Bugatti Atlantic 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Bugatti Atlantic 2022 är ett av de mest prestigefyllda bilmärkena i historien. Det franska företaget vann tävlingar över hela Europa med snygga Grand Prix-bussar – fram till andra världskriget. 

Bugatti-emblemet prydde också lyxiga grand tourers från art déco-perioden. Jay Leno sa en gång: ”Det finns inte många bussar som är lika lockande att köra som en Bugatti 57SC Atlantic Price.” Så naturligtvis äger Leno flera Bugatti. 

Men en av Bugattis sista bussar – en futuristisk coupé som kallas Bugatti Atlantic – är så sällsynt att Jay Leno faktiskt inte kan köpa en om han ville. Liksom många toppmoderna bussar började Bugatti Atlantic 2022 som en prototyp. 

Bugatti Atlantic 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

1924 uppfann han aluminiumhjulet till sina racingbussar. Och i juli 1935 färdigställde han en kupé helt gjord av en magnesiumförening som han kallade Elektron. Bugatti kunde inte hitta ett sätt att svetsa ihop sina karosser i magnesium. 

Så han designade dem mer för att fästa vid varandra. Därför är den mest kända punkten med 2022 års Bugatti ”Elektron Coupé”-utmärkelse ett koncentrerat vapen som löper över hela bilens längd där dess två sidor möts.

Bugatti Atlantic 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

1936 Bugatti Typ 57sc Atlantic Pris

Vi vet att den sitter i ytterligare en månad eller så i centrum av det ultra-utsökta nya Mullin Automotive Museum, inrymt i den tidigare Otis Chandler-strukturen i Oxnard, Kalifornien. Mullin-museet är dock en levande, andas hyllning till allt som blinkar när du inte har sett (eller hört) det. 

Och det hjälper om föremålet är franskt. Denna speciella Bugatti Atlantic såldes av plutokrater till en anonym köpare i maj för en ej avslöjad summa. Scuttlebutt säger att du tittar på den mest värdefulla bilen i världen, och jag har hört att trettio till fyrtio miljoner ben diskuteras längre än tidigare. Lyckligtvis för oss – eller åtminstone för mig – valde den otroligt feta köparen att låta Mullin visa sin (eller hennes) Type 57SC Atlantic. Bara för att upplysa jätten i rummet, oavsett hur många gånger vi frågade, fick vi inte veta priset eller ägarens identitet. Så var det.

Bugatti Atlantic 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Det som alltid förvånar mig med de flesta människor som aldrig skulle kunna bli en benmaskin på 30-40 miljoner dollar är att de är bland de mest högljudda när de säger: ”Jag skulle aldrig köpa den där stora plutokraten för en bil.” Spendera.” Tillgänglig, visst, och jag föreställer mig att det verkligen är lite galet bland världens Brangelinas att spendera så mycket på en bit essens och läder med fyra smala bågar. Förutsatt att alla italienska styrkor och stationer de skulle missa.

Bugatti Atlantic 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Till världens ytterligheter är livet inte en riktigt rättvis affär. Det finns hela fastlandsländer som lever på varor som $1 per dag. Men några lyckliga människor samlar på sig stora, stora, stora förmögenheter. Jag antar att det är säkert att säga relativt mer än hennes ”fair share” (ja, ja, som Otis pappa Norman Chandler kan ha publicerat om Mary Gahagan Douglas, jag är rosa ner till mina underkläder). 

Jag vill inte bråka om huruvida rikedom av detta slag är bra, dålig eller oundviklig. Som Nietzsche sa: ”Det finns inget sådant som ett moraliskt mirakel. Moralisk tolkning av bara mirakel.” Det jag vill hävda är att kanske den här Atlanten är värd varenda jävla röd cent.

✓ Du kan också kontrollera:

Det som är särskilt märkbart när man tittar på denna babyblå Bugatti Chiron Topspeed på nära håll är att nitarna på ryggarna är allt annat än faktiskt sammankopplade, än mindre på lika avstånd. Ingen maskin hade någon del för att sänka dessa nitar. 

Allt är handgjort och Bugatti Type 57sc Atlantic interiörskärmar. Detta uppenbara fel har stor överklagande; det finns en karaktär i överdrifterna. Detta tar upp ytterligare en punkt om varför Atlanten hålls så högt ansedd bland världens bilkännare. Tillsammans med mognaden för resten av Mullins otroliga decokollektion representerar de inte bara höjdpunkten av bilhantverk utan också dess nadir. 

Bussar har aldrig byggts så långt fram, och de kommer aldrig att byggas så otroligt höga igen. Bugatti Atlantic Top Speed​​Type 57SC Atlantics är helt enkelt gräddan i denna speciella kaffemugg.

Bugatti Atlantic 2022: Specifikationer, pris, releasedatum

Som Bugatti är Type 57SC Atlantics mycket längre än rullande konst. När allt kommer omkring står ”SC” i 57SC för supercharged. The Affair är nära 200 hk – massiv för 1936 – och när de kom ut var dessa de snabbaste produktbussarna i världen, som kan köra på andra sidan av 125 landmil per timme. 

Som alla Type 57SC sitter Atlantics på en något dockad hjulbas. Likaså var löpningen (återigen för tiden) världsklass, även om Dan Neil brukade beskriva att köra en gammal Bugatti för mig som att köra en fyrbusscykel. Det är två solida axlar för dig, även om jag inte har kört en än kan jag inte säga säkert. 

Vad jag kan berätta är att många människor hävdar att Type 57SC Atlantics är världens första superbilar. Jag kan inte komma på någon anledning att säga varför de inte är det. Jag kan inte komma på någon anledning att skylla på den här bilens gåtfulla fakturering som den mest värdefulla bilen i världen heller. Naturligtvis finns det alltid den kommande Gooding-auktionen.