BMW Z4 2022: priser och egenskaper

Den tvåsitsiga cabriolet roadstern , BMW Z4 2022 , ska få ett sportigare utseende . Vi gillar den tidigare generationen, men den nya kommer att bli en game changer från vad vi har hört. Några av konceptbilderna finns tillgängliga och vi måste erkänna att den kommande modellen ser mycket mer aggressiv ut vid första anblicken.

BMW Z4 2022: priser och egenskaper

Sammantaget är Z4 en lyxig sportbil som är rolig. I samma segment kan du dock hitta bättre bilar i samma prisklass. Porsche 718 Boxster presterar mycket bättre än Jaguar F-Type, som erbjuder en superladdad solid V8.

BMW Z4 2022 ansiktslyftning

Den nya BMW Z4 2022 definitivt ser mer aggressiv än sin föregångare. Dessutom har den fortfarande ett traditionellt njurgaller, som är kopplat till eleganta strålkastare. Generellt sett ser den inte ut som någon annan bil i segmentet. Istället kommer den med snygg styling som är välformad och unik.

BMW Z4 2022: priser och egenskaper

Den senaste omdesignen gör denna modell mer konkurrenskraftig, särskilt med M Sport-paketet som finns som tillval. Detta optikpaket gör att den ser mer aggressiv ut och inkluderar en M-sportfjädring. Dessutom får kunder som väljer kördynamikpaketet en vidareutvecklad adaptiv M-fjädring, M-sportdifferential och M-sportbromsar.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Lyxigare stuga

Nya BMW Z4 2022 erbjuder mycket utrymme inuti, med tanke på att det är en kompakt roadster. Utöver det generösa sätet är bagageutrymmet också rymligt. Interiören i Z4 är fortfarande sportig, utrustad med mycket teknik och fina material.

När man går in är det första man lägger märke till en enorm 10,25-tums pekskärm, som precis som tidigare även kan manövreras via en vridreglage. Intressant nog, bredvid denna skärm finns ytterligare en 10,25-tumsskärm framför föraren, som ersätter det traditionella analoga instrumentklustret. Sammantaget bör vi också förvänta oss att många prylar är en del av den övre utrustningen.

BMW Z4 2022: priser och egenskaper

BMW Z4 2022 drivlina specifikationer

Basen av BMW Z4 2022 från den senaste rapporten bör använda en 2,0-liters turboladdad inline-4-motor som producerar cirka 255 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Denna motor ger utmärkta prestanda, som du kan se, och du kommer säkert inte att bli uttråkad bakom ratten.

Tillverkaren erbjuder dock en potent M40i-modell för andra entusiaster med en turboladdad inline-6 ​​som ger 382 hk och 369 lb-ft vridmoment. Båda dessa motorer kommer med bakhjul genom 8-växlad automatlåda. Tyvärr finns ingen manuell växellåda.

BMW Z4 2022: priser och egenskaper

Releasedatum och pris

Släppdatumet för nya BMW Z4 2022 är satt till följande år. Troligtvis kommer tillverkaren att lansera den i år, medan försäljningen kan starta under första kvartalet nästa år. Som tidigare nämnt är en del av konceptkonsten tillgänglig och den nya roadstern ser bättre ut än någonsin.

Den nuvarande sDrive30i har en start-MSRP på 49 900 euro, medan den kraftfullare M40i-modellen kostar 63 700 euro.

Volvo Grupp A