BMW X5 M 2022: priser och egenskaper

X5 har alltid varit en av de mest populära crossovers i företagets sortiment och en av anledningarna till detta är att den finns i en mängd olika smaker. Toppen av detta erbjudande är givetvis reserverat för modeller med den berömda M-logotypen. M står för prestanda och dessa modeller kommer alltid med alla möjliga uppgraderingar, oavsett om det handlar om motorprestanda, chassi eller estetik. Den BMW X5 M 2022 är inte annorlunda. Den ger uppgraderingar i alla aspekter och sticker ut från mängden med den ultimata körupplevelsen.

För i år kommer den bayerska biltillverkaren inte med några anmärkningsvärda uppdateringar. Den övergripande layouten förblir densamma och även om vissa källor föreslog en stor uppdatering eller till och med saker som BMW X5 M 2022- omformningen, fortsätter den populära artisten på samma sätt. Den finns i två versioner eftersom du kan få en ännu kraftfullare version med ”Competition”-märket.

BMW X5 M 2022: priser och egenskaper

BMW X5 M 2022 design

Designmässigt är förändringarna av BMW X5 M 2022 minimala och som sagt fortsätter den nya modellen på samma sätt. Denna modell är starkt baserad på standard X5, men kommer också med alla typer av uppgraderingar. Detta gäller särskilt chassit. Chassit trimmades av ingenjörer från M-avdelningen och man kan även räkna med enorma 6-kolvsbromsar, standard fyrhjulsdrift, olika körlägen m.m.

Naturligtvis finns det också många stylingdetaljer som understryker modellens högpresterande karaktär. Några av de saker som kommer att tänka på är enorma 21 eller 22 tums hjul med lågprofildäck, unikt grillmönster, mer aggressiva stötfångare, främre splitter, bakre diffusor och mycket mer. Stora quadpipes gör stor inverkan både estetiskt och ljudmässigt.

Inre

Inuti skiljer sig X5 M 2022 inte nämnvärt från produktionsmodellen. Instrumentbrädan och större delen av kupén ser i stort sett likadana ut, men det finns också betydande skillnader vad gäller färg, material och små detaljer.

En av de första sakerna du kommer att lägga märke till är mycket kolfiber runt kabinen. Det finns också det igenkännbara ”M”-emblemet på mittkonsolen och ratten, medan växlarna är snyggt designade och lätta att använda.

BMW X5 M 2022: priser och egenskaper

Utöver det attraktiva utseendet erbjuder denna kabin även en hög grad av praktisk och funktionalitet. BMW X5 M 2022 kommer med väldesignade framsäten som är bekväma, stödjande och ser bra ut. Dessutom är den andra raden rymlig och rymmer vuxna.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

När det kommer till lastutrymme kan du förvänta dig cirka 33,9 kubikfot lastutrymme bakom baksätena och 72,3 kubikfot, vilket är ganska imponerande för en medelstor lyx-SUV på denna prestandanivå.

✓ Du kan också kontrollera:

funktioner

Som alla andra X5 kommer denna modell med full standardutrustning. Du kan räkna med ett stort digitalt instrumentpanel och infotainmentskärm, samt en läderklädd instrumentbräda. Saker som Apple CarPlay och Android Auto finns också på listan över standardutrustning, liksom ett ljudsystem med 16 högtalare. Självklart finns det också gott om säkerhetssystem och vi gillar särskilt den vackra lägesväljaren, med vilken du kan välja mellan olika körlägen.

BMW X5 M 2022 Competition kommer med flera andra uppgraderingar. Förutom fler hästkrafter kommer denna version även med ett förbättrat avgassystem, utökade Shadowline dekorlister och M säkerhetsbälten. Du kan också välja ett ljudsystem med 20 högtalare.

BMW X5 M 2022 motor

Den X5 M 2022 har en väl känd 4,4-liters twin-turbo V8-motor som utvecklas kring 600 hk. Den är utrustad med fyrhjulsdrift som standard, och kraften överförs via en smidig 8-växlad ZF-växellåda. Det finns även en lägesväljare som låter dig välja mellan tre körlägen. När det kommer till acceleration tar denna SUV bara 3,8 sekunder att nå 100 km/h.

BMW X5 M 2022 Competition får en snygg 17 hk uppgradering, så att maxeffekten ökar till 617 hk.

BMW X5 M 2022: priser och egenskaper

BMW X5 M 2022 releasedatum och pris

När det kommer till BMW X5 M 2022 releasedatum förväntar vi oss att den nya modellen kommer inom de närmaste veckorna. Priset bör inte förändras drastiskt, så grundversionerna bör ligga på runt 106 000 euro. Huvudkonkurrenter kommer att vara högpresterande versioner av modeller som Mercedes-Benz GLE,  Audi Q7  , etc.

Volvo Grupp A