BMW X8 2022: priser och egenskaper

Den kommande BMW X8 2022 SUV kommer att introduceras nästa år som ett sportigare alternativ till X7, med ett mer rakigt utseende, ett plug-in hybrid-alternativ och en imponerande M Performance-variant. BMW X8 är i huvudsak en tvåradig coupéliknande fastback-crossover-variant baserad på treradig X7 SUV. X8 kommer att finnas tillgänglig tillsammans med de kompakta X2-, X4- och mellanstora X6-modellerna. Alla tre typerna har sluttande taklinjer, ibland kända som fastbacks. X8, å andra sidan, har en mer aggressiv slop.

Även om arkitekturen och drivlinorna är desamma, kommer en hybridmodell att vara höjdpunkten. ” Formspråket är välkänt, och nya X8 är helt underbar. Det är ingen överraskning att interiören är premium och det kommer med lyx. Det är en intressant modell som också kommer att innehålla X8 M-högpresterande variant.

BMW X8 2022: priser och egenskaper

BMW X8 2022 spionskott

Den BMW X8 2022 kommer utan tvekan att framstå som mer atletisk än X7. Men dess utseende kommer att sakna många coupé -SUV -funktioner. Den kommer att behålla sin upprättstående sidoprofil, men det kommer att finnas vissa uppgraderingar, som ett brantare sluttande tak och en förbättrad midja. Bakdelen får också sportiga detaljer, till exempel mer distinkta hjulbågsledningar och en stötfångare med två större avgaser.

X8: s exklusiva främre förkläde kommer att innehålla X7: s massiva njurar, men de flankeras av LED-strålkastare på splitnivå. Denna design kommer att visas på några av företagets andra framtida främsta fordon, inklusive den helt nya 7-serien som kommer att släppas ut på marknaden 2022.

BMW X8 2022: priser och egenskaper

Inredning

Spionbilder på BMW X8 2022 visade inga inredningsdetaljer. Men med samma design och teknik förväntas den se mindre annorlunda ut än X7: s utseende. Fokus ligger på två 12,3-tums skärmar som styrs av BMW: s senaste iDrive infotainmentsystem.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Även för att BMW undviker frestelsen att göra X8 till en riktig coupé-SUV, kan den mer upprättstående bakdelen fortfarande rymma den tredje sätesraden. Målet är att erbjuda det ett sportigare, men något mindre rymligt alternativ till X7. Den tyska biltillverkaren kommer att avslöja fler detaljer om interiören under de kommande månaderna. Ändå räknar vi inte med några stora överraskningar.

✓ Du kan också kontrollera:

Hybridkörning pågår

Spionbilderna pekar uppenbarligen på en ny BMW X8 2022 med en plug-in hybrid-enhet. Denna modell kommer dock också att finnas tillgänglig med två alternativ för icke-hybridmotorer. Motorsortimentet är naturligtvis inspirerat av X7 SUV. En sexcylindrig turbomotor på 335 hk kommer att vara standard. M50i levereras som standard med en 4,0-liters twin-turbo V8-motor som utvecklar cirka 523 hk.

X8 M är en antagen högpresterande variant med en 4,4-liters motor som utvecklar upp till 617 hk. Inte all information om plug-in hybrid drivlinan är tillgänglig. X8 PHEV kommer utan tvekan att komma till Amerika, med prestanda från 745e sedan. Det är en 3,0 liters motor kombinerad med en elmotor. Denna effekt ger 390 hk och en elektrisk räckvidd på cirka 27 kilometer.

BMW X8 2022: priser och egenskaper

BMW X8 2022 släppdatum, pris

Den kommande BMW X8 2022 kommer troligen att komma i början av nästa år. Vissa rapporter föreslår slutet av 2021 som ett möjligt startdatum. Priset är inte tillgängligt, men X8 -modellen kommer att kosta cirka 80 000 euro.

Volvo Grupp A