BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

Är BMW X4 M 2023 mer av en SUV eller en sportsedan? Även om dess stil är sportig, med fastback-taklinjen och utsvängda stänkskärmar, ger den höga sittpositionen i slutändan bort den som en SUV – trots allt är den baserad på den mer kantiga och konventionellt utseende X3 SUV. Körprestandan hos X4 M är dock definitivt på nivån med en sportbil. Explosiva prestanda kan förväntas från den fantastiska in-line turboladdade motorn, som producerar upp till 503 hk i konkurrensläge. I testet accelererade han X4 M till 100 km/h på bara 3,2 sekunder.

BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

I linje med sin brutala acceleration är X4 M utrustad med fast fjädring som är avstämd för maximalt kurvgrepp, om än på bekostnad av körkomforten. Bortsett från dess oförsonliga hantering, är resten av X4 M:s funktioner förstklassiga och anstår dess höga pris. När det gäller att transportera människor och gods i liknande hastigheter kan X3 M vara det mer praktiska paketet.

BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för 2023?

Efter en grundlig uppfräschning för 2022 års modell bmw lämnade X4 M- och X4 M-tävlingen oförändrade för 2023.

Den mer kraftfulla motorn i Competition-modellen är attraktiv, men den hårda chassiuppsättningen är för svår för dagligt bruk. Istället skulle man spara pengarna och välja den mjukare men kraftfulla standard X4 M.

BMW X4 M 2023: priser och egenskaper
BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

Intressanta tillägg är också Driver Assistance Pack Plus med adaptiv farthållare och avancerade förarassistansfunktioner, samt Executive Pack med inbyggd WiFi-hotspot, head-up display, uppvärmda fram- och baksäten, uppvärmd ratt, trådlös smartphone-laddningsstation och automatisk parkeringsfunktion.

✓ Du kan också kontrollera:

motor, transmission och prestanda

Båda modellerna har en turboladdad rak sexa, standardfyrhjulsdrift och en åttastegad automatlåda. Motorn i X4 M levererar 473 hk, den hos Competition 503 hk. När vi provade tävlingen på vår testbana accelererade den häftigt och på bara 3,2 sekunder till 100 km/h. Den slår X4:s främsta konkurrent, Mercedes-AMG GLC63, som accelererar från 0 till 100 km/h på 3,6 sekunder. X4 M Competition var till och med snabbare än BMW:s berömda M3-sportsedan, delvis tack vare den extra dragkraften som standardfyrhjulsdriften ger. (M3 i fråga var den bakhjulsdrivna versionen, fyrhjulsdrift eftermonterades som tillval 2022.)

BMW X4 M 2023: priser och egenskaper
BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

X4:ans körbarhet är redan mycket bra i standardversionen och M-avdelningen har trimmat om chassit för ännu fastare köregenskaper och ännu mer imponerande kurvgrepp.

BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

När det kommer till högpresterande stadsjeepar förväntar vi oss inte mycket när det gäller bränsleeffektivitet, och X4 M är ett fall av att leva upp till förväntningarna – åtminstone enligt regeringens uppskattningar. X4 M:s EPA bränsleekonomi betyg är fruktansvärda på 15 mph i stadskörning, 20 mph på motorväg och 17 mph i blandad trafik. De Porsche Macan GTS når upp till 22 miles per timme på motorvägen och Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 23 miles per timme på motorvägen. Lyckligtvis överträffar X4 M Competition dessa värden i verkligheten. Det överraskade oss på vår bränslebesparande sträcka vid 75 km/h på Autobahn med imponerande 26 mpg, medan Stelvio Quadrifoglio klarade bara 21 mpg och Macan GTS bara 22 mpg. För mer information om X4 Ms bränsleekonomi, besök EPA:s webbplats.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

BMW X4 M 2023: priser och egenskaper
BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Den högkvalitativa och sportiga interiören i X4 M är gjord av högkvalitativa material, dess design är inriktad på föraren och rätt sittposition är lätt att hitta. Standardutrustningen inkluderar 14-vägs elektriskt justerbara framsäten, läderklädsel, eldriven baklucka, dubbelzons automatisk klimatanläggning, omgivande belysning i interiören, uppvärmda framsäten och ett panoramasoltak.

BMW X4 M 2023: priser och egenskaper
BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

Den sluttande taklinjen påverkar inte utrymmet i baksätet så mycket som förväntat, och de flesta passagerare av medelstor storlek kommer att tycka att baksätet är mycket bekvämt. Lastutrymmet är mindre än i X3 M, men vi kunde ändå stuva åtta handbagage bakom baksätet och 18 totalt med baksätena nedfällda.

BMW X4 M 2023: priser och egenskaper
BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Alla X4 M-modeller har en 12,3-tums infotainmentpekskärm med den senaste versionen av BMW iDrive. Navigation är standard och alla modeller kommer med Apple CarPlay och Android bil inpassad. En integrerad WiFi-hotspot och en trådlös smartphone-laddningsstation är en del av det valfria Executive-paketet. Istället för de analoga instrumenten har X4 M och X4 M Competition en omkonfigurerbar 12,3-tums digital display som standard. Audiofiler kommer att vara förtjusta över standard, kostnadsfria Harman/Kardon-ljudsystem med 16 högtalare.

BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

BMW erbjuder den aktiva körassistenten som standard, som inkluderar grundläggande förarassistansfunktioner, mer avancerad teknik finns som tillval. För mer information om X4 M krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Automatisk nödbromsning med fotgängardetektering som standard
  • Standard enhet för spårvakansdetektering
  • Adaptiv farthållare tillgänglig
BMW X4 M 2023: priser och egenskaper

garanti och underhåll

Precis som alla nya BMW:ar kommer X4 M och X4 M Competition med fyra års/50 000 mils garanti och en generös treårig/36 000 mils gratis underhållsplan. Mercedes-AMG erbjuder inte ett sådant underhållsschema, men det gör det Jaguar F Pace SVR överträffar BMW med längre garanti och upp till fem års gratis underhåll.

  • 4 års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är 4 år eller 50 000 miles.
  • Gratis underhåll i 3 år eller 36 000 miles

Det rekommenderade försäljningspriset för BMW X4 M 2023 Competition är 81 595/86 345 euro.

Volvo Grupp A