BMW XM 2022: priser och egenskaper

BMW XM förväntas vara en skräddarsydd modell av det bayerska märkets M-division, och BMW XM kan ha unika variantnomenklaturer tillsammans med ett antal nyheter som BMW V8 plug-in hybriddrivlina.

Baserat på plattformen för X7 SUV-kupén kommer att anlända till Storbritannien nästa år med ett grundpris på cirka 150 000 pund, vilket gör den till den dyraste BMW:n i sortimentet.

BMW XM 2022: priser och egenskaper

förslag

de BMW XM 2022 kommer att ha en mer aggressiv design än X7 som den är baserad på, med den slående skillnaden är den coupéliknande taklinjen. Skrämmande nog skulle de massiva njurgallren som sågs på konceptet XM göras i produktion, vilket testmulor som tagits upp på europeiska vägar visar. Som om det inte vore nog får de stora njurgallren LED-ramar!

BMW XM 2022: priser och egenskaper

På sidan kommer coupétaklinjen till sin rätt tack vare den tvåfärgade lackeringen på Concept XM. Dörrhandtagen är väl dolda under den svarta randen som går längs med SUV:n. Med tanke på dess ”M”-arv förväntar vi oss massor av kolfibertillbehör, förutom att kanske till och med taket specificeras i det lätta materialet.

På baksidan har Concept XM framträdande dubbla, laseretsade BMW-logotyper på vindrutan, och BMW-entusiaster kan vara snabba med att påpeka att den ursprungliga 1970-talets BMW M1 också hade dubbla BMW-logotyper på baksidan, men på vindrutan placerad baklucka lock. De fyrdubbla trapetsformade avgasrören, som är staplade i par, är också omisskännliga.

Sammantaget ger Concept XM intrycket av en bepansrad lastbil med nästan varje yta som ser rak plåt ut. Formgivarna snålade inte heller med valven runt 23-tumshjulen.

✓ Du kan också kontrollera:

BMW XM 2022 interiör och utrustning

Trots alla konceptbilsutseende på utsidan visade Concept XM oss faktiskt en interiör nära produktion, med undantag för några designhöjdpunkter. Instrumentbrädan, till exempel, består av en kolfiberstruktur med vävda kopparsträngar och rymmer en växelreglage och en iDrive-ratt.

BMW XM 2022: priser och egenskaper

Den centrala skärmen är en ny BMW Curved Display (BMW har inte avslöjat skärmens dimensioner), och den treekrade ratten ser röda accenter som kompletterar det bruna lädret i vintage-looken på sätena. På baksidan ser det ut som att konceptet XM kommer att byta delar när det går i produktion. För att skapa en loungeliknande upplevelse i ryggen valde BMW en bänk klädd i en nyans som heter Petrol.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

BMW XM:s höjdpunkt är dock takbeklädnaden, som får en 3D-prismastruktur och är en kombination av direkt och ”indirekt” belysning (BMW säger att den även kan belysas i BMW M-färgerna) för att ge de åkande en distinkt Åsikt.

BMW XM 2022 varianter

Enligt en rapport från BMW Blog, den BMW XM 2022 har en produktionstid på 5 år och finns i tre varianter: BMW XM Red Label, en kraftfullare BMW XM Black Label och toppmodellen BMW XM Competition. Lanseringen av BMW XM sammanfaller med 50-årsjubileet för BMW M1, så namngivningen av varianterna och även modellutbudet (där ingen siffra suffixeras) blir något speciellt.

BMW XM 2022: priser och egenskaper

BMW XM 2022 drivlina och produktion

Den första elektrifierade modellen i BMW:s M-sortiment, XM, kommer endast att finnas tillgänglig som en M Hybrid, enligt BMW. Drivsystemet kombinerar en V8-motor med en högpresterande elmotor för att producera 750 hk och 1 000 Nm i vridmoment. Drivlinan möjliggör en helelektrisk räckvidd på 80 km (50 miles).

När det gäller produktion kommer XM att tillverkas på BMW Group Plant Spartanburg i USA från slutet av 2022. Medan BMW säger att USA är nyckelmarknaden för XM, har den skräddarsydda prestanda-SUV:n också väckt intresse från köpare i Storbritannien och Europa.

Den definitiva BMW XM 2022

Produktionsversionen kommer egentligen att heta BMW XM och inte X8 , som många spekulerade. Frank van Meel, chef för BMW M, sa: ”Det är XM. Det är ’X’ och det är ’M’”. Uppmärksamma britter skulle omedelbart minnas 1990-talets Citroen XM, och du skulle ha rätt att undra hur Citroen inte har protesterat mot det senaste från BMW. Enligt CarScoops, som talade med en källa på Citroen, kom de två företagen till en ömsesidigt fördelaktig överenskommelse, vilket tillåter BMW att använda ”XM”-namnet och Citroen att använda ”XM”-namnet. C5 X” kan använda för sin produkt.

Pris & releasedatum

Med produktion som startar i slutet av 2022 förväntar vi oss att XM kommer att landa i Storbritannien i början av 2023, även om orderböckerna bör öppnas tidigare. Detta förväntas bli BMW:s dyraste modell med priser i intervallet 150 000 pund.

Vanliga frågor om BMW XM

Vad är releasedatumet för BMW XM?

BMW XM förväntas finnas tillgänglig på de amerikanska och europeiska marknaderna mot slutet av 2022.

Vilka är de främsta konkurrenterna till BMW XM?

Den allra första bilen som utvecklats av M-divisionen kommer att vara de stora premium-SUV:arna Range Rover SVR och Porsche Cayenne Utmana hybrid.

Vad är det förväntade priset på BMW XM?

Räkna med att BMW XM börjar på cirka 150 000 pund i Storbritannien.

Volvo Grupp A