BMW X6 2023: priser och egenskaper

Siffror är en rolig sak, och inom BMW-nomenklaturens rike är X5 SUV faktiskt en större och mer praktisk båt än X6:an med sadeltak. På många sätt beter sig X6 som en fet 3-serie i klackar. Drivs av en 335 hk rak sex (40i) eller en 523 hk dubbelturbo V8 (M50i), släpper 2023 X6 sin kraft lika smidigt som rakkräm.

BMW X6 2023: priser och egenskaper

Om du vill ha mer kraft väljer du X6 M med upp till 617 hk (testas separat). Även om X6:s yttre proportioner är skrymmande, är interiören elegant och funktionell. Det stilfullt sluttande taket kommer på bekostnad av takhöjd och förvaringsutrymme, men de som prioriterar slående utseende kommer knappast att oroa sig över det högre priset över X5.

BMW X6 2023: priser och egenskaper
BMW X6 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för 2023?

Medan X6 M50i på 523 hk har ett kraftigare ljud och bättre acceleration, tror vi inte att den är värd 20 000 dollar mer. Istället skulle vi välja den sexcylindriga X6 40i, som är standard med fyrhjulsdrift. Vi skulle välja M Sport-paketet, som inkluderar ett snyggare karosspaket och exteriöra tillbehör, ett uppgraderat avgassystem, omjusterat chassi och en unik ratt.

BMW X6 2023: priser och egenskaper
BMW X6 2023: priser och egenskaper

Komfortsätespaketet är ett riktigt blickfång och erbjuder ventilerade framsäten med elektrisk stolsjustering och massagefunktion. Alla som, precis som vi, bor i kalla regioner kommer att uppskatta det nya klimatkomfortpaketet. Den innehåller automatisk luftkonditionering i fyra zoner, uppvärmda säten för båda stolsraderna samt uppvärmd ratt och armstöd.

BMW X6 2023: priser och egenskaper

motor, transmission och prestanda

X6 40i drivs av en 3,0-liters turboladdad inline-sex-motor som utvecklar 335 hk och ett 48-volts hybridsystem i kombination med en åttastegad automatisk växellåda och fyrhjulsdrift. M50i har samma växellåda och även fyrhjulsdrift, men är betydligt kraftfullare med sin 4,4-liters dubbelturbo V8. Med 523 hästkrafter och 553 pund vridmoment accelererar den till 100 km/h på bara 3,8 sekunder på vår testbana. X6 M levererar upp till 617 hk och är ännu snabbare.

BMW X6 2023: priser och egenskaper
BMW X6 2023: priser och egenskaper

Ändå är den vanliga sexcylindriga drivlinan väldigt snabb och sammetslen. Både X6 40i och M50i kommer som standard med adaptiva dämpare och fälgstorlekar från 20 till 22 tum. Vårt test av den V8-drivna X6 visade dess imponerande kurvgrepp och stoppkraft. Även om fjädringen är fastare än den sexcylindriga X6 vi testade kändes den aldrig stel. Vi uppskattade också den justerbara styrningen och tysta interiören i marschhastigheter.

✓ Du kan också kontrollera:

dragkapacitet och nyttolast

X6 har en imponerande dragkapacitet i ett segment där dragkapacitet ofta är en sekundär faktor. Med det valfria bogserpaketet är den maximala bogserkapaciteten för X6 7200 lbs.

BMW X6 2023: priser och egenskaper
BMW X6 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Den fyrhjulsdrivna X6 40i uppnår 21 mpg i staden och 25 mpg på motorvägen. Den betydligt kraftfullare X6 M50i med V8-turboladdad tvåcylindrig motor uppnår 16 mpg i staden och 22 mpg på motorvägen. Medan den sexcylindriga X6 överträffade regeringens förväntningar på vår 75 km/h motorvägsförbrukning – en del av vårt omfattande testprogram – med 29 mpg motorvägsförbrukning, missade M50i det märket med 2 mpg i samma test. Besök EPA:s webbplats för mer information om X6 bränsleekonomi.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Interiör, komfort och lastning

Det är ingen överraskning att X6:s interiör ser ut och känns som de flesta nya bmw modeller. Det betyder att premiummaterial och taktila ytbehandlingar finns i överflöd, och två stora 12,3-tums digitala skärmar dominerar instrumentbrädan. Instrumentpanelen ser snygg ut, men mätarna är en förvirrande röra. Tack och lov är den valfria head-up-displayen tydligare. Resten av instrumentbrädan är också intelligent designad. BMW:s gestkontroll, som låter dig styra vissa funktioner som ljudsystemets volym genom att vifta med handen framför infotainmentskärmen, finns men onödig.

BMW X6 2023: priser och egenskaper
BMW X6 2023: priser och egenskaper

I standardutrustningen ingår även 16-vägs elektriskt justerbara framsäten, individuellt justerbar omgivande belysning, sätesvärme och passivt insteg. Baksätet rymmer bekvämt två vuxna, men benutrymmet och takhöjden krymper med cirka två respektive tre tum jämfört med den boxiga X5. X6 erbjuder också mindre förvaringsutrymme bakom baksätena. I testet fanns det bara plats för nio stycken handbagage, med X5 var det elva.

infotainment och uppkoppling

Det vanliga 12,3-tums infotainmentsystemet med pekskärm inkluderar Apple CarPlay och Android bil . Den manövreras med vanliga knappar, röstkommandon, vridreglage i mittkonsolen och även gester. Företagets iDrive-gränssnitt erbjuder skarp grafik och omedelbara svar, men några av de skiktade menyerna kan vara distraherande. BMW erbjuder även uppgraderingar som integrerad navigering, förbättrade USB-portar, trådlös laddning och en Wi-Fi-hotspot. X6 kan även uppgraderas med ett högkvalitativt ljudsystem från Harman/Kardon eller ett ännu högre kvalitetssystem från Bowers & Wilkins.

BMW X6 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Bimmern är tillgänglig med en mängd olika standard- och valfria förarassistanssystem. För mer information om X6 krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Kollisionsvarnare och automatisk nödbromsning som standard
  • Övervakning av döda vinkeln och varning för tvärtrafik bak som standard
  • Finns med adaptiv farthållare med stop-and-go-teknik

garanti och underhåll

BMW erbjuder begränsade garantier och drivlinagarantier som konkurrerar med konkurrerande lyxbilstillverkare som t.ex. Audi och Mercedes Benz är jämförbara. Tillsammans med jaguar BMW erbjuder dock en av de bästa gratis underhållsplanerna i branschen.

  • Fyra års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är fyra år eller 50 000 miles.
  • Gratis underhåll i tre år eller 36 000 miles

Det rekommenderade försäljningspriset för BMW X6 2023 xDrive40i är 72 020 euro.

Volvo Grupp A