BMW X5 M 2023: Tekniska data, ändringar, pris

X5 M är en ultrahögpresterande SUV med samma dubbelturbo V8-motor som den kraftfullaste sedanen från bmw , M5. X5 har 600 hk som standard, med tävlingspaketet som tillval ytterligare 17 hk och andra eleganta extrafunktioner som M-sportavgassystem och sportstolar kan aktiveras. X5 M väger 5489 pund, men tack vare den balanserade viktfördelningen 50/50 uppvisar den en imponerande kontrollerbar hantering även på de mest krävande gatubanorna.

Bort från racerbanan visar X5 M sin SUV-storlek och erbjuder bekvämt utrymme för upp till fem personer. Den påkostade standardutrustningen inkluderar en Alcantara headliner, ett Harman Kardon-ljudsystem med 16 högtalare och ett enormt 12,3-tums digitalt instrument och infotainmentpekskärm.

Vad är nytt för 2023?

BMW planerar inga större förändringar av X5 M för 2023.

Om du väljer X5 M, kan du också spendera de extra siklarna på det prestationshöjande tävlingspaketet. Tillsammans med extra hästkrafter kommer den som standard med ett starkare avgassystem, exklusivt spårläge och bakhjul och däck med större diameter. Det finns även en ännu snyggare läderinredning och extra stoppning på sidorna av mittkonsolen så att du inte skadar knäna vid hård kurvtagning.


motor, transmission och prestanda

Under huven på varje X5 M finns ett kraftpaket. Den 4,4-liters V8-motorn drivs av dubbla turboladdare för att producera 600 hästkrafter och 553 pund per minut av vridmoment. Tävlingspaketet tillför ytterligare 17 hk. Varje X5 M är utrustad med en åttastegad automatlåda och variabel fyrhjulsdrift.

Föraren har valet mellan maximal dragkraft på alla fyra hjulen och ytterligare smidighet i bakåtspänd spårläge. En uppsättning 21-tumshjul och adaptiva dämpare är standardutrustning. Men den som vill ha en uppsättning förskjutna 22-tumshjul bak har också det alternativet. (De större bakhjulen ingår i Competition-paketet.) Vår körning i Competition-modellen imponerade med sportbilsliknande kurvgrepp och hisnande acceleration.


Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

X5 M:s prestanda kräver hög bränsleekonomi, vilket återspeglas i EPA:s bränsleekonomibetyg. X5 M har en uppskattad bränsleekonomi på 13 mpg vid stadskörning och 18 mpg på motorväg. Vi måste fortfarande fastställa den faktiska bränsleförbrukningen på motorvägen på vår 75 km/h förbrukningssträcka, som är en del av vårt omfattande testprogram. För mer information om X5 M bränsleekonomi, besök EPA:s webbplats.


Interiör, komfort och lastning

Interiören i X5 M är utrustad med hög standard och erbjuder en mängd önskvärda funktioner. Ett 12,3-tums, helt digitalt instrumentkluster finns bakom den läderklädda ratten med växlingspaddlar och röda M-knappar för körläge. Omgivningsbelysning, en stor head-up display, uppvärmd ratt och armstöd fram samt högkvalitativa material ingår i standardutrustningen.

Vill du ha mer kan du mot en extra kostnad beställa läderklädsel, massagestolar fram med uppvärmda och kylda kuddar, uppvärmda baksäten och mycket mer. Det råder ingen brist på plats för passagerare i vare sig fram- eller baksätet och lastutrymmet är tillräckligt stort för att få plats med 11 handbagage bakom den bakre sätesraden.


infotainment och uppkoppling

Varje X5 M 2023 har ett omfattande infotainmentsystem och många anslutningsfunktioner. Den proprietära iDrive-mjukvaran visas på en 12,3-tums pekskärm, som även kan styras via gester, röstkommandon och en vridkontroll i mittkonsolen. Medan Apple CarPlay, Android bil och ett Harman/Kardon ljudsystem är standardutrustning, ett Bowers & Wilkins ljudsystem är ett alternativ.


säkerhet och förarassistans

Utöver de vanliga förarassistanssystemen som kollisionsvarnare och automatisk nödbroms, erbjuder X5 M andra assistanssystem som tillval. För mer information om BMW-krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Övervakning av döda vinkeln och varning för tvärtrafik bak som standard
  • Lane Departure Warning och Lane Departure Warning som standard
  • Adaptiv farthållare tillgänglig

garanti och underhåll

BMW erbjuder en konkurrenskraftig garanti som konkurrerar med konkurrenternas begränsade och drivlinagarantier som t.ex Audi och Mercedes Benz är jämförbar. Medan det kostnadsfria schemalagda underhållet inte är lika bra som med jaguar , men bättre än någon annan konkurrent.

  • Fyra års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är fyra år eller 50 000 miles.
  • Gratis underhåll i tre år eller 36 000 miles

Det rekommenderade försäljningspriset för BMW X5 M 2023 är 106 095 euro.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar