BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

Den ovanligt formade BMW X6 M 2023 har 600 hk från sin dubbelturbo V8 och skickar denna kraft via bakåtspänd fyrhjulsdrift. Att flytta detta M-Power-berg är en elegant affär – tack vare en elegant, högteknologisk interiör med påkostad standardutrustning och nästan perfekt passform och finish.

BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

X6 M:s greppvänliga sommardäck och stramt fjädrande chassi ger en tuffare körning än standard X6, och med tillvalspaketet Competition, som inkluderar 17 hk, ett högljutt M-sportavgassystem och sportstolar, svänger bmw öka volymen på sin spännande mellanstora lyx-SUV ytterligare.

BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

Andra stadsjeepar är sådana Porsche Cayenne Coupé och Mercedes-AMG GLE-Class har tagit den sluttande baklinjen på X6 som modell och fokuserar liksom X6 M på stil istället för maximalt förvaringsutrymme bak.

Vad är nytt för 2023?

Ingenting. BMW planerar inga större förändringar av X6 M för 2023.

Det är svårt att föreställa sig hur mindre praktiskt kan motivera ett högre pris. Ändå kostar 2023 X6 M mer än sin fyrkantiga motsvarighet, X5 M. Vi föredrar den billigare karossen, men X6 drar verkligen till sig mer uppmärksamhet. Oavsett detta är tävlingspaketet ett måste. Den ger inte bara 617 hk – 17 mer än lager – utan också bättre standardutrustning. Dessa inkluderar ett sportigt avgassystem, ett exklusivt banläge och 22-tums bakhjul (istället för 21 tum). Competition-paketet erbjuder även en läderinteriör av högre kvalitet och knäskydd i mittkonsolen för att minska stressen vid hård kurvtagning.

BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

motor, transmission och prestanda

X6 M är utrustad med samma motor som driver BMW M5 sedan: en 4,4-liters, dubbelturboladdad V8. Den utvecklar 600 hk och 553 Newtonmeters vridmoment i grundversionen och 617 Newtonmeter med Competition-paketet. Motorn är kopplad till en åttastegad automatlåda som driver ett dynamiskt fyrhjulsdriftssystem.

BMW X6 M 2023: priser och egenskaper
BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

Denna drivlina kan trimmas för att fördela kraften till alla fyra hjulen för maximal dragkraft, eller rikta majoriteten av kraften bakåt för bättre hantering. Förutom de valbara körlägena, inklusive anpassningsbara inställningar som kan aktiveras via knappar på ratten, har X6 M till och med justerbar bromspedalsåterkoppling.

BMW X6 M 2023: priser och egenskaper
BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

BMW kommer som standard med adaptiva dämpare och en uppsättning 21-tumsfälgar. Om så önskas kan 22-tumshjul monteras bak (standard på X6 M Competition). Vi körde X6 M Competition och berömde dess blixtsnabba acceleration, fantastiska kurvgrepp och kraftfulla, blekningsfria bromsar. Medan det gick smidigt och smidigt på motorvägen, bidrog de stora hjulen och styva fjädrarna till en ojämn körning på ojämna vägar.

BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

X6 M är klassad till 13 mpg i stadskörning och 18 mpg på motorväg. Dessa värden är identiska med de för X5 M. Eftersom vi inte kunde testa någon av Bimmer på 75 km/h Highway Fuel Economy-rutten, som är en del av vårt omfattande testprogram, kan vi inte bedöma deras effektivitet i verkligheten. För mer information om X6 M bränsleekonomi, besök EPA:s webbplats.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

BMW X6 M 2023: priser och egenskaper
BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Sportighet och lyx möts i interiören av X6 M: kolfiberaccenter och läderinteriör som standard. Det råder ingen brist på högteknologi heller, tack vare det helt digitala 12,3-tumsinstrumentet och den stora head-up-displayen. Det finns även bekvämligheter som ambient interiörbelysning, främre massagestolar med uppvärmda och kylda ytor, uppvärmda baksäten och mycket mer.

✓ Du kan också kontrollera:

Förvaringsmöjligheterna i interiören förstärks av ett döljbart fack under mittkonsolen och ett praktiskt förvaringsfack i mittkonsolen. Även om den coupéliknande siluetten inte äventyrar komforten för fram- och bakpassagerare, begränsar den sluttande taklinjen sikten bakåt och lastutrymmet. Den konventionella X5 M erbjuder 34 kubikmeter bakom den bakre sätesraden, X6 M endast 27 kubikmeter.

BMW X6 M 2023: priser och egenskaper
BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

I mitten av X6 M:s instrumentpanel finns ett stort 12,3-tums infotainmentsystem med pekskärm. Den använder den senaste BMW iDrive-mjukvaran och kan även manövreras via gester, röstkommandon och en vridomkopplare i mittkonsolen. Standardutrustning inkluderar Apple CarPlay, Android bil och ett Harman/Kardon ljudsystem. Borde det vara mer? En Bowers & Wilkins-installation är tillgänglig mot en extra kostnad.

BMW X6 M 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Varje X6 M har omfattande förarassistanssystem som döda vinklar och varning för korsande trafik samt andra tillval. För mer information om BMW krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Kollisionsvarnare och automatisk nödbromsning som standard
  • Lane Departure Warning och Lane Departure Warning som standard
  • Finns med adaptiv farthållare och stop-and-go-teknik

garanti och underhåll

BMWs begränsade garanti och drivlinagaranti är identiska med de för Audi och Mercedes Benz . Jämfört med dessa två märken erbjuder BMW också bättre gratis planerat underhåll, men släpar fortfarande efter jaguar stannar kvar.

  • Fyra års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är fyra år eller 50 000 miles.
  • Gratis underhåll i tre år eller 36 000 miles

Det rekommenderade försäljningspriset för BMW X6 M 2023 är 109 595 euro.