 16-cylindrig motor och en 8-växlad automatisk växellåda kan Chiron producera upp till 1 500 hästkrafter och 1 180 pund per fot vridmoment. Med en topphastighet på 261 mph och en acceleration från 0 till 60 på 2,5 sekunder kommer Chiron att lämna sina konkurrenter långt bakom sig. 

Dess aerodynamiska form inspirerades av den legendariska Type 57SC Atlantic superbilen som vann Le Mans 24 gånger mellan 1955 och 1962. Den har också ett monocoque-chassi i helt kol som minskar vikten samtidigt som den ökar styrkan.

Bugatti Chiron 2022: priser och egenskaper

prestanda

Bugatti Chiron 0-60 är den dyraste bilen på marknaden just nu, med några som går så högt som 1 miljon dollar. Den kan nå hastigheter på 218 mph och har en topphastighet på 261 mph. 

Det är dock inte bara priset som skiljer detta fordon från andra bilar på marknaden. Kunderna dras också till dess lockande design, prestanda som sätter nya standarder för superbilar och teknik som också skiljer den från andra bilar. 

Bugatti Chiron är en av de snabbaste bilarna i världen. Bilen kan accelerera från 0 till 60 mph på under 2 sekunder och har en elektroniskt begränsad topphastighet på 261 mph, men den har ingen manuell växellåda.

Slutsats

Många är nyfikna på Bugatti Chiron. Bilen är ganska dyr, så innan du köper den måste du vara säker på att fatta rätt beslut. 

Det första du måste bestämma dig för är vilken typ av körupplevelse du vill ha. Om du letar efter ett högpresterande exotiskt fordon kan detta vara ett bra alternativ, men det kommer att kosta dig mycket pengar.

Volvo Grupp A